Universitair Docent Taal & Educatie / Interculturele Communicatie (0,8 fte)

Universitair Docent Taal & Educatie / Interculturele Communicatie (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 jul 2 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht zoekt een Universitair Docent Taal & Educatie/Interculturele Communicatie. Geïnteresseerd in deze baan? Lees dan het gehele profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Het departement Talen, Literatuur en Communicatie heeft per 1 november 2018 een vacature voor een talentvolle universitair docent. De ideale kandidaat combineert expertise op het terrein van tweede en vreemdetaalontwikkeling in onderwijscontexten met expertise op het terrein van interculturele communicatie. Bij voorkeur beweegt de kandidaat zich op het snijvlak van onderzoek naar de effectieve didactiek van een tweede of vreemde taal en onderzoek naar meertalige en multiculturele contexten met een focus op de factoren die wederzijds begrip bevorderen dan wel belemmeren.

Van de nieuwe collega wordt een brede oriëntatie en inzetbaarheid verwacht in zowel bachelor- als masteronderwijs. Bij het masteronderwijs gaat het met name om de tweejarige MA-opleiding Communicatie en Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen en de éénjarige MA-opleiding Interculturele Communicatie. De eerste opleiding omvat de lerarenopleidingen Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. De MA-opleiding Interculturele Communicatie richt zich op onderzoek, training en advies inzake het (leren) omgaan met talige en culturele diversiteit in verschillende organisatorische contexten.

Wat betreft het bacheloronderwijs ligt inzet in de bachelor Communicatie- & Informatiewetenschappen (met name in het verdiepingspakket Cultuur, Communicatie & Diversiteit) voor de hand en, afhankelijk van zijn/haar expertise in een bepaalde vreemde taal, de bachelorprogramma’s van één van de bovengenoemde talen, de minor Taal en Educatie en de Research Master Linguistics.

Het onderzoek wordt ondergebracht in het Utrecht Institute of Linguistics OTS (UiL-OTS). Afhankelijk van waar het zwaartepunt van het onderzoek ligt, kan dat aansluiten bij de groep Language & Education of de groep Language & Communication. De positie kent een structurele verdeling van 70% onderwijs en 30% onderzoek. Succesvolle kandidaten met een uitstekend onderzoeksprofiel kunnen in de toekomst, conform de facultaire beoordelingscyclus, in aanmerking komen voor een tijdelijke ophoging naar 40% onderzoek. Nieuwe onderzoeksplannen die kunnen leiden tot extern gefinancierd onderzoek worden zeer op prijs gesteld.

Werkzaamheden

  • Verzorgen van cursorisch onderwijs binnen de bovengenoemde bachelor- en masteropleidingen.
  • Begeleiden van bachelor- en masterscripties.
  • Zelfstandig verrichten van onderzoek op een voor de functie relevant deelgebied, resulterend in publicaties in vooraanstaande internationale media.
  • Leveren van een bijdrage aan kennisvalorisatie.
  • Leveren van een bijdrage aan de verwerving van 2e en 3e geldstroom financiering.
  • Uitvoeren van diverse beheers- en bestuurstaken.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met:
  • een voltooide relevante promotie op het gebied van interculturele communicatie, taaldidactiek, taalontwikkeling of taalgebruik in onderwijscontexten;
  • ervaring in het onderzoek en uitstekende onderzoeks­kwaliteiten, blijkend uit publicaties in gerenommeerde internationale vaktijdschriften;
  • onderwijservaring op hbo-master of universitair niveau en aantoonbare didactische bekwaamheid en/of scholing blijkend uit een onderwijsportfolio of Basiskwalificatie Onderwijs;
  • ervaring in de praktijk van het voortgezet onderwijs of de lerarenopleiding, in combinatie met een eerstegraads lesbevoegdheid, strekt tot aanbeveling;
  • ervaring met digitale en audiovisuele hulpmiddelen;
  • affiniteit met ICT in het academisch onderwijs;
  • teamgeest en brede inzetbaarheid op alle niveaus van meer dan één opleiding;
  • bereidheid tot multidisciplinaire ontwikkeling, zodat men diverse onderdelen van het onderwijsprogramma op zich kan nemen;
  • organisatorische ervaring en kwaliteiten;
  • grondige beheersing van het Nederlands en Engels. Receptieve beheersing van Duits, Frans en/of Spaans op academisch niveau strekt tot aanbeveling, vanwege de begeleiding en beoordeling van taalspecifieke opdrachten.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,8 fte) voor twee jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.545,- en maximaal € 5.513,- (schaal 11/12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 900 medewerkers en 6.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 32 uur per week
  • €3545—€5513 per maand
  • Gepromoveerd
  • 989776

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Trans 10, 3512 JK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you