Contract en IP Jurist

Contract en IP Jurist

Geplaatst Deadline Locatie
18 sep 2 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vanwege de toenemende vraag naar juridische ondersteuning isInnovation Exchange Amsterdam Universiteit van Amsterdam (IXA UvA) op zoek naar een commercieel ingestelde jurist.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen van contracten die vanuit de UvA nodig zijn in het kader van de valorisatieactiviteiten. Je werkt nauw samen met de business developers en subsidieadviseurs binnen IXA-UvA en onderhoudt contacten met onderzoekers, bedrijfsvoerders en projectmanagers binnen de UvA.

De werkzaamheden liggen vooral op het gebied van het contractenrecht en het intellectueel eigendomsrecht. De hoofdactiviteiten worden gevormd door:

  • het bijdragen aan onderhandelingen, het opstellen en beoordelen van contracten op het gebied van (onderzoeks-)opdrachten, samenwerking met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en adviseren over intellectueel eigendom;
  • opstellen en beoordelen van contracten in verband met kennisexploitatie, zoals licentieovereenkomsten, confidential disclosure agreements en material transfer agreements met name in de Engelse taal;
  • behandelen van juridische aangelegenheden met betrekking tot kennisbescherming, kennisexploitatie en business development;
  • opstellen en beoordelen van en het adviseren over samenwerkingsovereenkomsten in het kader van Europese en nationale subsidieprogramma’s; en
  • het geven van workshops in het kader van de verspreiding van kennis op het gebied van kennisexploitatie-activiteiten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Om succesvol te kunnen opereren als jurist bij IXA, dien je te voldoen aan het volgende profiel:

  • afgeronde universitaire juridische opleiding (mr.) met uitgebreide kennis van contractenrecht en intellectueel eigendomsrecht;
  • minimaal 4 jaar praktijkervaring als bedrijfsjurist of in een technology transfer office van een kennisinstelling;
  • een commerciële instelling en oog voor resultaat;
  • teamplayer;
  • zakelijke instelling en een proactieve, servicegerichte houding;
  • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en de toepassingen hiervan;
  • goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift en
  • uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een veelzijdige functie in een boeiende, op ontwikkeling gerichte, organisatie.De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Jurist 2 (Cao Nederlandse Universiteiten). Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt een verlenging of eventueel een aanstelling in vaste dienst. Het bruto salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €3.545 en maximaal €4.852 (salarisschaal 11), bij een volledige werktijd. De Universiteit van Amsterdam biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Innovation Exchange Amsterdam Universiteit van Amsterdam

De UvAheeft als een van haar doelstellingen om vanuit onderwijs en onderzoek maatschappelijke en economische meerwaarde te creëren. IXA UvA is de afdeling waar de UvA de valorisatietaak heeft belegd. IXA ondersteunt onderzoekers bij het tot stand brengen van onderzoekssamenwerkingen en bij het vermarkten van onderzoeksresultaten via licenties, overdracht van intellectuele eigendomsrechten, en het oprichten van spin off bedrijven.
Bij IXA UvA-HvA werken circa 25 medewerkers verdeeld over drie expertiseteams: subsidieadvies, business development en juridisch advies. Het juridisch adviesteam bestaat momenteel uit 3 medewerkers.

http://www.ixa.nl/en/home.html

Specificaties

  • Management; Juridisch personeel
  • max. 38 uur per week
  • €3545—€4852 per maand
  • Universitair
  • 18-553

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you