Analist Moleculaire biologie

Analist Moleculaire biologie

Geplaatst Deadline Locatie
8 nov 29 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 nov 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is op zoek naar een analist voor een NWO-TTW project dat het onderzoek naar de interactie tussen witte vliegen (Bemisia tabaci) en tomaat (Solanum lycopersicum) onderzoekt. In dit project is ook een postdoc actief. Witte vliegen brengen met hun speeksel verschillende eiwitten over in de plant die een interactie aangaan met planten eiwitten. We hebben verschillende van deze witte vlieg eiwitten geïdentificeerd en ook enige tomaten eiwitten waar ze een interactie mee aangaan. Door het muteren van het interactie domain in de tomaten eiwitten willen we tomaten planten genereren die minder gevoelig zijn voor witte vlieg.

Je werkzaamheden omvatten het maken van gen constructen in plasmiden, het produceren en zuiveren van recombinant eiwit en het stabiel transformeren van tomaten planten. Verder zal je witte vlieg bioassays uitvoeren.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hlo-/hbo-opleiding en het liefst enkele jaren ervaring als analist;
  • je bent goed onderlegd in moleculair biologische en biochemische technieken zoals bijvoorbeeld kloneren en recombinante eiwit expressie;
  • je hebt affiniteit met planten;
  • je hebt het vermogen je flexibel op te stellen en bent bereid om nieuwe technieken te leren en te implementeren en
  • je bent in staat om enthousiast en goed samen te werken met zowel leidinggevenden als directe collega's.

Ervaring met het transformeren van planten strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Je wordt aangesteld in tijdelijke dienst voor een periode van 1 jaar ter beoordeling van de geschiktheid voor de functie. Na positieve beoordeling volgt een verlenging van het tijdelijke dienstverband met 2 jaar. Het salaris bedraagt bij aanvang, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €2.577 bruto per maand op basis van volledige werktijd (schaal 7.4). De UvA biedt een marktconform salaris met 8.3% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS)

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een instituut van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Het instituut bevindt zich op het Sciencepark in Amsterdam en heeft ongeveer 225 medewerkers. Zij werken in 16 onderzoeksgroepen die onderzoek doen binnen 4 thema’s:

  1. Cell & Systems Biology;
  2. Neurosciences;
  3. Microbiology en
  4. Green Life Sciences.

Binnen het thema Green Life Sciences werken 5 onderzoeksgroepen aan planten: Plant Physiology, Molecular Plant Pathology, Developmental Genetics, Plant Cell Biology en Plant Hormone Biology. De onderzoeksgroep Plant Physiology onderzoekt de moleculaire en fysiologische basis van plant signaal transductie tijdens biotische stress.

http://sils.uva.nl/

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2204—€2577 per maand
  • HBO+
  • 18-673

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you