Specialist wetenschappelijke informatie

Specialist wetenschappelijke informatie

Geplaatst Deadline Locatie
21 mei 2 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Bibliotheek UvA heeft een vacature voor een Specialist wetenschappelijke informatie.
Door pensionering is een vacature specialist wetenschappelijke informatie ontstaan ten behoeve van het ondersteunen van wetenschappers en studenten bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). De specialist faciliteert het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek met producten en diensten die worden geleverd door de bibliotheek.
FNWI opereert in een competitieve omgeving waardoor hoge eisen worden gesteld aan informatievoorziening, databeheer en inzetten van de nieuwste technieken op het terrein van de wetenschappelijke informatievoorziening en verwerking ervan. Ook de transitie naar open science is een speerpunt. Bij FNWI zijn er instituten die 100% open access publiceren. Door de wijze van internationale samenwerking binnen het onderzoek en gebruik van geavanceerde traditionele kanalen is open publiceren nog een uitdaging. De vraag en het leveren van onderzoeksondersteuning is divers. Veel onderzoek wordt door externe financiers zoals de EU bekostigd, waardoor er vaak extra  publicatie-eisen aan de resultaten worden gesteld. Hierbij kan de bibliotheek van dienst zijn. Het informatievaardigheden-onderwijs is grotendeels in het curriculum ondergebracht. Het up-to-date houden hiervan is een doorlopende uitdaging.

Taken
  • Afstemmen wetenschappelijke informatievoorziening op wisselende onderzoekbehoeftes en zwaartepunten;
  • leveren ondersteuning bij het onderzoek;
  • verzorgen van trainingen;
  • intensief onderhouden van contacten met instituten en de betrokken medewerkers;
  • onderhouden van goede relaties met studenten en studentenvertegenwoordigingen.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De specialist is sociaal vaardig en goed bekend met de grote diversiteit van onderzoek binnen de faculteit. Dit blijkt uit een afgeronde studie binnen een van de vakgebieden van de FNWI en aantoonbare ervaring met werkzaamheden in een bèta-omgeving. Ervaring met het werken in een wetenschappelijke bibliotheek strekt tot aanbeveling.
Het boeken van resultaten is essentieel en de weg naar het resultaat is nog belangrijker. Het streven is tevreden klanten tegen de laagste kosten. De specialist overziet het gehele proces en onderhoudt uitstekende contacten met alle betrokkenen.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling geschiedt voor een periode van een jaar en kan bij gebleken geschiktheid worden omgezet naar een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bij een voltijdsaanstelling bedraagt, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring, minimaal €2.709 en maximaal €4.978 bruto per maand (functionele schaal 10-11). De functie is ingedeeld in het UFO-profiel specialist wetenschappelijke informatie. De Cao Nederlandse Universiteiten  is van toepassing. 

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 38 uur per week
  • €2709—€4978 per maand
  • Universitair
  • 19-320

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you