Researcher eHealth

Researcher eHealth

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 9 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij ons onderzoeksteam op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) komen versterken? En wil je daarbij ook aan de slag voor het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL)? Solliciteer dan op de functie van researcher eHealth.

Je doet wetenschappelijk onderzoek naar het zogenaamde ‘FitKnip’-experiment. FitKnip is een persoonlijk vitaliteitstegoed, een alternatieve financieringsvorm om (digitale) zelfzorg te bevorderen. Mensen krijgen in de FitKnip-app de beschikking over een virtueel vitaliteitstegoed waarmee ze een selectie van digitale toepassingen kunnen afnemen die hen helpt om hun gezondheid en gevoel van welzijn te verbeteren. In samenwerking met Stichting ‘Beter met Elkaar’ en gefinancierd door het VWS, gaat het LUMC/NeLL het ‘FitKnip’-experiment evalueren onder een grote groep gebruikers (N = 3000). Hiermee willen we leren van de effecten die optreden, hoe mensen de FitKnip-app ervaren, en hoe het FitKnip-concept verbeterd zou kunnen worden. Jij gaat voor dit onderzoek aan de slag onder begeleiding van een senior onderzoeker. Je belangrijkste taken bestaan uit het medeopzetten en uitvoeren van het onderzoeksproject, focusgroep interviews met patiënten/deelnemers, en kwantitatieve en kwalitatieve data-analyses. Tevens lever je een bijdrage aan kennisverspreiding van de onderzoeksresultaten in de vorm van (een) wetenschappelijk(e) artikel(en), en geef je presentaties op congressen en bijeenkomsten. Je werkt effectief samen met andere partners binnen het project. Kortom: heb je interesse in, en ervaring met (pre), het doen van wetenschappelijk onderzoek binnen de dynamische wereld van eHealth? En wil je je voor de duur van het project inzetten voor ons moderne universitair medisch centrum? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een proactieve, op samenwerking gerichte researcher die goed kan plannen en organiseren. Je bent gedreven, analytisch sterk en resultaatgericht. Je hebt een afgeronde masteropleiding Geneeskunde, Psychologie, Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of vergelijkbaar. Je hebt affiniteit met eHealth en bij voorkeur ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in Nederlands en (academisch) Engels zijn een vereiste. Het is belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1,5 jaar.

De startdatum van deze functie is 1 augustus 2019 en het project zal lopen tot en met februari 2021. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging tot en met het einde van het project. 

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum met een hoog kwaliteitsprofiel en sterke wetenschappelijke oriëntatie. Je komt te werken op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) en je maakt onderdeel uit van het National eHealth Living Lab. De PHEG bestaat uit de disciplines Huisartsgeneeskunde, specialisme Ouderengeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. De afdeling PHEG is een ambitieuze, snelgroeiende afdeling, die beroepen vertegenwoordigt die buiten de muren van het ziekenhuis zorg en preventie leveren. Er werken ruim 130 medewerkers en binnen het onderzoeksproject wordt met verschillende externe partners samengewerkt. Onderzoek en opleiding worden in nauwe interactie met de regio uitgevoerd. Daarnaast wordt – waar mogelijk – gebruikgemaakt van de expertise elders in het LUMC. Het National eHealth Living Lab is hét onafhankelijke kennisplatform in Nederland waar patiënten, zorgverleners, consumenten, studenten, wetenschappers, ondernemers, organisaties en instellingen samenwerken om succesvolle eHealth-toepassingen te ontwikkelen, evalueren, en implementeren.

Specificaties

  • Patiëntenzorg: overig; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 22 uur per week
  • max. €4361 per maand
  • Universitair
  • C.19.JM.ML.24

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you