Inholland Hogeschool

Werken bij Inholland

Het verschil zit in jou

Ontwikkelen met een open blik

Werken bij Hogeschool Inholland vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Je krijgt bij ons de ruimte om jouw unieke talenten verder te ontwikkelen. En talent gaat bij ons niet alleen over wat je kunt: bij Inholland gaat talent ook over wie je bent. Als professional én als mens. Iemand met lef. Passie om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze studenten. Een open blik en onderzoekende houding. Je hebt bij ons zelf de regie over jouw eigen loopbaan en dat stimuleren we. Omdat jij en jouw talent telt.

Persoonlijk en dichtbij

Onze hogeschool voelt als thuis, een plek waar je jezelf kunt zijn, gekend en gewaardeerd wordt om wie je bent. Onze benadering is persoonlijk, dichtbij en inclusief: iedereen telt mee. En bij alles wat we doen, kijken we hoe we elkaar kunnen aanvullen, helpen groeien, sterker maken.

Bij onze hogeschool word je uitgedaagd om out of the box te denken, kansen te signaleren en te pakken. Zo komen verschillende disciplines, invalshoeken en organisaties samen. En helpen we elkaar om grote uitdagingen aan te gaan en om onszelf én elkaar steeds verder te ontwikkelen, als professional en als mens.

Redenen om bij Inholland te werken

  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van onze studenten en maakt het verschil voor de volgende generatie.
  • Je staat niet voor de klas, maar werkt in netwerken, samen met onze studenten en werkveldpartners. Je bent een begeleider, motivator en inspirator.
  • Je hoeft niet direct een lesbevoegdheid te hebben, we kijken naar jouw kennis en ervaring. We faciliteren je om op didactisch vlak te ontwikkelen, zowel in tijd als in middelen.
  • Jouw expertise telt; of je nu 3 of 30 jaar ervaring hebt in het werkveld.
  • Je hebt een zeer ruime verlofregeling en andere interessante secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Werken bij onze hogeschool betekent werken in een moderne, dynamische omgeving, zoals in onze innovatieve labs.
  • Er is altijd een Inholland-locatie bij jou in de buurt. Hybride werken is vaak mogelijk.
  • Collega’s ervaren onze hogeschool als kleinschalig, persoonlijk en dichtbij.

Onderzoek bij Inholland

Hogeschool Inholland maakt met onderzoek en onderwijs de wereld waarin we leven duurzamer en veerkrachtiger. We verweven onderwijs met onderzoek zodat ze elkaar versterken. Onze lectoren, docent-onderzoekers en studenten zijn in permanente interactie met het werkveld en de samenleving. Zo leren we vanuit de praktijk en werken we mee aan oplossingen van maatschappelijke vraagstukken. We profileren ons op het thema duurzame leefomgeving en veerkrachtige samenleving.

Duurzame leefomgeving en veerkrachtige samenleving

We vragen teveel van onze aarde. Onze huidige productie- en consumptiepatronen hebben ons veel gebracht maar zijn onhoudbaar voor de toekomst. De leefbaarheid van onze natuurlijke omgeving is aangetast en de ongelijkheid in welvaart, gezondheid en welzijn neemt toe. Daarom werken we bij Inholland aan de transitie naar een duurzame leefomgeving en een veerkrachtige samenleving.

In de podcastserie Onderzoekers over de Toekomst delen lectoren van Hogeschool Inholland hun visie over de toekomst van onze wereld.

Onze podcast: Onderzoekers over de Toekomst

Collega's aan het woord

/images/1478/original/

Petra Biemans, lector HRM en Persoonlijk Ondernemerschap

“We leiden professionals op én zijn zelf een organisatie met professionals. Als collega’s moeten wij werken aan onze eigen wendbaarheid en vitaliteit. Daarin zijn we een voorbeeld voor onze studenten. En voor hen moeten we nog meer de verbinding zoeken met het werkveld, meer de praktijk in het onderwijs brengen en zo vroeg mogelijk praktijkopdrachten geven en gastcolleges organiseren. Dat vraagt om voortdurend afstemmen met partners uit het werkveld: hoe kunnen we samen de professionals van morgen vooruithelpen? Met leergemeenschappen hebben we daar een goede vorm voor. We moeten bereid zijn daar energie en tijd in te investeren.”

Lees meer

/images/1479/original/

Gerry Kouwenhoven, associate lector Investeren in circulaire land- en tuinbouw

“Ik besloot uit mijn comfortzone te stappen en van een bank naar de hogeschool te gaan. Ik verzorgde colleges voor het duale onderwijs en werd vervolgens opleidingsmanager van vijf opleidingen. Daarna ben ik gaan werken als onderzoeker en coördinator voor het Research & Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences. Nu ben ik associate lector Investeren in circulaire land- en tuinbouw.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kennis. Bij lectoren, docent-onderzoekers en veel studenten merk ik die nieuwsgierigheid naar door ontwikkelen en het opdoen van nieuwe kennis ook. Daarom kan ik zo goed met hen samenwerken en leer ik ook zo veel van hen."

Lees meer

/images/1480/original/

Richard Oerlemans, domeindirecteur Techniek, Ontwerpen & Informatica

“Als hogeschool zijn we bezig met het innoveren van de beroepspraktijk door onderwijs, onderzoek en het werkveld bijeen te brengen en elkaar te versterken. Daarin stellen we het leerproces van studenten centraal, zodat ze al tijdens de opleiding aan de hand van complexe, uitdagende vraagstukken uit de praktijk zich voorbereiden op de beroepspraktijk van morgen."

Fabian van der Horst, domeindirecteur Agri, Food & Life Sciences

“We mogen trots zijn dat er vanuit veel plekken en regio’s bij Inholland steeds meer mooie voorbeelden worden gedeeld waarin studenten en werkende professionals gezamenlijk werken aan deze maatschappelijke opgaven.”

Lees meer

"Een loopbaan is geen ladder meer, maar een klimrek. Soms moet je een stapje naar links of rechts maken."

— Petra Biemans, lector HRM en Persoonlijk Ondernemerschap