Teamleider Team Projectondersteuning

Teamleider Team Projectondersteuning

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 14 mei Utrecht
Heb jij een coachende en verbindende leiderschapsstijl? Dan ben jij mischien perfect als nieuwe teamleider binnen de faculteit geesteswetenschappen.

Functieomschrijving

Teamleider gezocht! Ben jij iemand die op coachende wijze leiding geeft aan professionals? Wil jij je energie steken in het verder professionaliseren van een team van professionele ondersteuners van onderzoeksprojecten? Solliciteer dan op deze functie!

Wat ga je doen?
Voor het team projectondersteuning zoeken we een nieuwe teamleider. Het team biedt ondersteuning bij onderzoeksprojecten in de verschillende departementen van de faculteit Geesteswetenschappen. Het betreft projecten die onder andere worden gefinancierd door NWO en de EU, maar ook onderzoeksprojecten van de universiteit zelf. De werkzaamheden variëren van inhoudelijk van financieel-administratief tot werkzaamheden op het gebied van impact en communicatie.

Je taken bestaan uit:
  • het matchen van medewerkers aan onderzoeksprojecten of het werven van nieuwe medewerkers in overleg met de wetenschappelijk projectleiders;
  • leidinggeven aan het team onderzoeksprojectondersteuners (ca. 22) professionals;
  • het ontwikkelen van een visie op het gebied van projectondersteuning en dit vertalen naar een optimale dienstverlening i.s.m. de andere teams binnen de faculteit;
  • contact onderhouden met de wetenschappelijke projectleiders en de bedrijfsvoering;
  • het signaleren van knelpunten in de werkprocessen en voorstellen voor verbetering doen;
  • het zorgdragen voor de professionalisering van het team door middel van onderlinge uitwisseling, training e.d. in nauwe samenwerking met de collega-teamleiders van de afdeling Onderzoeksondersteuning.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent een professional met ervaring (of de bereidheid je te ontwikkelen) als leidinggevende met een coachende en verbindende leiderschapsstijl. Je voelt je thuis in de academische wereld en je hebt bij voorkeur ervaring met en kennis over ondersteunende projectwerkzaamheden voor diverse (extern gefinancierde) onderzoeksprojecten en de specifieke uitdagingen die hierbij horen. Je kunt de juiste ondersteuner aan het juiste project koppelen en beschikt daarvoor over uitstekende sociale vaardigheden; je kunt je gemakkelijk verplaatsen in zowel onderzoekers als projectondersteuners. Je bent organisatiesensitief en weet draagvlak te creëren voor je ideeën. Je kunt flexibel anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en je bent in staat om vorm te geven aan je eigen functie.

Verder vragen we:
  • een academish denk- en werkniveau en affiniteit met het onderzoek van Geesteswetenschappen;
  • het vermogen om snel een netwerk binnen de faculteit op te bouwen;
  • communicatief sterk vermogen in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 32 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion-beleid van de Universiteit Utrecht.

De kernwaarden van de faculteit Geesteswetenschappen zijn professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbondenheid en veiligheid. Deze waarden gelden voor iedereen en we houden ze hoog, in ons werk en in onze communicatie met elkaar en naar anderen.

De bedrijfsvoering van de faculteit Geesteswetenschappen is georganiseerd in meerdere afdelingen. Onderzoeksondersteuning is één van deze afdelingen en bestaat uit drie teams: het team research support (grant office), het team projectondersteuning en het team onderzoekcoördinatie. De medewerkers van de teams verzorgen voor onderzoekers en projectleiders de ondersteuning van projectaanvragen en van lopende projecten. Verder hebben zij coördineren taken op het gebied van onderzoek en postacademisch onderwijs binnen onderzoeksinstituten, landelijke onderzoekscholen en expertisecentra.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met Biene Meijerman (Hoofd afdeling Onderzoeksondersteuning) via (b.c.meijerman@uu.nl).

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Management
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Universitair
  • 3828

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Trans 10, 3512JK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op 23 mei 2024.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op 23 mei 2024.

Solliciteer uiterlijk op 14 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).