Promovendus ‘Zorg voor de zorg’

Promovendus ‘Zorg voor de zorg’

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 5 mei Utrecht
Wil je bijdragen aan een zorgsector met gezonde zorgmedewerkers, heb je sterke onderzoeksvaardigheden en ben je een team speler? Bekijk deze PhD-vacature!

Functieomschrijving

Heb jij de ambitie om vernieuwend en multidisciplinair onderzoek te doen? Als promovendus voor het project ‘Zorg voor de zorg’ houdt je je bezig met het ontwerpen en uitvoeren van onderzoek en het analyseren van data.

Wat ga je doen?
Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht (UU) en Stichting IZZ zoeken een promovendus voor het project ‘Zorg voor de zorg’.

Het doel van dit promotieonderzoek is om een belangrijke objectieve indicator voor gezond werken in de zorg beter te bestuderen: het zorggebruik van zorgmedewerkers zelf. Denk hierbij aan psychische zorg en fysiotherapie. Goede zorg voor zorgmedewerkers is cruciaal, maar we weten er te weinig van. Het onderzoek heeft daarom een datawetenschappelijk karakter en poogt op een nieuwe manier inzicht te krijgen in de big data van zorggebruik

We willen vier vragen beantwoorden, gericht op de patronen, effecten en actoren van zorggebruik:
  1. Welke factoren - zoals opleidingsniveau, baankenmerken en levensstijl - kunnen de vooralsnog onverklaarde variantie in zorggebruik verklaren? (patronen)
  2. In hoeverre helpt zorggebruik om het werkplezier van zorgmedewerkers te vergroten? (effecten)
  3. Wat is de impact van zorggebruik op de zorgkosten en de zorgkwaliteit? (effecten)
  4. Welke rol spelen medewerkers, organisaties, en verzekeraars in het aanbieden van zorg voor de zorg? (actoren)

De promovendus kan gebruikmaken van unieke data over het zorggebruik van zorgmedewerkers door samenwerking met Coöperatie VGZ. Hiernaast biedt de promotieplek via samenwerking met de praktijk ook unieke kansen tot hoogwaardig veldexperimenteel onderzoek.

De taken van de promovendus bestaan uit het ontwerpen en uitvoeren van onderzoek en het analyseren van data. Andere taken kunnen zijn:
  • het schrijven van Engelstalige wetenschappelijke artikelen;
  • presenteren op nationale en internationale conferenties;
  • dissemineren van onderzoeksresultaten in de maatschappij;
  • het volgen van cursussen voor promovendi via het Netherlands Institute of Governance (NIG);
  • het verzorgen van onderwijs en/of advies bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap, bijvoorbeeld door het begeleiden van scripties of het geven van colleges.

In dit project werken de Universiteit Utrecht (prof. dr. Lars Tummers, Henrico van Roekel MSc) en Stichting IZZ (dr. Irene van der Fels) samen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wetenschappelijke inzichten uit de bestuurs- en organisatiewetenschap kunnen worden gecombineerd met het grote netwerk in de zorg en de praktijkexpertise van IZZ. De aanstelling loopt via de Universiteit Utrecht, in het bijzonder het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).

Om de verbinding tussen de partijen te versterken, werkt de promovendus op locatie bij zowel de Universiteit Utrecht als bij Stichting IZZ (en, wanneer nodig voor data-analyse, bij VGZ). Zowel bij de Universiteit Utrecht als bij Stichting IZZ ligt de focus op het promotieonderzoek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat met een ambitie om vernieuwend, multidisciplinair en gedegen onderzoek te doen. Een open, flexibel persoon met goede contactuele eigenschappen die graag in teams werkt.

Ook vragen we:
  • een (bijna) afgeronde WO-masteropleiding in bestuurskunde, organisatiewetenschap, psychologie, sociologie, methoden & statistiek, zorgmanagement, bedrijfskunde, of een andere vergelijkbare studie;
  • een (bijna) afgeronde onderzoeksmaster (‘research master’) is een pré;
  • ambitie om binnen vier jaar te promoveren;
  • affiniteit en ervaring met kwantitatief (bijv. vragenlijst, (veld)experimenteel) en mixed methods onderzoek, en kwantitatieve data-analyse;
  • affiniteit met de zorgsector;
  • vaardigheid in het schrijven van wetenschappelijke artikelen (aantoonbaar met scriptie en/of publicaties);
  • uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrift;
  • vaardigheid om, binnen de aangegeven kaders, zelfstandig plannen uit te werken, uit te voeren en binnen de oplevertijd tot een goed einde te brengen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een vierjarig dienstverband met een tijdelijke aanstelling voor 1,5 jaar die bij een positieve evaluatie wordt verlengd tot vier jaar;
  • een salaris van minimaal € 2.770,- en maximaal € 3.539,- (schaal P van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is nauw verbonden met het strategisch thema Institutions for Open Societies en met Pathways to Sustainability. USBO medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Bachelor, Master, OvP), als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact. Binnen het departement bestaat grote aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden ook door studenten hoog gewaardeerd. Aan de bacheloropleiding is het NVAO bijzonder kenmerk kleinschalig en intensief toegekend.

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Als belangenbehartiger van mensen in de zorg wil IZZ de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doet zij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het ‘Gezond werken in de zorg’ programma.

Via de projecten en onderzoek binnen het programma ‘Gezond werken in de zorg’, werkt IZZ samen met zorgorganisaties en kennispartners aan oplossingen om de gezondheid op het werk te verbeteren. Hiervoor analyseert IZZ onder andere het gebruik van fysiotherapie en psychische zorg onder zorgmedewerkers op sectorniveau, en voert ze de jaarlijkse ‘Monitor Gezond werken in de zorg’ uit. De inzichten en kennis die hieruit voortkomen, deelt IZZ met de zorgsector, sociale partners en de overheid. Daarnaast worden de inzichten vertaald naar oplossingen in de dekking van de IZZ Zorgverzekering, het ledenvoordeel of bijvoorbeeld in de aanpak van het organisatieklimaat in de zorg.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op Henrico van Roekel via h.vanroekel@uu.nl.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • PhD
  • Economie; Recht
  • 36—40 uur per week
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • 3825

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bijlhouwerstraat 6-8, 3511ZC, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur dan het volgende met de sollicitatieknop:
  1. een sollicitatiebrief met je motivatie en redenen waarom juist jij geschikt bent voor deze positie;
  2. een gedetailleerd curriculum vitae, inclusief gemiddelde cijfers van je Bachelor en Master;
  3. namen en contactgegevens van twee referenten;
  4. eventuele artikelen, je bachelorscriptie en je masterscriptie.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur dan het volgende met de sollicitatieknop:
  1. een sollicitatiebrief met je motivatie en redenen waarom juist jij geschikt bent voor deze positie;
  2. een gedetailleerd curriculum vitae, inclusief gemiddelde cijfers van je Bachelor en Master;
  3. namen en contactgegevens van twee referenten;
  4. eventuele artikelen, je bachelorscriptie en je masterscriptie.

Solliciteer uiterlijk op 5 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).