Programmamanager energietransitie, met focus kernenergie

Programmamanager energietransitie, met focus kernenergie

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 20 mei Utrecht
Heb jij affiniteit met de energietransitie, in het bijzonder kernenergie? Draag je bij aan de inzet van praktijkgericht onderzoek van hogescholen op dit thema? Bevorder je de samenwerking hierin, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van subsidieprogramma’...

Functieomschrijving

Als thematisch programmamanager werk je aan het verbinden van praktijkgericht onderzoek met landelijk beleid. Je houdt je bezig met randvoorwaarden die het voor hogescholen mogelijk maken om onderzoek te doen. En je richt je op het opzetten en uitvoeren van subsidieprogramma’s waarmee praktijkgericht onderzoek wordt gefinancierd. Jouw werk zal altijd een mix van deze elementen zijn. Waar precies het accent ligt, is ook afhankelijk van jouw specifieke competenties. Kortom, een divers takenpakket. Geen dag is hetzelfde.

In de praktijk betekent het dat je:
  • medeverantwoordelijk bent voor de ontwikkeling en de ondersteuning van netwerken rondom de energietransitie, in het bijzonder op het gebied van nucleaire kennis;
  • meewerkt aan programma’s rond praktijkgericht onderzoek die deze netwerken activeren, faciliteren en zorgen voor impact;
  • in samenwerking met collega’s de programmering en subsidieregelingen voor praktijkgericht onderzoek opzet;
  • secretaris bent van de programma- en beoordelingscommissie van jouw programma’s en regelingen;
  • bijdraagt aan de monitoring en evaluatie.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een echte spin in het web met sterke organisatorische en sociale vaardigheden, met geloof in praktijkgericht onderzoek en affiniteit met onderzoeksbeleid.
  • Je hebt een afgeronde masteropleiding (hbo/wo) en bent mogelijk gepromoveerd.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een voor SIA relevant werkveld op het terrein van de energietransitie.
  • Je hebt affiniteit met kernenergievraagstukken.
  • Je hebt affiniteit met en mogelijk ervaring met (het stimuleren van) praktijkgericht onderzoek.
  • Je bent bekend met en hebt een actief netwerk in (of bereid op te bouwen), het onderzoeks-, (hoger) onderwijs- en innovatiesysteem in Nederland.
  • Je bent organisatorisch sterk, hebt ervaring met projectmatig werken, bent een natuurlijke netwerker, en hebt grote interesse in de uitvoering en het beheer van financieringsinstrumenten.
  • Je bent als professional sterk in communiceren, analyseren, organiseren en werken in teamverband.
  • Als je inzicht hebt in en ervaring hebt met bestuurlijke verhoudingen en processen is dat een pre.

Wij geloven dat een diverse organisatie beter toegerust is op onze missie en de toekomst. We vinden het daarom een pre als je vaardigheden, ervaringen en visies meebrengt die we nog niet hebben in de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, ze vallen onder de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen de € 4.363 tot maximaal € 6.002 bruto per maand (schaal 11, CAO Onderzoeksinstellingen).

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en we bieden gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor - in Utrecht/ Den Haag - en deels thuis). Je krijgt een vergoeding voor het thuiswerken, een NS businesskaart voor reizen met het openbaar vervoer en we stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

Als programmamanager bij Regieorgaan SIA kom je in dienst bij NWO. NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan kennisinstellingen. De NWO-Domeinorganisatie, waar Regieorgaan SIA onder valt, wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek en het vergroten van impact valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. De kernwaarden van NWO zijn betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Afdeling

Regieorgaan SIA, onderdeel van Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), bevordert de kwaliteit en impact van praktijkgericht onderzoek bij hogescholen. Dit doen we door het onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren. Naast de bestaande subsidieregelingen, die soms al vele rondes hebben doorlopen, kijken we ook naar mogelijkheden voor het opzetten van nieuwe projecten en thema’s.

Je komt te werken bij de afdeling Thematische Samenwerking waar programmamanagers op belangrijke maatschappelijke transities werkzaam zijn. Energietransitie is één van de thema’s waarop we werken. In het veld van hogescholen en onderzoekers ondersteun je samenwerkingsverbanden om praktijkgericht onderzoek te bevorderen. Je komt in de afdeling in een klein team te werken dat zich met energietransitie bezighoudt en je werkt verder binnen SIA samen met andere teams aan het financieringsinstrumentarium. In het bijzonder richt je je op een nieuw programma voor financiering van praktijkgericht onderzoek naar nucleaire kennis. Dit programma bouw je verder op. Hiernaast werk je samen met andere collega’s aan andere thema’s en financieringsregelingen gelieerd aan onder andere de energietransitie.

Bij Regieorgaan SIA werken doorgewinterde professionals, jonge talenten en alles daar tussenin. Medewerkers van SIA hebben veel gemeen: we zijn ambitieus, gedreven door kwaliteit en voelen ons verbonden met ons werk. We willen van elkaar leren en samen beter worden, in een open, collegiale en prettige sfeer. We werken hard, maar er is ook veel ruimte voor onderlinge gezelligheid en afdelings- en teamactiviteiten. Het werkplezier en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers zijn belangrijk; we besteden daar veel aandacht aan, stimuleren en faciliteren het.

Additionele informatie

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je graag uit om uiterlijk 20 mei te reageren. Stuur je cv en motivatie naar ons via de "solliciteer"-button op de NWO-website.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je terecht bij Mark Raijmakers, afdelingshoofd Thematische Samenwerking bij Regieorgaan SIA (telefoon 06 57 90 33 82). Voor vragen over het sollicitatieproces en arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gitte Schepers, P&O-adviseur (telefoon 06 23 13 57 12).

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Techniek
  • 32—38 uur per week
  • €4363—€6002 per maand
  • HBO
  • 4467

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 20 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).