Senior adviseur strategisch portfolio

Senior adviseur strategisch portfolio

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 22 mei Utrecht
Adviseer en ondersteun de strategische cyclus voor het strategische plan van universitaire projecten en programma's.

Functieomschrijving

Als senior adviseur strategisch portfolio ondersteun en adviseer je de Universiteitssecretaris in haar verantwoordelijkheid voor de coördinatie van de strategische cyclus van de Universiteit. Je monitort de realisatie van het strategisch plan en universitaire projecten en programma’s, adviseert over de bestuurlijke uitvoeringsagenda en rapporteert over de voortgang van het universitaire portfolio. Samen met collega’s uit de universitaire bestuursdienst zorg je voor relevante managementinformatie.

Wat ga je doen?
In de strategische planning & control cyclus stellen we eens per 4-6 jaar onze langetermijnstrategie vast. We werken op basis van jaarplannen aan de uitvoering en we rapporteren jaarlijks over de voortgang in ons jaarverslag.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
  • Je bent projectleider voor het nieuwe strategisch plan (start in 2024/2025 en daarna eens per 4-6 jaar) en voor het opstellen van het universitaire jaarverslag (jaarlijks).
  • Je adviseert bij het opstellen van de jaarlijkse bestuursagenda van het college van bestuur en monitort de uitvoering.
  • Je adviseert over het genereren van bestuurlijke en management informatie en de inhoud van dashboards.
  • Je adviseert over de aanpak en governance van (universitaire) programma’s en projecten en voert regie op het universitaire programma- en projectenportfolio: je zorgt voor adequate voorbereiding, begeleiding en opvolging van de bijeenkomsten van de portfolioboard (college van bestuur, decanen en directeuren) en coördineert en bewaakt de voortgang.
  • Je zorgt samen met hr-collega’s voor verdere professionalisering op het gebied van portfolio-, programma- en projectmanagement en je adviseert collega’s in hun rol in de portfolioboard, als opdrachtgever en/of project-/programmaleider.
  • Je geeft input m.b.t. strategie uitvoering in de voorbereiding van bestuurlijke overleggen van het college van bestuur.

Bij de Universiteit Utrecht werken we samen voor een betere toekomst voor ons allemaal. Over de grenzen van disciplines onderzoeken we, onderwijzen we en delen we kennis en inzichten die de bouwstenen leveren voor de oplossingen van maatschappelijke vraagstukken. Ook in onze bedrijfsvoering werken we integraal samen, met open blik en open houding. Onze ambities zijn beschreven in ons Strategisch Plan.

We willen de uitvoering van ons Strategisch Plan over de jaren goed monitoren en grip houden de uitvoeringsagenda door middel van (o.a.) portfoliomanagement. In het universitaire portfolio zijn alle omvangrijke, strategische projecten en programma’s opgenomen, zowel voor onderwijs, onderzoek als bedrijfsvoering en vaak op het snijvlak van de verschillende domeinen. Het portfoliomanagement is een belangrijk instrument om de uitvoering van onze strategie te monitoren. Wij zijn dit op het moment van schrijven aan het implementeren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt een belangrijke verbindende rol, waarbij kennis van en sensitiviteit voor de organisatie en de bestuurlijke cultuur cruciaal is. Je verbindt met name op proces en weet kritische vragen te stellen, zonder zaken onnodig op scherp te zetten. Je zorgt voor discipline en hygiëne in het portfolioproces, zonder dat het bureaucratisch wordt. Je bent rolvast en vaardig in advisering en coaching van collega’s. En verder:
  • heb je aantoonbare ervaring in een functie op soortgelijk niveau in een complexe organisatie;
  • heb je aantoonbare deskundigheid op het gebied van project- en programmamanagement;
  • is ervaring met portfoliomanagement een pre;
  • combineer je strategisch denken met een hands on mentaliteit;
  • ben je communicatief sterk in het Nederlands en Engels;
  • heb je een afgeronde academische opleiding.

En, ook belangrijk, we zoeken een collega met humor en relativeringsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 6002,- tot maximaal € 7305,- bij een fulltime dienstverband (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur (CvB) bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Bestuursbureau maakt deel uit van de Universitaire Bestuursdienst en staat onder leiding van de Universiteitssecretaris. Zij is ook jouw leidinggevende. In het Bestuursbureau zijn o.a. ook de afdelingen Juridische zaken, Internal audit, het secretariaat van het CvB, de griffie en de integrale veiligheidsmanager ondergebracht.

Je vormt samen met twee bestuurssecretarissen en de universiteitssecretaris een team in het Bestuursbureau. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de coördinatie en ondersteuning van bestuurlijke en strategische gremia en processen op universitair niveau. We werken intensief en collegiaal samen en vormen een goed en gezellig team, waarin ieders bijdrage wordt gezien en gerespecteerd.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met Martine Verbeek via m.verbeek@uu.nl of 06 42 22 14 49.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €6002—€7305 per maand
  • Universitair
  • 3642

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

We plannen de gesprekken in week 22 en/of 23.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

We plannen de gesprekken in week 22 en/of 23.

Solliciteer uiterlijk op 22 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).