Junior Docent Internationaal en Europees Publiekrecht

Junior Docent Internationaal en Europees Publiekrecht

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 2 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van:
  • Bezig zijn met Internationaal en Europees publiekrecht?
  • Kennis overdragen aan Bachelor studenten en ze enthousiast maken voor deze bijzondere rechtsgebieden?
  • Meedenken over het verbeteren van het Bachelor onderwijs in het Internationaal en Europees Publiekrecht, zowel inhoudelijk als qua vorm?
  • Onderdeel zijn van een afdeling en samenwerken met Nederlandse en internationale collega’s aan het Bachelor onderwijs?

Dan is de functie van Docent bij de Afdeling Internationaal en Europees Publiekrecht van de Universiteit van Amsterdam jou op het lijf geschreven, vooral als je recent bent afgestudeerd als Master in Europees Recht.

Wat ga je doen?
Je geeft onderwijs in meerdere werkgroepen binnen de Bachelorvakken Introductie in Europees en Internationaal Recht, European Union law, Internationaal Publiekrecht en Fundamentele Rechten. Dit doe je fysiek aan de Faculteit op het Roeterseiland en wanneer nodig ook online. De door de vakcoördinator voorbereide lessen zet je om in activerend en inspirerend onderwijs. Verder kijk je tentamens na en werk je mee aan het opstellen van deze tentamens. Je neemt deel aan docentenvergaderingen en denkt waar mogelijk mee over het verbeteren en vernieuwen van het onderwijs. En je begeleidt individuele studenten bij het schrijven van hun Bachelorscripties. Daarnaast voer je verschillende taken uit ter ondersteuning van het Engelstalig Master onderwijs of in één van de minoren die de Afdeling verzorgt.

Wat neem je mee?
Je vindt het interessant om de juridische ontwikkelingen op Europees en Internationaal gebied te volgen, hierover na te denken en over te discussiëren. Presenteren en inhoud uitleggen en overbrengen aan anderen gaat je goed af. Door jouw uitleg kan een ander onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken. Je durft voor een groep Bachelorstudenten te staan en laat je door kritische vragen en weerwoord niet uit het veld slaan. Graag ontwikkel je je hierin verder door didactische cursussen te volgen. Samenwerken met anderen vind je prettig en als dat nodig is durf je hulp te vragen. Je werk deel je efficiënt in, je werkt gestructureerd en kunt omgaan met deadlines en wisselende belasting. Je bent bereid en in staat je verlof aan te passen aan de planning van het onderwijs.

Daarnaast heb je:
  • Recent een Master in de Rechtsgeleerdheid afgerond of studeer je heel binnenkort af (afstuderen voor aanstellingsbegin is een vereiste), bij voorkeur in een Master Europees en/of Internationaal Recht;
  • Een uitstekende beheersing van het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Goede beheersing van het Engels, de taal waarin het tweedejaars Bachelorvak European Union Law wordt onderwezen en waarin alle officiële communicatie in de afdeling wordt gedaan en vele collega’s communiceren.

Wat bieden we jou?
Als lid van diverse Bachelor teams werk je onder leiding van de vakcoördinator samen met andere docenten aan het verzorgen van kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Doordat je dit voor een langere periode doet en betrokken bent bij verschillende vakken bouw je stevige inhoudelijke en praktische onderwijservaring op die je op den duur gaat complementeren met het behalen van een onderwijskwalificatie. Daarvoor en voor andere ontwikkelingsmogelijkheden word je jaarlijks voor 160 uur vrijgesteld van onderwijs en als je nog geen onderwijservaring hebt in het eerste jaar van je aanstelling ook nog voor extra 160 uur om je gedegen in te werken.

We bieden een dienstverband voor vier jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 15 augustus 2024. Een vast dienstverband hoort niet tot de mogelijkheden. Het dienstverband is voor 30,4 uur per week. Een aanstelling voor 26,6 uur per week is bespreekbaar.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.226 tot € 5.090 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Betrokken, verantwoordelijk en met een open blik. Zo kijken we bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de rol van het recht in een (internationale) samenleving die voortdurend verandert. Met ruim 5.000 studenten en 550 medewerkers zijn we een van de grotere juridische faculteiten in Nederland. We leiden juristen op die het recht effectief weten in te zetten met als doel daadwerkelijk bij te dragen aan oplossingen voor de samenleving. Met vernieuwend en grensverleggend onderzoek spelen we in op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo houden we altijd de verbinding met de samenleving.

Afdeling Internationaal en Europees Publiekrecht
De Afdeling Internationaal en Europees Publiekrecht bestaat, naast een 3-tal ondersteuners, uit ongeveer 50 medewerkers die zich met grote betrokkenheid en inzet bezighouden met het onderzoek en het onderwijs op de vakgebieden Internationaal Publiekrecht en Europees Publiekrecht. De afdeling is verantwoordelijk voor het onderwijs in vier verschillende Bachelorvakken en twee minoren en verzorgt de Engelstalige Masteropleiding International and European Law met 4 verschillende tracks, Public International Law, International Trade and Investment Law, European Union Law en European Competition Law and Regulation. Het onderzoek wordt gedaan in de twee onderzoekscentra ACELG en ACIL. De afdeling kent een evenredige verdeling man en vrouw en heeft medewerkers met 16 verschillende nationaliteiten.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?
Voor vragen over de functie kun je een email sturen naar Katalin Cseres: k.j.cseres@uva.nl

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw brief, cv en overzicht van je studieresultaten (gecombineerd in twee bestanden) graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Je kunt tot 2 juni 2024 solliciteren op deze functie.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 24.

Studies tonen aan dat vrouwen en leden van ondervertegenwoordigde groepen alleen solliciteren naar banen als ze aan 100% van de kwalificaties voldoen. Voldoe jij wel aan de opleidingseisen maar heb je nog niet alle gevraagde ervaring? Dan moedigt de UvA je aan om toch te solliciteren.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Lector
  • Recht
  • 26.6—30.4 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 12981

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you