Docent Europees en Internationaal recht (0,8 FTE)

Docent Europees en Internationaal recht (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jun 1 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Docent Europees en Internationaal recht (0,8 FTE) Den Haag

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Kun jij vanuit jouw kennis en ervaring dit toepassen door jonge mensen te coachen in hun ontwikkeling naar juridisch professional?

Wat ga je precies doen?

Het rechtsgebied Europees en Internationaal recht heeft een belangrijk aandeel binnen het curriculum van de opleiding HBO Rechten. Dit maakt dat je veel aansluiting hebt met de studenten en dat je, gedurende hun studieloopbaan, studenten terug ziet komen in je lessen. Het team bestaat uit vijf teamleden en binnen het team staat samenwerking en collegialiteit centraal. Er heerst een prettige open sfeer waarin we graag van elkaar leren. 

Een aantal verantwoordelijkheden:

  • Het verzorgen en ontwikkelen van onderwijs op het gebied van Europees en Internationaal recht, inclusief:
  • het opstellen en afnemen van toetsen, het beoordelen daarvan en het verwerken van de studieresultaten;
  • het signaleren van relevante ontwikkelingen in het vak(gebied);
  • het bijdragen aan het aanpassen en innoveren van onderwijsinhoud, leermiddelen en/of lesmateriaal voor de eigen onderwijsverzorging;
  • het begeleiden van studenten bij projecten, leerarbeidsplaatsen / stages, portfolio’s en scripties; en
  • het verzorgen van ondersteunende taken en uitvoeren van voorkomende administratieve werkzaamheden binnen de opleiding.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

Jouw profiel

Voor deze vacature zijn wij op zoek naar een juridische professional die al ervaring heeft opgedaan in het begeleiden van studenten. Je hebt bij voorkeur ruime ervaring op het gebied van Internationaal en Europees recht waarbij kennis van en ervaring op het gebied van Vreemdelingenrecht een pre vormt. Als docent heb je diverse rollen, waarin je actief de samenwerking opzoekt. Dat vraagt ook schakelen en creativiteit van je in je lesvormen en de onderwijs inhoud om hier goed invulling aan te geven. Jouw flexibele werkhouding zorgt ervoor dat je goed kunt inspelen op niveauverschillen in het leerproces van onze studenten.

Voldoe je aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor deze vacature.

  • Je bent in het bezit van een juridische master;
  • Je hebt bij voorkeur een didactische aantekening (PDV/BKO/BDB) of bent bereid deze te behalen;
  • Je hebt ervaring opgedaan met coachen/aansturen van studenten, bij voorkeur binnen een HBO-instelling;
  • Je beschikt over goede interculturele communicatieve vaardigheden, je kunt makkelijk schakelen met een diversiteit aan mensen en rollen.

Arbeidsvoorwaarden

 

Wat bieden wij?

  • Een salaris van maximaal € 4.661,12 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag. (Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-hbo.)
  • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering.
  • Een aanstelling van 0,8 fte (32 uur per week) in tijdelijke dienst voor de periode van één jaar met mogelijkheid van verlenging.
  • Werktijden worden in overleg vastgesteld. In voorkomende gevallen kan je gevraagd worden om in de avonduren te werken in verband met de deeltijd opleiding HBO-Rechten op donderdag.
  • Een goed te bereiken werkplek in Den Haag, via zowel de auto (ruime parkeergelegenheid), als met de trein (naast station Holland Spoor).
  • De ruimte en middelen voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
  • Een groot netwerk en dynamische omgeving, te midden van jonge, gedreven studenten en medewerkers binnen het hoger onderwijs in een grootstedelijke context, nationaal en internationaal.

Werkgever

De Haagse Hogeschool

Wil je meer weten over werken bij De Haagse?

Jonge mensen voorbereiden op de toekomst, dat doet De Haagse Hogeschool. We delen onze kennis en geven studenten bagage mee waarmee ze stevig in hun schoenen staan. Dat doen we met drie centrale thema’s: wereldburgerschap, internationalisering en netwerken. Studenten kunnen hierdoor bewust kijken naar de wereld om hen heen. Hun leven lang.

Als hogeschool staan we midden in de samenleving en we willen daarvan ook een afspiegeling vormen. Naast onze diversiteit aan studenten, hecht De Haagse Hogeschool waarde aan een divers personeelsbestand. De Haagse Hogeschool streeft een inclusieve campus na met een diverse studentenpopulatie- én medewerkerspopulatie waarin gelijke kansen centraal staan.

Afdeling

Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid

De Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid is een inspirerende internationale leer- en werkomgeving waarin studenten worden opgeleid tot professionals in de stad van internationaal recht, vrede en veiligheid. Op de faculteit werken 170 medewerkers aan het onderwijs voor een sterk groeiende studentenpopulatie van 3500 studenten. De faculteit verzorgt de opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, HBO-Rechten, Integrale Veiligheidskunde en de respectievelijke internationale opleidingsvarianten: International Public Management, International and European Law en Safety and Security Management Studies. De opleidingen zijn gevestigd in de hoofdvestiging in Den Haag.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Juridisch personeel; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 32 uur per week
  • max. €4661 per maand
  • Universitair
  • AT 214425

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you