Lector Wereldburgerschap

Lector Wereldburgerschap

Geplaatst Deadline Locatie
18 jul 8 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Haagse Hogeschool is op zoek naar een gezaghebbende en betekenis gevende Lector Wereldburgerschap 0,8 fte.

Plaats in de organisatie

Het lectoraat is gepositioneerd binnen de faculteit Sociaal Werk en Educatie. De lector werkt, vanwege het strategische karakter en de opdracht voor het lectoraat, nauw samen met andere onderzoeksplatforms en faculteiten. De lector legt verantwoording af aan de faculteitsdirecteur, die tevens voorzitter is van het onderzoeksplatform Connected Learning. De lector is hiërarchisch leidinggevende van de onderzoeker(s) en functioneel verantwoordelijk voor de leden van de kenniskring.

Verantwoordelijkheden

Als lector Wereldburgerschap doet u praktijkgericht onderzoek op het gebied van wereldburgerschap en geeft u op inspirerende wijze leiding aan de leden van de kenniskring.
 
Als lector bent u in staat verbindingen tot stand te brengen en te behouden op alle niveaus: u bent toonaangevend wanneer het gaat om vraagstukken rondom wereldburgerschap en u hebt het vermogen om de verschillende partijen binnen De Haagse Hogeschool en haar partnerorganisaties - waaronder overheden en organisaties - aan (internationale) onderzoeksprogramma’s binnen de genoemde thema’s te verenigen.

U hebt een sterk netwerk, kunt een goede koppeling leggen tussen wereldburgerschap en het onderwijs en vervult een significante rol in het publieke debat. Met uw lectoraat speelt u een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het onderzoeksplatform Connected Learning.
 
Een aantal verantwoordelijkheden als lector Wereldburgerschap

  • Leiding geven aan het lectoraat Wereldburgerschap.
  • Initiëren van praktijkgericht onderzoek op het gebied van wereldburgerschap, waarbij wordt aangesloten bij regionale, nationale en internationale netwerken en vraagstukken.
  • Presenteren en publiceren van uitkomsten van onderzoeksresultaten en die vertalen naar onderwijsprogramma’s.
  • Vormgeven van de (verdere) integratie van onderzoek en onderwijs binnen zowel de faculteit als De Haagse Hogeschool in volle breedte.
  • Betrekken van studenten bij het onderzoek van het lectoraat, bijvoorbeeld via afstudeeronderzoeken.
  • Begeleiden van docent-onderzoekers en promovendi in het uitvoeren van onderzoeksprojecten.
  • Participeren in het onderzoeksplatform Connected Learning.
  • Nauw samenwerken met de beroepspraktijk in het formuleren van onderzoeksvragen, het uitvoeren van het onderzoek en het inzetten van de onderzoeksresultaten.
  • Aanvragen van subsidies en andere financiële middelen om het lectoraat verder uit te bouwen en nieuw onderzoek te financieren.
  • Adviseren van bestuur, management en docenten op het gebied van vraagstukken rondom wereldburgerschap.
  • Begeleiden van docenten en andere medewerkers in hun professionele ontwikkeling op het gebied van wereldburgerschap.
  • Een actieve en representatieve rol spelen in het publieke debat over vraagstukken rond wereldburgerschap.

Persoonlijkheidsprofiel

Voor de vacature van Lector Wereldburgerschap zoekt De Haagse Hogeschool een lector met een publieke performance die mensen, op basis van onderzoekservaring en persoonlijkheid, meeneemt en inspireert. Daarnaast bent u een netwerker en weet u verbindingen te leggen en te onderhouden in een zeer diverse, dynamische, nationale en internationale omgeving van hoogopgeleide professionals.

Verder kan de te benoemen lector voldoen aan onderstaand profiel.

  • Heeft een aantoonbare gezaghebbende status met betrekking tot onderzoek op het thema Wereldburgerschap.
  • Is in staat op gezaghebbende en verbindende wijze leiding te geven aan het lectoraat.
  • Is samenwerkingsgericht in het bijzonder op het gebied van betekenisgeven aan het onderzoek in relatie tot het onderwijs en vice versa.
  • Is authentiek in haar/zijn passie voor onderzoek.
  • Toont ambitie en brengt nieuw elan, motiveert en stimuleert mensen tot het inslaan van nieuwe wegen, kan mensen daarin meenemen.
  • Legt verbinding met anderen vanuit professionele waarden en geeft op deze wijze invulling aan het lectoraat.

Een ervaren en ondernemende onderzoeker met contactueel sterke eigenschappen.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

  • Gepromoveerd in onderwijswetenschappen, sociale wetenschappen of op een ander voor het lectoraat relevant gebied.
  • Ruime ervaring in het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek op het gebied van wereldburgerschap, hetgeen blijkt uit recente deelname aan onderzoeksprojecten, actuele (wetenschappelijke) nationale en internationale publicaties en presentaties.
  • Aansprekende visie op ontwikkelingen in relevante onderzoeks- en beroepspraktijken en de vertaling daarvan naar het (hoger beroeps)onderwijs.
  • Ervaring met het leidinggeven aan een (onderzoeks)team.
  • Beschikking over een relevant netwerk dat aansluit op dit domein en dat ondernemend en actief kan worden ingezet.
  • Aantoonbare ervaring met het schrijven van onderzoeksvoorstellen en het verwerven van subsidies (nationaal en internationaal) en andere geldstromen.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Beschikking over goede interculturele communicatieve vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Contract hours: 32

Werkgever

De Haagse Hogeschool

Met een zeer diverse studentenpopulatie en grootstedelijke en internationale omgeving staat De Haagse Hogeschool in de frontlinie van een veranderende samenleving. De Haagse Hogeschool biedt kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger beroepsonderwijs. Als brede hogeschool wil De Haagse Hogeschool toonaangevend zijn op de thema’s kwaliteit, wereldburgerschap, internationalisering en netwerkhogeschool. Deze thema’s vormen de basis voor de ontwikkeling van het onderwijs, onderzoek en de organisatie van De Haagse Hogeschool.

Voor bedrijven, overheden en andere organisaties in de regio Haaglanden is De Haagse Hogeschool een innovatieve en betrouwbare partner. Samen met haar partners werkt de hogeschool aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken en aan een slimme en sterke economische regio. Niet alleen door goede professionals op te leiden, maar ook met activiteiten op het gebied van onderzoek en innovatie.

De Haagse Hogeschool heeft in het Instellingsplan 2020 ‘Wereldburgers in

een lerende samenleving - De Haagse Hogeschool op weg naar 2020’ gekozen voor een scherp profiel met de eerste opdracht om onderwijs te verzorgen. De tweede opdracht voor De Haagse Hogeschool als kennisinstelling is onderzoek te verzorgen.

Haar praktijkgerichte onderzoek is gericht op kennisontwikkeling en -circulatie, onderwijsinnovatie en het versterken van het profiel als regionaal opererende en internationaal georiënteerde netwerkhogeschool die studenten opleidt tot wereldburgers.

Binnen De Haagse Hogeschool wordt de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en praktijk binnen vier onderzoekslijnen vormgegeven die aansluiten bij de profilering van De Haagse Hogeschool: The Next Economy, Goed bestuur voor een veilige wereld, Kwaliteit van leven: Mens en Technologie en Connected Learning. 

Strategische opdracht

De bovengenoemde ontwikkelingen plaatsen De Haagse Hogeschool voor een aantal strategische uitdagingen:

  • Een verdere verhoging van de kwaliteit.
  • De doorontwikkeling van haar internationale profiel.
  • De bevordering van wereldburgerschap.
  • Het realiseren van een netwerkhogeschool.

Deze vier onderling sterk samenhangende strategische speerpunten worden richtinggevend voor de ontwikkeling van het onderwijs en het onderzoek en de organisatie van De Haagse Hogeschool.

De missie

De Haagse Hogeschool wil permanent werken aan het verhogen van de kwaliteit, die mede tot uitdrukking komt in het studiesucces van de studenten. Ze wil de meest internationaal georiënteerde hogeschool van Nederland zijn, haar studenten vormen in

termen van wereldburgerschap en zich duurzaam verbinden met bedrijven, instellingen en overheden in de regio. De hogeschool wil nog meer studenten naar een hoog niveau van afstuderen begeleiden en de studenten voorbereiden op deelname aan de kennissamenleving. Dat wil ze bereiken door iedere student op te leiden als een internationaal georiënteerde wereldburger die goed uit de voeten kan in de netwerksamenleving. De Haagse Hogeschool wil een kwalitatief hoogwaardige hogeschool zijn die studenten uitdaagt om te groeien, om verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen loopbaan, voor de opleiding en voor de samenleving.

Facts & figures

De Haagse Hogeschool heeft:

  • 4 vestigingen verdeeld over Den Haag, Delft en Zoetermeer.
  • 59 bacheloropleidingen, 8 masteropleidingen en 19 professional courses.
  • 7 faculteiten en 1 Academie voor Masters & Professional Courses.
  • Ruim 20 lectoraten.
  • 5 ondersteunende diensten.
  • 26.000 studenten uit 140 landen.
  • 1.900 medewerkers.
  • Jaarlijkse exploitatie van circa € 200 miljoen

Afdeling

Lectoraat Wereldburgerschap

Studenten opleiden tot wereldburgers is één van de strategische ambities van De Haagse Hogeschool. Daartoe heeft de hogeschool een onderwijsvisie die niet alleen is gericht op het ontwikkelen van beroepskwalificaties maar ook op het versterken van de maatschappelijke, sociale, morele en persoonlijke vaardigheden van de studenten. De toekomstige professionals moeten in staat zijn afwegingen te maken op basis van de ethische en morele dilemma’s waar deze complexe wereld ze voor stelt.

Het lectoraat heeft de volgende doelstellingen:

  • Bijdragen aan verder begrip van hoe wereldburgerschap kan worden bevorderd door middel van hoger onderwijs en hoe dit in de formele en informele curricula tot uiting kan komen.
  • Ondersteunen van docenten om de betekenis van wereldburgerschap in de professionele praktijk en de relevante ethische dilemma’s in die praktijk te verbinden met het onderwijs.
  • Verzamelen en ontwikkelen van innovatieve werkwijzen op het gebied van wereldburgerschap in het hoger onderwijs waarmee wordt bijgedragen aan de maatschappelijke betrokkenheid en de empowerment van docenten en studenten.
  • Participeren in internationale netwerken en bijdragen aan de internationale kennis over wereldburgerschap.

Organisatorische context

Het lectoraat Wereldburgerschap is binnen De Haagse Hogeschool gepositioneerd in de faculteit Sociaal Werk en Educatie. Het lectoraat is onderdeel van het onderzoeksplatform Connected Learning waarin verschillende lectoren gezamenlijk onderzoek doen naar Public Learning, 21st Century Learning en Global & Inclusive Learning. Het lectoraat zal door het brede karakter van zijn onderzoek verbindingen leggen naar alle faculteiten en opleidingen van De Haagse Hogeschool.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT Lector Wereldburgerschap

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you