(Senior) Onderzoeker Jeugdhulp in transformatie

(Senior) Onderzoeker Jeugdhulp in transformatie

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 23 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je precies doen?

Voor het lectoraat Jeugdhulp in transformatie zijn we op zoek naar een veelzijdige (senior)onderzoeker. Als (senior)onderzoeker ga je een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitbouw van het lectoraat. Dat doe je samen met de lector door actief het netwerk met de relevante partijen in de regio te onderhouden, het ontwikkelen van onderzoeksopzetten en subsidieaanvragen voor onderzoek en de projectleiding over onderzoeken te voeren. Daarbij heb je oog voor de wijze waarop het onderzoek bij kan dragen aan de ontwikkeling van het onderwijs bij de opleidingen van de Faculteit Sociaal Werk en Educatie (social work, pedagogiek en PABO). 

Het lectoraat Jeugdhulp in transformatie beoogt door actiegericht onderzoek de transformatie van de jeugdhulp in de regio Haaglanden te ondersteunen en versterken. Daarnaast geeft het onderzoek van het lectoraat inzicht in de factoren die het effectief en in samenwerking opereren van jeugdhulpprofessionals beïnvloeden, de kennis en competenties die daarvoor vereist zijn, de optimale samenstelling van de lokale teams en de werkzame factoren in de governance van lokale jeugdhulpstelsels.

Het lectoraat heeft een nauwe relatie met het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden, waarin gemeenten en jeugdhulpinstellingen uit de regio deelnemen. Het lectoraat is in 2018 van start gegaan. Na de zomer van 2018 wordt gestart met het ontwikkelen van het onderzoeksprogramma van het lectoraat (en het Kennisnetwerk). Het lectoraat is binnen de Haagse Hogeschool aangesloten bij het onderzoeksplatform Goed bestuur voor een veilige wereld.
 

    Specificaties

    De Haagse Hogeschool (HHS)

    Functie-eisen

    Jouw profiel

    Wij zijn op zoek naar een ervaren onderzoeker die in staat is om zelfstandig onderzoek te doen en die resultaten kan leveren binnen de gestelde deadlines van het project. Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van subsidieaanvragen voor onderzoek. Je beschikt bovendien over contactueel sterke eigenschappen en je bent een teamplayer. 

    Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor deze vacature.

    • Je bent (bijna) gepromoveerd en hebt een achtergrond in de sociologie, pedagogiek, psychologie, bestuurskunde of een andere relevante opleiding;
    • Je hebt affiniteit met en kennis van de ontwikkelingen in het jeugdstelsel;
    • Je hebt aantoonbare ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek;
    • Je hebt ervaring in het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek;
    • Je beweegt je makkelijk in zowel de academische wereld als in het werkveld;
    • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
    • Kennis van en ervaring met het hoger beroepsonderwijs is een pré.

    Arbeidsvoorwaarden

    Wat bieden wij

    De mogelijkheid om mee te werken aan het vormgeven en ontwikkelen van het lectoraat, in nauwe samenwerking met het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden, en zo een bijdrage te leveren aan de transformatie van het jeugd(hulp)stelsel in de regio.

    Daarnaast bieden wij:

    • Een salaris van maximaal € 5.433,82 (schaal 12 – Onderzoeker) en € 5.894,67 (schaal 13 – Senior Onderzoeker) bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag. (Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-hbo.)
    • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering;
    • Een aanstelling van 0,8-1,0 fte, 32-40 uur per week in tijdelijke dienst voor de periode van 1 jaar;
    • De ruimte en middelen voor professionele en persoonlijke ontwikkeling;
    • Verdieping, door middel van het volgen van symposia, lezingen en cursussen,
    • Een groot netwerk en dynamische omgeving, te midden van jonge, gedreven en internationale studenten.

    Werkgever

    Haagse Hogeschool

    Wil je meer weten over werken bij De Haagse?

    Jonge mensen voorbereiden op de toekomst, dat doet De Haagse Hogeschool. We delen onze kennis en geven studenten bagage mee waarmee ze stevig in hun schoenen staan. Dat doen we met drie centrale thema’s: wereldburgerschap, internationalisering en netwerken. Studenten kunnen hierdoor bewust kijken naar de wereld om hen heen. Hun leven lang.

    Als hogeschool staan we midden in de samenleving en we willen daarvan ook een afspiegeling vormen. Naast onze diversiteit aan studenten, hecht De Haagse Hogeschool waarde aan een divers personeelsbestand. De Haagse Hogeschool streeft een inclusieve campus na met een diverse studentenpopulatie- én medewerkerspopulatie waarin gelijke kansen centraal staan.

    Afdeling

    Faculteit Sociaal Werk & Educatie

    Wil je meer weten over de faculteit?

    De Faculteit Sociaal Werk & Educatie biedt een inspirerend programma aan als oefenplaats voor studenten in het samenleven en het zoeken naar oplossingen in een diverse en complexe maatschappij. De faculteit verzorgt de opleidingen Culturele en Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening, welke vanaf het schooljaar 2017-2018 worden vervangen door de brede Bachelor Social Work. Daarnaast verzorgt de faculteit de opleidingen Pedagogiek en de Pedagogische Academie (Pabo). De opleidingen zijn gevestigd in Den Haag.

    Specificaties

    • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
    • Economie; Gedrag en maatschappij
    • 32—40 uur per week
    • max. €5894 per maand
    • Gepromoveerd
    • AT 226843

    Werkgever

    De Haagse Hogeschool (HHS)

    Lees meer over deze werkgever

    Locatie

    Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

    Bekijk op Google Maps

    Interesting for you