Senior onderzoeker Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI)

Senior onderzoeker Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI)

Geplaatst Deadline Locatie
5 okt 26 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) kent binnen haar faculteit Maatschappij en Recht het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI). Bij de samenwerkende lectoraten Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken en Management van Cultuurverandering is per direct plaats voor een Senior onderzoeker (0,6-0,8 FTE).

Als ervaren onderzoeker met een hart voor de stad en haar bestuurlijke, sociale, ruimtelijke en economische uitdagingen combineer je analytische en praktijkgerichte aspecten van onderzoek. Je werkt als senior-onderzoeker bij de samenwerkende lectoraten Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken en Management van Cultuurverandering daarbij vooral in projecten van het multidisciplinaire onderzoek speerpunt Urban Management. Daarnaast participeer je incidenteel in enkele aan het onderzoek gerichte onderwijsactiviteiten, bijvoorbeeld in de Bachelor Bestuurskunde of de Master Urban Management.

De functie

Als senior-onderzoeker ben je bezig met het initiëren, leiden, uitvoeren en acquireren van onderzoeksprojecten. Je werkt in een team met andere onderzoekers en ondersteunende staf onder leiding van de lector. De senior-onderzoeker werkt aan verschillende multidisciplinaire projecten over vernieuwende praktijken in stedelijke settings. Flexibiliteit en veelzijdigheid, met een stevige basis in theorie en toepasbaarheid, is daarom noodzakelijk.

Een van de grotere projecten, waarin gewerkt wordt aan de transitie naar een skillsgerichte regionale arbeidsmarkt, is House of Skills. In dit driejarige programma wordt (naast een procesmodel om van werk naar werk te komen en een financieel model) gezocht naar een nieuwe regionale, intersectorale governance voor de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam in het mbo-segment. De leiding van dit deelproject kan onderdeel uitmaken van deze functie. Een ander project waar een plek is als projectleider is Toekomstbestendig Evenwicht, een vierjarig onderzoeksprogramma (Raak Pro) naar processen van commoning in verschillende consumptiegebieden in Amsterdam. Aansluiting bij de problematiek van een van deze thema’s is dan ook zeer aan te raden.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd binnen de maatschappijwetenschappen, bij voorkeur in de richting van bestuurskunde, bedrijfs- of organisatiekunde en/of publiek private samenwerkingen. Affiniteit met de stad en met haar politiek-bestuurlijke verhoudingen is een pré net als ervaring met praktijkgericht onderzoek en onderzoeksacquisitie. Je beschikt verder liefst over:

  • kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van bestuurskunde, waaronder co-creatie, gebiedsgericht werken, collaborative governance;
  • een goed netwerk in de stad Amsterdam (publiek, particulier, maatschappelijk);
  • ervaring met verandermanagement en transitiekunde;
  • expertise in het adviseren van praktijken en het samenwerken met praktijken aan kennisvragen;
  • up-to-date kennis van en ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek en bijbehorende analysetechnieken;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • een flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van docent/onderzoeker 1 of 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 of 12 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5433,- per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en acquisitiesucces.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA - via de HvA Academie - uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • max. €5433 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT Senior onderzoeker AKMI

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you