Bijzonder Hoogleraar Farmaco-epidemiologie en Zorgoptimalisatie

Bijzonder Hoogleraar Farmaco-epidemiologie en Zorgoptimalisatie

Geplaatst Deadline Locatie
22 jan 5 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het ontwikkelen van ICT infrastructuren voor farmaco-epidemiologisch onderzoek en het ontwikkelen en valideren van (predictie) algoritmen voor farmacotherapeutische zorgoptimalisatie.

Wat ga je doen
De taken van de bijzonder hoogleraar zijn, gezien de omvang van de aanstelling (0.2fte), in principe beperkt tot het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Wel zal de leerstoelhouder incidenteel bijdragen aan onderwijsactiviteiten. De nadruk van het onderzoek zal liggen op het thema optimalisatie van farmacotherapeutische zorg in de dagelijkse praktijk. Het verwerven van onderzoekssubsidies, het opzetten, (doen) uitvoeren en rapporteren van onderzoek op dit terrein vormt de hoofdmoot van de werkzaamheden.

Specificaties

VU medisch centrum (VUmc)

Functie-eisen

Wat we van je verwachten
De beoogde hoogleraar:

  • Heeft een opleiding gevolgd tot apotheker en een registratie als epidemioloog b;
  • Is gepromoveerd met als specialisatie farmaco-epidemiologisch onderzoek;
  • Heeft aantoonbare en ruime ervaring met internationaal farmaco-epidemiologisch onderzoek;
  • Heeft ruime ervaring met het initiëren van onderzoeksprojecten, het aanvragen van onderzoeksubsidies, het uitvoeren van onderzoeksprojecten en het begeleiden van onderzoekers;
  • Onderhoudt samenwerkingsverbanden met voor het onderzoeksveld relevante disciplines, in het bijzonder openbare en ziekenhuisapothekers, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en medisch specialisten;
  • Heeft landelijk gezag en internationale erkenning op het gebied van de farmaco-epidemiologisch/uitkomsten onderzoek blijkend uit lidmaatschappen, commissies, publicaties en betrokkenheid bij landelijke projecten in dit veld;
  • Publiceert regelmatig in nationale en internationale tijdschriften.

Arbeidsvoorwaarden

Wat we je bieden
Salarisschaal 16: 6303 tot 8330 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een (uitgebreide) screening is onderdeel van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is hier onderdeel van. Klik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure.

Ben je werkzaam in een zorggerelateerde functie, dan is een aanstellingskeuring onderdeel van jouw selectieprocedure.

Afdeling

Waar ga je werken
De farmaco-epidemiologie houdt zich bezig met het identificeren en kwantificeren van de effectiviteit en bijwerkingen van geneesmiddelen bij toepassing en gebruik in de dagelijkse praktijk. De snelle beschikbaarheid van grote hoeveelheden gedetailleerde historische informatie in elektronische medische patiëntendossiers maakt het mogelijk algoritmen te ontwikkelen die de effectiviteit van behandelingen en het optreden van bijwerkingen van grote groepen patiënten permanent monitoren. Deze algoritmes kunnen bijdragen aan zorgoptimalisatie door het personaliseren van de zorg. De focus van het te entameren farmaco-epidemiologisch onderzoek ligt op het ontwikkelen en het toegankelijk maken van ICT infrastructuren voor farmaco-epidemiologisch onderzoek en het ontwikkelen en valideren van (predictie) algoritmen voor farmacotherapeutische zorgoptimalisatie.

Deze bijzondere leerstoel wordt gefinancierd door de STIZON en wordt ondergebracht in de onderzoekslijn ‘Leefstijl en chronische ziekten epidemiologie’ van de afdeling epidemiologie en biostatistiek van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, ingebed in het onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health. Het zwaartepunt van het onderzoek in deze onderzoekslijn ligt bij het ontstaan van diabetes en het optreden van vasculaire en overige complicaties bij diabetes. De leerstoel draagt bij aan dit onderzoek door de beschikbaarheid van grote databases en kennis over de methodologische ontwikkeling van predictiemodellen. De leerstoel heeft daarmee ook raakvlakken met het onderzoek in de methodologische onderzoekslijnen van de afdeling, te weten ‘Decision modelling’, ‘Longitudinal modelling’ en ‘Statistics in Omics’ voor het gebruik van ‘Omics’ data voor de ontwikkeling van predictiemodellen.

De leerstoelhouder zal betrokken zijn bij internationale samenwerkingsprojecten van STIZON/PHARMO Instituut, waaronder Epidemiologie UMC Utrecht, Farmaco-epidemiologie UMC Utrecht, Erasmus MC, Washington University, Harvard University, University of Bremen en University of Bordeaux.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium; IT; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid
  • max. 7 uur per week
  • €6303—€8330 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT D10.2019.00021FS

Werkgever

VU medisch centrum (VUmc)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1118, 1081 HZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you