Promovendus/PhD Klinische Psychologie

Promovendus/PhD Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 29 sep Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Klinische Psychologie van het Instituut Psychologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor de functie van Promovendus/PhD Klinische Psychologie

Functieomschrijving

Het VICI-project ‘Unravelling the Impact of Emotional Maltreatment on the Developing Brain’ (zie http://www.re-pair.org/) is een groot intergenerationeel onderzoeksproject dat erop gericht is meer inzicht te krijgen in de interacties tussen jongeren en hun ouders. Negatieve interacties tussen ouders en kinderen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan en in stand houden van depressieve klachten. Hoe ouders en kinderen elkaar precies wederzijds beïnvloeden is nog onduidelijk. In dit project onderzoeken we hoe dagelijkse ouder-kind interacties bijdragen aan depressieve klachten van de jongere en welke processen in het brein van zowel ouders als jongeren hier een rol bij spelen, waarbij onderlinge kritiek en empathie centraal staan. Hierbij worden verschillende innovatieve methoden gecombineerd, variërend van observaties van ouder-kind interacties in het lab en in het dagelijks leven (met behulp van elektronische dagboeken) tot hersenonderzoek bij ouders en kinderen.

Op dit project, gefinancierd door een VICI-subsidie van NWO toegekend aan prof. dr. Bernet Elzinga, werken we intensief samen vanuit een interdisciplinaire onderzoeksgroep (waaronder 3 promovendi en een postdoc), net als met GGZ-instellingen uit de regio (Rivierduinen, Curium, GGD), het Leiden Universitair Expertise en Behandel Centrum (LUBEC) en het Leiden Institute of Brain and Cognition (LIBC). Wij zijn op zoek naar een 4e promovendus die onze ambitieuze en bevlogen onderzoeksgroep komt versterken.

De werkzaamheden
De promovendus heeft als taak het onderzoek mede te organiseren en uit te voeren; rekruteren van deelnemers (met name depressieve jongeren en hun ouders), draaien van onderzoeksdagen, ouder-kind interacties observeren en ontwikkelen van bijbehorend codeersysteem, dyadische data-analyses uitvoeren en ten minste vier artikelen schrijven, die zullen uitmonden in een proefschrift. Afhankelijk van interesse en expertise van de kandidaat kan dit gecombineerd worden met fMRI-onderzoek naar de neurale processen die ten grondslag liggen aan ouder-kind interacties c.q. analyses van de ouder-kind interacties in het dagelijkse leven met behulp van elektronische dagboeken. Ongeveer 10% van de tijd zal worden besteed aan het geven van onderwijs, zoals het begeleiden van bachelor- en masterscripties.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Diploma op Master niveau (bij voorkeur Research Master) in Klinische Psychologie, Ontwikkelingspsychologie, Pedagogiek of een gerelateerde opleiding;
  • Interesse in klinisch relevant en interdisciplinair onderzoek en jongeren;
  • Specifieke affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met gedragsobservaties;
  • Bevlogen onderzoeker met ambitie om een topwetenschapper te worden;
  • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met complexe statistiek;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • U werkt graag in teamverband en beschikt over goede sociale en organisatorische vaardigheden;
  • U bent creatief en een autonoom denker.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Na het eerste jaar wordt bij een positieve evaluatie de aanstelling verlengd tot maximaal 4 jaar en dient uit te monden in een promotie. De positie bestaat uit 90% onderzoekstijd en 10% onderwijstaken. Het salaris bedraagt € 2.325,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.972,- bruto per maand in het vierde jaar.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Werkgever

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie Faculteit Sociale Wetenschappen.

Specificaties

  • PhD; Promotiestudent
  • Gedrag en maatschappij
  • 36—38 uur per week
  • Universitair
  • 19-405

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you