Promovendus/PhD onderzoeker: Threat intelligence versus statelijke actoren

Promovendus/PhD onderzoeker: Threat intelligence versus statelijke actoren

Geplaatst Deadline Locatie
6 sep 13 okt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Naarmate onze samenleving meer digitaal vervlochten raakt, groeit ook onze kwetsbaarheid voor misbruik van digitale technologie. Een deel van de dreiging komt van statelijke actoren die offensieve cyberoperaties uitvoeren in Nederland. TU Delft heeft een gezamenlijk onderzoeksprogramma met de AIVD om technische, organisatorische en institutionele innovaties te ontwikkelen die het hoofd kunnen bieden aan deze dreigingen. Dit programma wordt uitgevoerd door een team van vier promovendi, een postdoc en twee hoogleraren. 

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een promovendus (1FTE) voor onderzoek naar betere instrumenten voor de detectie en attributie van de activiteiten van statelijke actoren – of actoren die aan staten zijn gelieerd. In dit project gaan we onder andere op zoek naar welke machinelearning-technieken effectief zijn voor detectie en welke het best passen bij de beschikbare data. Tevens is er expliciet aandacht voor de organisatorische uitdagingen rondom de inzet van dergelijke technieken in het inlichtingenwerk.

Het programma hanteert de principes van open, onafhankelijk onderzoek. De wetenschappelijke publicaties en dissertaties zullen openbaar toegankelijk zijn.     

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

We zoeken iemand met een technische of multidisciplinaire achtergrond, bijvoorbeeld in de vorm van een afgeronde master in informatica, cybersecurity, network engineering, kunstmatige intelligentie of een interdisciplinaire master. 

Je wordt onderdeel van een dynamisch team waarin je snel nieuwe skills kunt oppikken en ook leert om over disciplinaire grenzen heen te werken. Affiniteit met security en met empirisch onderzoek is een plus. Het team op dit programma is ingebed in een groter team van cybersecurityonderzoekers dat nauw samenwerkt met elkaar en met overheden en bedrijven als Fox IT, KPN en het NCSC. Onze promovendi zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt en hebben tal van carrièremogelijkheden na het voltooien van de promotie. Het geeft je een springplak naar allerlei soort organisaties en banen, binnen en vooral ook buiten de wetenschap.

Vanwege de samenwerking met AIVD is de positie een zogenaamde ‘vertrouwensfunctie’. Dientengevolge dient de kandidaat de Nederlandse nationaliteit te bezitten en wordt een veiligheidsonderzoek uitgevoerd.

De kandidaat zal deelnemen aan de Graduate School van de faculteit Techniek, Bestuur en Management aan de TU Delft.      

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

TU Delft biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en bij een sportabonnement. Ook kun je afspraken maken over flexibele werktijden. Daarnaast is het mogelijk om jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samen te stellen en ontvang je een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten. 

Promovendi worden ingeschreven bij de TU Delft Graduate School. TU Delft Graduate School biedt een inspirerende onderzoeksomgeving; een uitstekend team van supervisors en een mentor. Centraal staan het ontwikkelen van uw overdraagbare, discipline-gerelateerde onderzoeksvaardigheden. Ga naar www.tudelft.nl/phd voor meer informatie.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling

Faculteit Techniek, Bestuur en Management

De faculteit Techniek, Bestuur en Management staat internationaal bekend om haar onderzoek naar de engineering van socio-technische systemen. Binnen de faculteit werkt een team van onderzoekers uit informatica en andere disciplines aan cybersecurity-onderzoek onder leiding van professor Michel van Eeten. Dit gebeurt vaak in samenwerking met bedrijven en overheden, hetgeen de onderzoeker toegang geeft tot unieke data en operationele omgevingen. De uitkomsten van dit onderzoek hebben grote impact gehad op verschillende gebieden, zoals de bestrijding van besmettingen van computers en IoT apparaten, het verbeteren van de veiligheid in hosting netwerken en het ondermijnen van criminele dienstverleners. Het team speelt ook een grote rol in een consortium dat recent een programma van 10 miljoen euro heeft verworven voor het ontwikkelen van een ‘Internet of secure things’. De publicaties van het team zijn verschenen in de topconferenties als USENIX Security, ACM CCS, IEEE S&P, NDSS en elders. 

Binnen het cybersecurity team, zul je samenwerken met de andere onderzoekers in het AIVD programma: drie andere promovendi, een postdoc en een hoogleraar. Het team heft een dagelijkse scrumsessie, een wekelijks colloquium en een maandelijkse sprint planning. Dit alles voedt een cultuur van team-gebaseerd onderzoek en innovatie.

Specificaties

  • PhD
  • Techniek
  • 36—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • ATTBM 19.023

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Jaffalaan 5, 2628 BX, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you