Arts-onderzoeker/Promovendus multicentrisch klinisch onderzoek prostaatkanker

Arts-onderzoeker/Promovendus multicentrisch klinisch onderzoek prostaatkanker

Geplaatst Deadline Locatie
19 sep 27 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij meer dan 20% van alle patiënten die behandeld zijn voor prostaatkanker, komt de tumor terug. In de meeste gevallen (d.w.z. bij meer dan 80%) is hierbij sprake van metastasen. De aanbevolen behandeling voor deze patiënten is langdurige (meestal levenslange) toediening van hormoontherapie. Langdurige hormoontherapie biedt echter helaas geen genezing.
Op dit moment krijgen alle patienten dezelfde behandeling, terwijl de prognose voor deze groep prostaatkankerpatiënten zeer uiteenlopend kan zijn, bv. als gevolg van de uitgebreidheid van de metastasen. Patiënten met slechts enkele uitzaaiingen (oligometastasen) hebben een grotere kans op een langdurige overleving, vooral bij minder dan 5 metastasen. Door de recente beschikbaarheid van een nieuwe beeldvormingstechniek – de zogenaamde PSMA-PET/CT – kunnen oligometastasen tegenwoordig nauwkeuriger en in een vroeger stadium worden gediagnosticeerd. Hierdoor is het aantal patiënten met oligometastasen toegenomen naar meer dan 300 patiënten per jaar in Nederland. Er is een grote behoefte om voor deze groep patiënten een meer efficiënte behandelstrategie te ontwikkelen.
Het doel van de dit project is om bij prostaatkankerpatiënten met een recidief (na de primaire behandling) in de vorm van oligometastasen de tijd tot het ontwikkelen van nieuwe ziekteprogressie te verlengen en in sommige gevallen mogelijk zelfs genezing te bewerkstelligen.
Het belangrijkste onderdeel van dit project is een nationale multicentrische gerandomiseerde studie bij patiënten met recidief prostaatkanker. In totaal zullen 280 patiënten met maximaal 4 oligometastasen worden geïncludeerd in de studie. Na randomisatie zal de helft van de patiënten worden behandeld met op de metastase-gerichte hoge dosis radiotherapie in combinatie met kortdurende hormoonbehandeling gedurende 6 maanden. De andere helft krijgt metastase-gerichte radiotherapie alléén. Dit onderzoek zal in 10 verschillende Nederlandse ziekenhuizen worden uitgevoerd.

In dit project wordt nauw samengewerkt met verschillende afdelingen (Urologie, Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Medische Oncologie) binnen het UMCG, met de specialismen uit de deelnemende centra en met de klinisch epidemiologen van het Julius Centrum in Utrecht.
U voert onderzoekingen uit en coördineert de samenwerking met de andere afdelingen die bij dit project betrokken zijn. U verwerkt de resultaten tot wetenschappelijke publicaties en een proefschrift. Het project dient te leiden tot een academische promotie.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- U heeft een academische (medische) studie met succes afgerond of hoopt deze binnenkort af te ronden.
- U bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- U kunt goed in teamverband werken.
- U beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.
- U heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- U heeft belangstelling voor radiotherapie en uro-oncologie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het UMCG biedt een minimale aanstelling van 80-100% voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een aanvullende aanstelling van nog eens 3 jaar bij goed functioneren.
Het salaris bedraagt maximaal € 3.103,- bruto per maand (schaal PRO) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende opleidingen tot medisch specialist.

Informatie
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
dhr. dr. Shafak Aluwini, radiotherapeut-oncoloog, telefoonnummer: 06 2564 9975, e-mailadres: s.al-uwini@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Afdeling

Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie van het UMCG is een van de grootste afdelingen binnen dit specialisme in Nederland waar ruim 4.500 patiënten per jaar worden behandeld met de meest geavanceerde apparatuur. Op de afdeling werken ruim 250 medewerkers uit diverse disciplines. In de afgelopen jaren is de afdeling uitgebreid en gemoderniseerd. Sinds januari 2018 heeft de afdeling als eerste in Nederland de beschikbaarheid over een protonentherapiefaciliteit.

In verband met de toekenning van een subsidie van het KWF is er een vacature voor:
Arts-onderzoeker/Promovendus multicentrisch klinisch onderzoek prostaatkanker (80%-100%)

Specificaties

  • Patiëntenzorg: overig; PhD
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190577

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you