Programmamanager Internationalisering (0,8 fte)

Programmamanager Internationalisering (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 20 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De directie SO&O van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een programmamanager internationalisering. Interesse? Lees hier meer en solliciteer.

Functieomschrijving

Ben jij die verbindende programmamanager die op een efficiënte manier de samenwerking op het gebied van Internationalisering binnen de hele universiteit weet te verbeteren? Ben jij een stevige sparringpartner met een afgewogen mix van organisatiesensitiviteit en doorzettingsvermogen Netwerk je met veel plezier en heb je internationale ervaring? Dan verzoeken wij jou te reageren!

 

Per 1 januari 2020 zoekt de universiteit een programmamanager Internationalisering om leiding te geven aan het vervolg van het werkprogramma Internationalisering. De UU heeft deze zomer het voorstel voor het vervolg van het werkprogramma Internationalisering tot 2024 goedgekeurd. Je rol is om, samen met collega’s uit de universitaire bestuursdienst en de faculteiten, uitvoering te geven aan het werkprogramma. Je bent als programmamanager verantwoordelijk voor de richting, regie en coördinatie van het werkprogramma.


Als programmamanager Internationalisering bewaak en bevorder je de samenhang tussen de projecten in het werkprogramma en draag je zorg voor het bereiken van de resultaten. Je bereidt strategische inhoudelijke keuzes voor, legt verantwoording af over de inhoudelijke en financiële voortgang van het werkprogramma aan de stuurgroep internationalisering en aan het college van bestuur. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor een of meer projecten, afhankelijk van je achtergrond en profiel. Je vervult een brugfunctie tussen beleid en uitvoering en tussen de domeinen die verantwoordelijk zijn voor het werkprogramma.

De opdracht van de programmamanager Internationalisering is uitdagend en complex. Los van het werkprogramma Internationalisering wordt er binnen de reguliere bedrijfsvoering door de hele universiteit al veel gedaan aan Internationalisering. Aan jou de taak als informeel leider te zorgen voor meer integraal samenwerken en daarvoor de juiste infrastructuur voor overleg te organiseren. De faculteiten leggen elk hun eigen accenten op het gebied van internationalisering. Jij zorgt dat de universiteit de juiste infrastructuur heeft om deze ambities te ondersteunen en de universiteit op koers te houden.

 
Als collega ben je verbindend, proactief en stressbestendig. Een zelfstarter en stevige sparringpartner die makkelijk verbinding maakt met de sleutelfiguren op het vlak van Internationalisering binnen de universiteit en het internationale netwerk.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als programmamanager Internationalisering beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

  • afgeronde academische opleiding;
  • ervaring met project- en programmamanagement;
  • internationale ervaring (wonen en/of werken);
  • vaardigheid om mensen met elkaar te verbinden en samenwerking te bevorderen;
  • ervaring met internationalisering (in het hoger onderwijs is een pré) en hier een duidelijke visie op heeft;
  • sturend en resultaatgericht, in staat gemakkelijk te bewegen in een complexe omgeving;
  • sensitief voor bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsstructuren;
  • vertalen van beleidsvoornemens naar de uitvoeringspraktijk;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling (0,8 fte) voor vier jaar, afgestemd op de looptijd van het werkprogramma Internationalisering. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.294,- en maximaal € 6.738,- (schaal 14 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Klik hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

Het onderwijsmodel van de Universiteit Utrecht, met kleinschalig en persoonlijk onderwijs en aandacht voor docentenkwaliteit draagt bij aan het studiesucces van studenten. De Universiteit Utrecht staat midden in de samenleving en draagt bij aan antwoorden op de maatschappelijke vragen van vandaag en morgen. Medewerkers werken vanuit de kernwaarden: ambitie, inspiratie, betrokkenheid en onafhankelijkheid.


De directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek (SO&O) is één van de ondersteunende directies en maakt onderdeel uit van de Universitaire Bestuursdienst. De directie SO&O ondersteunt het college van bestuur van de Universiteit Utrecht bij de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid ten aanzien van studenten, onderwijs, onderzoek en valorisatie; daarbij horen ook talentbeleid, internationalisering en strategische samenwerking binnen en buiten Nederland. De directie heeft binnen de universiteit een regierol in onderwijs- en onderzoek ondersteunende processen, zoals het inschrijven van studenten en kwaliteitszorg van onderwijs en onderzoek. Studentenservice maakt tevens onderdeel uit van de directie, waarbinnen alle universiteit brede studentvoorzieningen worden verzorgd.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 30—32 uur per week
  • €5294—€6738 per maand
  • Universitair
  • 1065789

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you