Promovendus "De Digitale Algemene Vergadering"

Promovendus "De Digitale Algemene Vergadering"

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 1 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als promovendus doet u wetenschappelijk onderzoek naar de digitale vergadering van aandeelhouders. Het onderzoek resulteert in publicaties in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften en in een dissertatie. U zult ook participeren in (inter)nationale onderzoeksprojecten en congressen.

In deze digitale tijd heeft de praktijk grote behoefte aan digitaal vergaderen door aandeelhouders. Maar de digitalisering van het ondernemingsrecht staat nog in de kinderschoenen. Dit geldt zeker voor digitaal vergaderen en besluiten door aandeelhouders. De wettelijke mogelijkheden zijn echter summier en mogelijk zelfs beperkend. Zo loopt het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van de digitale algemene vergadering achter ten opzichte van (bedrijven in) andere landen. Er leven veel vragen rond de juridische (on)mogelijkheden van digitalisering van de algemene vergadering van aandeelhouders. Volstaat het huidige Nederlandse vennootschapsrecht en is het voldoende faciliterend? Verder levert de voortschrijdende techniek van digitalisering nieuwe vennootschapsrechtelijke vragen op: Wat zijn de rechtsgevolgen voor de besluitvorming bij digitale defecten? Hoe werkt de identificatie, registratie en het voorafgaand stemmen? In dit promotieonderzoek gaat u op zoek naar antwoorden. De vennootschapsrechtelijke regels over de digitale algemene vergadering vinden hun oorsprong grotendeels in Europese regelgeving. En hoe gaan andere landen om met digitaal vergaderen? Een analyse van deze regelgeving plus een (rechts)vergelijking met andere Europese jurisdicties vormt onderdeel van het onderzoek.

Naast het verrichten van promotieonderzoek (70%), zal een onderwijstaak deel uitmaken van de werkzaamheden (30%). Zo verzorgt u werkgroepen in de bachelor fase en begeleidt u scribenten.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een (bijna) afgeronde juridische master met goede resultaten.
  • Aantoonbare affiniteit met of belangstelling voor het promotieonderwerp.
  • (Enige) ervaring in de rechtspraktijk is een pré, maar niet noodzakelijk.
  • (Enige) ervaring met of kennis van informatie- en communicatietechnologie is een pré, maar niet noodzakelijk.
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en het Engels.
  • Een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen, wilskracht en het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: U krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot 4 jaar.

  • Aanstelling: 40 uur per week.
  • Het salaris bedraagt € 2.709 (schaal 10, stap 0) bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot maximaal € 3.123 (schaal 10, stap 3) bruto per maand in het vierde jaar, op basis van een 38 urige werkweek.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: u krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot 4 jaar.
  • De gewenste datum indiensttreding is 15 januari 2020.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Als promovendus wordt u door mw. prof. mr. C.D.J. Bulten (promotor) tezamen met mr. T. Salemink (co-promotor) begeleid.

U maakt deel uit van het Van der Heijden Instituut. Het Van der Heijden Instituut verzorgt onderwijs in de verschillende fasen van de rechtenopleiding en richt zich met name op de bestudering van het ondernemingsgericht privaatrecht met als doel op alle mogelijke wijzen bij te dragen aan de ontwikkeling op nationaal en internationaal gebied van ondernemingsrecht en effectenrecht. Het Instituut is onderdeel van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. Door de structurele kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk worden onderzoeksresultaten behaald, die niet slechts voor de rechtswetenschap maar ook voor de rechtspraktijk van belang zijn.

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • 1068715

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you