Docent Onderwijskunde

Docent Onderwijskunde

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 27 nov Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen afdeling SEC is ruimte ontstaan voor een onderwijskundige die onderwijs verzorgt in de lerarenopleiding en tevens een centrale rol speelt in het coördineren en uitbouwen van samenwerkingsrelaties met de stagescholen.

Je zult, samen met een collega-onderwijskundige, het onderwijs in het vak Onderwijskunde verzorgen in het basisgedeelte van de lerarenopleiding. Op dit moment wordt er binnen de lerarenopleiding gewerkt aan het ontwikkelen en implementeren van een nieuw onderwijskundig concept. Dat heeft gevolgen voor de inhoud en vormgeving van het vak, waarbij de wens bestaat om het vak meer plaats- en tijdsonafhankelijk te maken en zo goed mogelijk aan te sluiten bij de onderwijspraktijk.

Een belangrijk deel van de lerarenopleiding vindt plaats op de stagescholen. Steeds meer scholen werken samen in consortia en met opleidingsinstituten waar het gaat om het organiseren van goede begeleiding op school. Vanuit deze samenwerking levert de lerarenopleiding ook input voor het opleiden in de school. Het coördineren en uitbouwen van de samenwerking met deze scholen wordt steeds belangrijker voor de lerarenopleiding. Jij zal vanuit onderwijskundige expertise en kennis van de lerarenopleiding pro-actief optreden in de samenwerking met scholen. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van stageplaatsen en het coördineren van stagematching voor studenten. Je zult hiertoe actief bijdragen aan overleggen met de stagescholen. Ook speel je een rol bij het invullen van het opleiden in de school. Dat kan door daar zelf invulling aan te geven, maar ook door actief collega’s van het opleidingsinstituut te betrekken.

Je werkt  intensief samen met en rapporteert aan de opleidingsdirecteur van SEC.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met de volgende kwalificaties en kwaliteiten:
Je hebt een afgeronde doctoraal of Master (toegepaste) onderwijswetenschappen met aantoonbare ervaring met opleiden in de STEM-disciplines in het VO. Je beschikt over ruime en ervaring met projectmanagement en relatiebeheer. Je hebt visie op onderwijsontwikkeling. Tevens heb je vaardigheden en ervaring op het gebied van creëren van draagvlak, coördinatie, actieve beïnvloeding en onderhandelen. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijk.

De functie heeft een omvang van 32 uur (0,8 fte) per week. Het betreft een tijdelijke aanstelling van 20 maanden, van 1 januari 2020 tot 1 september 2021. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 (met een maximum van € 4978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

De faculteit Technische Natuurwetenschappen richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor nieuwe technologische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De wetenschappelijke staf heeft een uitstekende internationale reputatie in onderzoek en onderwijs. Met circa 177 vaste wetenschappelijke medewerkers, circa 400 promovendi en postdocs en zo’n 250 medewerkers in de ondersteuning verricht TNW vanuit zeven wetenschappelijke afdelingen onderzoek op de gebieden Life Sciences and Health, Nanosciences, Chemical Engineering, Radiation Sciences en Applied Physics. Zij verzorgt het onderwijs voor circa 3000 studenten in 4 bacheloropleidingen, 5 masteropleidingen en 3 ontwerpersopleidingen, vanuit de visie dat onderwijs en onderzoek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De afdeling Science Education and Communication (SEC) (www.sec.tudelft.nl/) verricht onderzoek en verzorgt minor en master onderwijs in de lerarenopleiding (opleidingstrack Educatie) en op het gebied van communicatie tussen professionals in innovatieprocessen (opleidingstrack Communication Design for Innovation ). De opleidingstrack Educatie is de eerstegraadslerarenopleiding voor de vakken informatica, natuurkunde, onderzoek & ontwerpen, scheikunde en wiskunde. SEC is tevens gastheer voor het Bètasteunpunt Zuid-Holland, dat zich bezighoudt met professionalisering van bètadocenten, en het Wetenschapsknooppunt, dat zich bezighoudt met promotie van wetenschap en techniek in het basisonderwijs.

SEC heeft de ambitie om zich in de komende jaren verder te profileren binnen de TU Delft en te groeien in studentenaantallen en staf.

Specificaties

  • Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • 30—32 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • TNWSEC19-069

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lorentzweg 1, 2628 CJ, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you