Universitaire docent Digitale Conflictoplossing

Universitaire docent Digitale Conflictoplossing

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 14 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een universitair docent Digitale conflictoplossing die mede verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, coördinatie en uitvoering van het onderwijs. U doceert verschillende cursussen op bachelorniveau en u begeleidt studenten op masterniveau met het schrijven van hun scriptie. De invulling van het onderwijs is mede afhankelijk van uw expertise. U draagt in beginsel bij aan het (reguliere) onderwijs van de vaksectie burgerlijk recht. Indien uw achtergrond beter aansluit bij een ander rechtsgebied, is indeling bij een andere vaksectie ook mogelijk. 
U voert zelfstandig onderzoek uit, hetgeen uitmondt in (Engelstalige) wetenschappelijke publicaties die passen binnen het onderzoek van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R) of het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Verder levert u een bijdrage aan de werving van onderzoeksubsidies door bijvoorbeeld het (mede) indienen van NWO- en WODC voorstellen. 
Uw aanstelling maakt deel uit van het onderzoeksplan ‘Digitale conflictoplossing’, onderdeel van het ‘Sectorplan’. Dit onderzoeksplan ziet op legal tech, alternatieve digitale conflictoplossing, de handhaving van het recht in een digitale wereld en juridische cybersecurityverplichtingen. Uw expertise en/of belangstelling ligt op een of meerdere van deze deelonderwerpen of op (een ander onderdeel van) digitale conflictoplossing in de brede zin van het woord. U vervult een belangrijke rol bij het nader invullen van dit onderzoeksterrein. Het volledige sectorplan is op te vragen bij Christian Korbeld (secretaris van het faculteitsbestuur), c.korbeld@jur.ru.nl.

Het onderzoek omvat 50% van uw aanstelling. Daarnaast verricht u voor 40% van uw aanstelling onderwijs en besteedt u 10% van uw tijd aan organisatorische taken. Na drie jaar verandert deze verdeling in 55% onderwijs, 35% onderzoek en 10% beheerstaken.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een gedreven onderzoeker die gepromoveerd is in de Rechtsgeleerdheid op een onderwerp op het gebied van digitale conflictoplossing, of in de eindfase van de promotie zit.
  • Dat u in staat bent onderwijs te geven in de verschillende fasen van de studie, eventueel ook in het Engels.
  • Aantoonbaar goede didactische vaardigheden, welke gericht zijn op het motiveren, stimuleren/activeren van kritische reflectie en zelfstudie van studenten.
  • Een actieve bijdrage aan innovatieve ontwikkeling van het onderwijs.
  • Aantoonbare affiniteit met digitale conflictoplossing en wil om in de toekomst onderzoek op dit terrein te verrichten.
  • Wetenschappelijke creativiteit en motivatie blijkend uit (inter)nationale publicaties.
  • Dat u in staat bent (persoonlijke) onderzoeksfinanciering (mede) te werven, bij zowel nationale (NWO, WODC) als internationale (EU) fondsen.
  • Bij voorkeur ervaring met het inhoudelijk begeleiden van studenten, docenten en/of jonge onderzoekers (zoals promovendi).
  • Dat u zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken.
  • Dat u in het bezit bent van een BKO-certificaat of bereid bent dit binnen één jaar te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: In beginsel één jaar. Het facultaire beleid is erop gericht om tweemaal een arbeidsovereenkomst voor een jaar aan te gaan waarna verlenging voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.

  • Aanstelling: 32 - 40 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 5.826,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. Het toepassen van een aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden (schaal 11).
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: In beginsel één jaar. Het facultaire beleid is erop gericht om tweemaal een arbeidsovereenkomst voor een jaar aan te gaan waarna verlenging voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 september 2020.
  • Indien u nog niet gepromoveerd bent, maar uw promotietraject in een vergevorderd stadium is, behoort – tot promotie - een arbeidsovereenkomst als docent tot de mogelijkheden.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. 
De inbedding van het universitair docentschap binnen de faculteit zal mede afhankelijk zijn van de achtergrond van de kandidaat. Op voorhand staat derhalve nog niet vast binnen welke sectie de kandidaat zal worden opgenomen. Het door de kandidaat te verrichten onderzoek valt evenwel binnen de nieuwe onderzoeksgroep Digitale conflictoplossing.

De faculteit participeert in de Interdisciplinary Hub for Security, Privacy and Data Governance (iHub). De iHub brengt onderzoekers van verschillende disciplines (onder andere informatica, filosofie, sociale wetenschappen en rechten) samen voor interdisciplinair onderzoek op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderwijs
  • Recht
  • 32—40 uur per week
  • max. €5826 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1101734

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you