Wetenschappelijk docent op het vakgebied straf- en strafprocesrecht (1,0 fte)

Wetenschappelijk docent op het vakgebied straf- en strafprocesrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 12 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie strafrecht van Erasmus School of Law zoekt een enthousiaste, afgestudeerde jurist met veel belangstelling voor het strafrecht, die graag deel wil uitmaken van onze vaksectie. In ons team staan expertise, collegialiteit en een ‘aanpak-mentaliteit’ centraal. In dat licht zoeken we vooral iemand die wil groeien in het strafrecht, goed communiceert en die focus op resultaat weet te combineren met collegialiteit.

Functieomschrijving

Als wetenschappelijk docent werkt u mee aan alle activiteiten van de vaksectie strafrecht op het terrein van het onderwijs. U gaat onderdelen van het bachelor- en masteronderwijs coördineren, zelf onderwijs verzorgen, onderwijsmateriaal maken, optreden als contactpersoon voor studenten, scripties begeleiden, en tentamens nakijken. Voor het bachelor onderwijs geldt dat gebruik wordt gemaakt van de kleinschalige onderwijsmethode van het probleemgestuurd leren (PGL). U zal tevens worden ingezet bij het ondersteunen van andere activiteiten van de sectie, zoals het verzorgen van extern onderwijs (cursussen). 

De functie laat verder ruimte voor het verrichten van onderzoek, zowel in individueel verband als in het gezamenlijke verband van de sectie. De geschiktheid voor het verrichten van onderzoek maakt daarom deel uit van het selectieproces.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, afgestudeerde jurist met veel belangstelling voor het strafrecht, die graag deel wil uitmaken van onze vaksectie. In ons team staan expertise, collegialiteit en een ‘aanpak-mentaliteit’ centraal. In dat licht zoeken we vooral iemand die wil groeien in het strafrecht, goed communiceert en die focus op resultaat weet te combineren met collegialiteit. 

Als algemene eisen gelden dat u tijdens uw studie aansprekende studieresultaten in de hoofdvakken van het recht heeft behaald en u een strafrechtelijke specialisatie met uitstekende studieresultaten heeft afgesloten. U hebt ook aantoonbare belangstelling voor academisch onderwijs in het strafrecht. Van belang is verder dat u zich goed schriftelijk kunt uitdrukken. Ten slotte bent u bereid zich tijdens de aanstelling verder te ontwikkelen zowel op het terrein van het onderzoek als onderwijs, en bent u bereid noodzakelijke onderwijskwalificaties te behalen.  
 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden u een tijdelijk dienstverband aan voor in beginsel één jaar, waarna een verlenging van het dienstverband mogelijk is. De aanvangsdatum is 1 september 2020. 

Salariëring vindt plaats volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, schaal 10. Daarnaast omvat het arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé, een goede pensioenvoorziening en uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Een smeltkroes van talent, internationaal georiënteerd en sterk maatschappelijk betrokken. Dat is de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Een universiteit die met 25.000 studenten en circa 2.700 medewerkers wetenschappelijke kennis in Rotterdam ontwikkelt, die grenzeloos toepasbaar is. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. In de periode 2011-2013 heeft de EUR ambitieus geïnvesteerd in de bedrijfsvoering. De komende strategische planperiode van vier jaar zullen niet alleen de vruchten van deze investering worden geplukt, maar zal de bedrijfsvoering verdergaand worden ontwikkeld teneinde er mede zorg voor te dragen dat de positie van de EUR in Nederland en daar buiten verder zal worden versterkt.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan de Erasmus School of Law (ESL) studeren ruim 5000 studenten en werken circa 450 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie. Daarnaast biedt Erasmus School of Law vijftien masteropleidingen aan in verschillende rechtsgebieden. De student die meer wil, kan het mr.drs.- programma volgen: de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Erasmus School of Law verzorgt ook postdoctoraal onderwijs (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie). In al het onderwijs aan de Erasmus School of Law wordt ‘active academic learning’ doorgevoerd.
Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert het economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van ESL om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht ESL internationalisering en interdisciplinariteit een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over ESL onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • AT-2020.06/wd SR

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you