Onderzoeker, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, vakgroep Plastische Chirurgie

Onderzoeker, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, vakgroep Plastische Chirurgie

Geplaatst Deadline Locatie
11 sep 27 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 sep 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het primaire doel van reconstructieve chirurgie in het algemeen is het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt door het herstellen van contouren of functies van een aangedaan lichaamsdeel. Microchirurgische technieken in borst-reconstructieve chirurgie hebben bijgedragen aan het verbeteren van de esthetische uitkomsten van autologe borstreconstructies, waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen weefsel van de patiënt (bijvoorbeeld uit de buik). Het is echter al langer bekend dat de kwaliteit van leven van borstkankerpatiënten niet alleen afhankelijk is van hoe een borst eruit ziet. Functionele aspecten, zoals het gevoel in de borst, hebben de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen.

Door de mogelijkheid om borstkanker in een vroeg stadium te diagnosticeren d.m.v. het nationaal bevolkingsonderzoek en verbeteringen in de behandelingen, overleven steeds meer vrouwen borstkanker. Een borstamputatie is in 30-40% van de patiënten gouden standaard. Daarnaast wordt ook steeds meer bekend over de genetische profielen die vrouwen kwetsbaar maken voor het ontwikkelen van borstkanker. Deze vrouwen kiezen vaak voor een preventieve, dubbelzijdige borstamputatie. De groep vrouwen die leven met de gevolgen van een borstamputatie (met of zonder borstreconstructie) wordt daardoor steeds groter. Daarbij komt dat deze populatie ook steeds jonger wordt (door vroege diagnose van borstkanker of een genetisch risicoprofiel) en dus langer leeft met deze gevolgen. Dit benadrukt het belang van onderzoek naar technieken die de kwaliteit van leven van deze patiënten nog verder kan verbeteren.

Functieomschrijving

Lijkt het jou wat om onderzoek te doen binnen het gebied van borst-reconstructieve chirurgie, met een specifieke focus op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten na een borstamputatie? Binnen deze functie zal van je worden gevraagd om verschillende aspecten te onderzoeken die hieraan bijdragen. 

Hierbij vervul je de volgende taken:
-  Contact onderhouden met betrokken partijen zoals Kankeronderzoekfonds Limburg en GROW School for Oncology and Developmental Biology;
-  Informatie verstrekken rondom onderzoek aan geïnteresseerde patiënten;
-  Dataverzameling en datamanagement;
-  Analyse van klinisch verzamelde data;
-  Het schrijven van wetenschappelijke publicaties op basis van de verkregen resultaten;
-  Het presenteren van de resultaten op (inter-)nationale congressen;

Het opzetten en uitvoeren van vervolgonderzoek om de kwaliteit van leven in de toekomst verder te kunnen verbeteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Afgeronde master Geneeskunde (minimaal basisarts).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 26 maanden.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 26 maanden.  Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het maximum bruto maandsalaris bedraagt € 4.402,- conform schaal 10.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers. 

Werkgever

GROW-School for Oncology and Developmental Biology

GROW is een onderzoeksschool binnen de FHML van de Universiteit Maastricht. De  focus van GROW ligt op het gebied van onderzoek naar (epi)genetische en cellulaire mechanismen van normale (embryonaal en foetaal) en abnormale (kanker) groei. Hierbij worden ook de invloeden van (micro)omgevingsfactoren bestudeerd. De nadruk ligt op translationeel onderzoek.
https://www.maastrichtuniversity.nl/research/school-oncology-and-developmental-biology

Afdeling

Afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie

De afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie van het Maastricht UMC+ is gespecialiseerd in autologe borstreconstructies en onderzoekt verschillende mogelijkheden om bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven: door middel van het verbeteren van het gevoel in de autoloog gereconstrueerde borst en het zoeken van alternatieve donor sites die toegankelijk zijn voor iedere plastisch chirurg.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • max. €4402 per maand
  • Universitair
  • AT2020.268

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 GR, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you