Postdoc “Effecten van Covid-19 op huisartsenbezoek van patiënten in achterstandswijken" (0,8-1fte)

Postdoc “Effecten van Covid-19 op huisartsenbezoek van patiënten in achterstandswijken" (0,8-1fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 8 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 dec 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de huisartsenzorg in achterstandswijken? We zoeken op korte termijn een onderzoeker voor het ZonMW project “Effecten van Covid-19 op huisartsenbezoek van patiënten in achterstandswijken”.

Functieomschrijving

Het project is een samenwerking tussen Rotterdamse huisartsen, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR, de Behavioural pillar van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences), Erasmus Medisch Centrum Rotterdam (afdeling huisartsgeneeskunde) en het expertisecentrum voor gedragsonderzoek en ontwikkeling Healthy‘R (www.healthyr.nl).

Huisartsen bieden vanwege Corona alternatieven op afstand voor spreekuurcontacten, zoals beeldbellen en e-mailcontacten. Het doel van de huidige studie is om de ervaringen van patiënten, huisartsen en praktijkondersteuners huisarts (POH’s) met de veranderde manier van werken tijdens de Covid-19 maatregelen in kaart te brengen. Specifiek worden in de huisartsenregistraties de gevolgen van het veranderde zorgaanbod voor patiënten met chronische lichamelijke aandoeningen, psychische en sociale problemen onderzocht.

Wat ga je doen?

De onderzoeker zal de volgende taken verrichten:

  • Uitvoering van metingen bij huisartsen en patiënten door middel van registraties, interviews en enquêtes.
  • Kwalitatieve analyse van interviews en dagboekjes
  • Kwantitatieve analyse van data uit huisartseninformatiesystemen (Rijnmond Gezond).
  • Mede-rapporteren over het onderzoek in wetenschappelijke artikelen en publieksverslagen.
  • De taken worden uitgevoerd in nauw overleg met de aan het project verbonden huisarts.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt ruime ervaring met het uitvoeren van kwantitatief en kwalitatief onderzoek.
  • Bij voorkeur gepromoveerd in de psychologie, gezondheidswetenschappen, epidemiologie of sociologie.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in Nederlands en Engels, blijkend uit wetenschappelijke publicaties.
  • Uitstekend analytisch vermogen, blijkend uit het werken met complexe datasets en met dataverwerkingsprogramma’s zoals SPSS.
  • Je bent een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen, die graag werkt in teamverband.
  • Je kunt je inleven in de situatie van inwoners van Rotterdamse achterstandswijken en beschikt over goede sociale vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren verlengd worden tot maximaal 31 maart 2022. Het betreft een functie in schaal 11. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of Social en Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • Postdoc
  • 32—40 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • ESSB/20201123

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you