Wetenschappelijk onderzoeker/Postdoc - Generation R Onbedoelde zwangerschappen (1fte)

Wetenschappelijk onderzoeker/Postdoc - Generation R Onbedoelde zwangerschappen (1fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 8 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 feb 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom onze onderzoeksgroep versterken als postdoc-onderzoeker in een interdisciplinair team waarin je maatschappelijk relevant onderzoek doet naar onbedoelde zwangerschappen en de mogelijke gevolgen daarvan, gebruikmakend van de rijke data van het unieke Generation R cohort!

Functieomschrijving

In Nederland raakt ongeveer 1 op de 5 vrouwen onbedoeld zwanger. Dat is een aanzienlijk percentage en niet altijd gunstig voor moeder en kind. In Project UP (“Unintended Pregnancies) ga je als postdoc de risicofactoren voor onbedoelde zwangerschappen in kaart brengen, en bestuderen of deze hetzelfde zijn voor verschillende kwetsbare groepen (bijvoorbeeld tieners, vrouwen met een migratie achtergrond of laag opleidingsniveau). Daarnaast onderzoek je in welke gezinnen een onbedoelde zwangerschap leidt tot (psychische) problemen bij kinderen en hoe die verbanden gemedieerd worden (bijvoorbeeld door stress, psychopathologie van ouders), maar ook welke factoren juist beschermen tegen negatieve uitkomsten in de kinderen (bijvoorbeeld speelt het sociale netwerk een rol?).

Om deze vragen te beantwoorden maakt Project UP gebruik van reeds verzamelde data binnen de Generation R Studie, een Rotterdams cohort dat 8000 gezinnen vanaf de vroege zwangerschap tot in de jonge volwassenheid volgt. Samen met het interdisciplinaire projectteam, de doelgroep en betrokken zorgmedewerkers zullen we bepalen wat de meest relevante vraagstukken zijn en deze gaan onderzoeken.

De postdoc analyseert de Generation R data en rapporteert de bevindingen in Engelstalige wetenschappelijke artikelen. We streven naar een output van 4 wetenschappelijke publicaties. Daarnaast zet de postdoc zich in voor het communiceren van bevindingen naar een breed publiek. Dit wordt deels gedaan via focus meetings met de doelgroep en met zorgmedewerkers, en deels via publiekscommunicatie gericht op relevante beroepsgroepen, beleidsmedewerkers en het algemeen geïnteresseerde publiek.

Als postdoc zal je ook betrokken zijn bij het onderwijs binnen de opleiding Psychologie, in vorm van het geven van een college, begeleiden van werkgroepen en/of het begeleiden van Bachelor en Master studenten bij hun scriptie.

Dit project is gefinancieerd door ZonMW.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Gepromoveerd in de psychologie, pedagogiek, epidemiologie, public health of een gerelateerd vakgebied
  • Brede interesse in maatschappelijke vraagstukken gericht op ongelijkheden en de kwetsbaren in onze samenleving
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
  • Uitstekende vaardigheden in wetenschappelijk schrijven
  • Brede ervaring met statistiek (e.g. mediatie analyse, SEM, repeated measures)
  • Bij voorkeur ervaring met epidemiologisch onderzoek (population-based cohorts)
  • Ervaring met het begeleiden van studenten strekt tot de aanbeveling
  • Goede organisatorische vaardigheden, initiatiefrijk en zelfstandig kunnen werken
  • Goed kunnen samenwerken binnen een interdisciplinair team
  • Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd met 1 jaar. Het salaris is bedraagt bij een fulltime aanstelling max. €3886,- bruto per maand (schaal 11.1). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)

Het departement verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van de psychologische en pedagogische wetenschappen. Het onderwijs binnen de opleidingen kenmerkt zich door een innovatieve didactische benadering, het zogeheten probleemgestuurd onderwijs (PGO). De staf van dit departement bestaat uit een team van veelal jonge wetenschappers. Het secretariaat maakt onderdeel uit van het departement en verzorgt de ondersteuning van de voorzitters, leidinggevenden en medewerkers van het departement.

Specificaties

  • Postdoc
  • max. 38 uur per week
  • €3746—€3886 per maand
  • ESSB/20210125/

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you