Gewoon Hoogleraar Afdeling klinische chemie

Gewoon Hoogleraar Afdeling klinische chemie

Geplaatst Deadline Locatie
8 apr 2 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Klinische chemie: data-gedreven integrale precisiegeneeskunde

Functieomschrijving

Het doel van deze leerstoel is om data-gedreven integrale precisiegeneeskunde binnen de afdeling en het ziekenhuis verder te ontwikkelen en te implementeren. Het volume, de verscheidenheid en de snelheid (3V) waarmee data groeit binnen de geneeskunde is niet meer door het menselijk brein bij te houden. Door data-science technieken en ook geavanceerde statistische technieken kunnen patronen in data beter inzichtelijk gemaakt worden in de wetenschap en de diagnostiek. Met behulp van Big Data en AI kunnen voorspellende algoritmes ontwikkeld worden voor positieve gezondheid, diagnose, prognose en (monitoring van) therapie.
Je integreert multimodale data tot modellen en algoritmen om toe te passen voor precisiegeneeskunde. Je zorgt voor verdere ontwikkeling en toepassing/implementatie van het vakgebied van de Artificial Intelligence (AI) binnen de geneeskunde en dan met specifieke focus op de laboratoriumgeneeskunde om via onderzoek en innovatie bij te dragen aan biomarker discovery & ontwikkeling en ontwikkeling & implementatie van diagnostische algoritmen op de verschillende (onderzoeks) speerpunten binnen de Afdeling Klinische Chemie.
Op een verbindende en stimulerende manier geef je leiding, ontwikkel je een strategie, en werf je fondsen voor het AI onderzoek binnen de afdeling. Je zorgt voor translatie van kennis tussen de beta-wetenschappen en geneeskunde, draagt bij aan onderwijs in AI aan (AIOS) laboratorium-specialisten, onderzoekers en (research) analisten en onderzoeksstages voor studenten beta-wetenschappen. Tevens ben je de verbindende factor tussen de afdeling Klinische Chemie en de andere strategische AI-netwerken binnen en buiten Amsterdam UMC (Amsterdam Medical Data Science (www.amsterdammedicaldatascience.nl, VU Campus Center on AI & Health (www.ai-health.nl), The Amsterdam AI coalition en de Universiteit van Amsterdam).

Specificaties

VU medisch centrum (VUmc)

Functie-eisen

Je bent bij voorkeur een internationaal erkende beta-wetenschapper, met een PhD in bv. AI, Computer Science of aanverwante specialisme, uit het veld van de Data Science of een bioinformaticus, (medisch) bioloog of medicus die doorgegroeid is in de Data Science/AI. Je hebt aantoonbare affiniteit met de (laboratorium) geneeskunde en de ontwikkeling en implementatie van algoritmes & bioinformatica met behulp van machine learning en/of systeembiologie. Je hebt technische competenties op het gebied van Data Science / AI / Machine Learning en bent kwaliteitsgericht, verbindend, innovatief, creatief en integer. Je bent een teamspeler met een groot netwerk en de bereidheid om dat verder uit te bouwen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaarcontract (bij wijze van proef), met uitzicht op een vast dienstverband.

Salarisschaal 16: 6732 tot 8897 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

  • Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).
  • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt 70% van deze premie bij.
  • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en een Jong Amsterdam UMC en organiseren vanuit beide verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
  • In eerste instantie bieden wij jou een jaarcontract (bij wijze van proef), met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Bij gebleken gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Amsterdam UMC heeft een open cultuur. Dit betekent dat wij hopen dat iedereen zich welkom voelt bij onze organisatie en dat wij streven naar het bieden van gelijke kansen aan iedereen. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren op deze vacature.
Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.
Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. Daarnaast is het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor iedere nieuwe medewerker verplicht. De aanvraag voor een VOG wordt opgestart vanuit VUmc zodra de nieuwe medewerker is aangesteld.
Voor medewerkers die in de directe patiëntzorg gaan werken, kan een uitgebreide screening onderdeel zijn van de procedure. Klik hier voor meer informatie en of deze op jou van toepassing is.
Ben je werkzaam in een zorggerelateerde functie, dan is een aanstellingskeuring ook onderdeel van jouw selectieprocedure.

Werkgever

VU University Medical Center (VUmc)

The Academic Medical Center (AMC) and the VU University Medical Center (VUmc) today joined forces in an administrative merger. The chairmen of both Boards of Directors signed the merger into force this afternoon. The signing ceremony took place in downtown Amsterdam, in a fitting location overflowing with Dutch medical history: the 17th century Anatomy Theater in a traditional weighing house called De Waag.
Following an intensive multi-year planning process, the two Amsterdam academic hospitals are working together as of this moment under a collective name: Amsterdam UMC. This enables both Amsterdam university medical centers to further develop their core business together: complex patient care, scientific research, and education & training. Amsterdam UMC kickstarts a gradual process of continuous integration. Initially, this will be most visible in two sectors: patient care and scientific research.

Afdeling

Klinische Chemie

Je wordt als hoogleraar / hoofd van de te creëren AI faciliteit, binnen de Afdeling Klinische Chemie van Amsterdam UMC, aangesteld. Omdat de verschillende laboratoria van de afdeling Klinische Chemie op locatie AMC en VUmc zijn gehuisvest, werk je op beide locaties. Je wordt gedeeltelijk gedetacheerd naar de afdeling Informatica (VU-AI of VU-Computer Science) en werkt nauw samen met de Afdeling Data Science & Epidemiologie en vergelijkbare afdelingen binnen de UvA en de dienst ICT, de klinische afdelingen en Amsterdam Medical Data Science van Amsterdam UMC.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; IT; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Techniek; Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €6732—€8897 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT D09.2021.00031FS

Werkgever

VU medisch centrum (VUmc)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you