Junior Docent/Onderzoeker Privaatrecht

Junior Docent/Onderzoeker Privaatrecht

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 2 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jul 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Privaatrecht is op zoek naar een Junior Docent/Onderzoeker voor het verrichten van promotieonderzoek en het verzorgen van onderwijs in de Bachelor Rechtsgeleerdheid en in de masteropleiding Privaatrecht.

Het onderzoek van de leerstoelgroep is ondergebracht in the Amsterdam Center for Transformative Law (ACT).

Wat ga je doen

Als Junior Docent/onderzoeker:

  • verricht je promotieonderzoek op het gebied van Contractenrecht / Personen- en Familierecht, passend binnen het onderzoek van onderzoeksgroep ACT;
  • coördineer je een bachelorvak, inclusief het leiden en begeleiden van de docentengroep en ontwikkelen van onderwijsmateriaal (docentenhandleidingen, tentamens) en je bent contactpersoon voor en naar studenten;
  • verzorg je onderwijs (werkgroepen) in de bachelorvakken/mastervakken op het gebied van het Contractenrecht en het Personen- en familierecht;
  • begeleid je scripties in de master Privaatrecht en in het bacheloronderwijs;
  • draag je actief bij aan de onderzoeksgemeenschap van de faculteit, in het bijzonder het ACT.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Als jij de ideale kandidaat bent dan heb je:

  • een afgerond masterdiploma rechtsgeleerdheid of notarieel recht;
  • in de rechtenstudie uitstekende studieresultaten geboekt;
  • (enige) ervaring met het verzorgen van juridisch academisch onderwijs;
  • uitstekende didactische kwaliteiten, in het Nederlands en liefst ook in het Engels;
  • uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en de Engelse taal;
  • goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • belangstelling voor het verrichten van (promotie)onderzoek op het terrein van het Contractenrecht of het Personen-en familierecht. Je wordt verzocht om bij je sollicitatiebrief een voorstel voor promotieonderzoek te voegen van 1-2 pagina’s, zo mogelijk binnen het thema duurzaamheid/sustainability of het thema digitalisering.

Ook als je als jurist met een aantal jaren relevante praktijkervaring de overstap naar de academische wereld wil maken en een proefschrift wil schrijven naast het verrichten van onderwijs, dan word je aangemoedigd te solliciteren en een onderzoeksvoorstel te schrijven.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een doelgerichte, informele organisatie.

De aanstelling is tijdelijk voor een periode van zes jaar met een onderwijs-onderzoeksverdeling van 40% - 60%. De werknemer wordt geacht binnen deze periode de BKO te behalen en een PhD- project met succes af te ronden. Na een jaar en negen maanden zal een beoordeling plaats vinden. Mocht het oordeel hierover negatief zijn dan zal het dienstverband tussentijds worden beëindigd, waarbij een outplacement zal worden geboden.

Op deze functie is het UFO-combinatieprofiel Docent/Promovendus van toepassing. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.709 en maximaal €4.402 (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Afdeling Privaatrecht

Met ruim 5000 studenten en 500 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Juridisch personeel; Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • 24—38 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Gepromoveerd
  • 21-436

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you