Universitair (hoofd)docent Geestelijke Verzorging (0,7 resp. 0,5 fte)

Universitair (hoofd)docent Geestelijke Verzorging (0,7 resp. 0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 12 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jul 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg School of Catholic Theology (TST) van Tilburg University is op zoek naar:
Universitair (hoofd)docent Geestelijke Verzorging aan de Tilburg School of Catholic Theology (0,7 UHD, 0,5 UD).
Het brede aandachtveld “Geestelijke Verzorging” is een van de speerpunten binnen de faculteit. Het vakgebied maakt deel uit van het departement Praktische Theologie en Religiewetenschappen.

Functieomschrijving

De volgende twee vacatures zijn beschikbaar aan de Tilburg School of Catholic Theology: 

Universitair hoofddocent geestelijke verzorging 0.7 FTE en universitair docent 0.5 FTE
Het brede aandachtveld “Geestelijke Verzorging” is een van de speerpunten binnen de faculteit.  Het vakgebied maakt deel uit van het departement Praktische Theologie en Religiewetenschappen.

HOOFDTAKEN universitair docent

  • Het mede verzorgen van Nederlandstalige en Engelstalige cursussen in de bachelor en master – waaraan ook studenten van andere faculteiten aan kunnen deelnemen - in Utrecht en Tilburg;
  • Het verrichten van onderzoek op het gebied van geestelijke verzorging als teamlid binnen het onderzoeksprgramma An Altar for an Unknown God? The Changed/Changing Place of Catholicism in a Late Modern Context;
  • Publiceren over het eigen vakgebied in met name wetenschappelijke vakliteratuur;
  • Het verzorgen van postacademisch onderwijs;
  • Het uitbouwen en vergroten van een relevant netwerk binnen de geestelijke verzorging; in samenwerking met collega’s;
  • Actief zijn in het aantrekken van externe onderzoeksfinanciering;
  • Actief participeren binnen de faculteit en het departement. Deelnemen aan de activiteiten van het departement Praktische Theologie en Religiewetenschappen;
  • Heeft ervaring of is werkzaam in het vakgebied van de geestelijke verzorging (beroepspraktijk).

HOOFDTAKEN van Universitair Hoofddocent
Naast de genoemde taken van universitair docent is de UHD werkzaam op het gebied van

  • Het ontwikkelen van contractonderwijs en contractonderzoek, en het vertegenwoordigen van het eigen vakgebied in binnen- en buitenland;
  • Leidinggeven en/of deelnemen aan werkgroepen, commissies of projectgroepen, zowel intern als extern, het uitvoeren van administratieve taken en het implementeren van de managementtaken die worden toebedeeld;
  • Het mede door-ontwikkelen van het Universitair Centrum voor Geestelijke Verzorging (UCGV).
  • Heeft een brede en succesvolle ervaring in het aantrekken van externe financiering c.q. extern gefinancierde projecten.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

PROFIEL universitair docent

  • Is gepromoveerd in een voor deze positie relevante (theologische) discipline.
  • Aantoonbare succesvolle ervaring met het lesgeven op academisch niveau, is een uitstekend docent en beheerst moderne technieken t.a.v. doceren; 
  • Aantoonbare recente ervaring in het werkveld van de geestelijke verzorging;
  • Beschikt over een goede wetenschappelijke output binnen internationaal onderzoek, bewezen door middel van een proefschrift en andere peer-reviewed publicaties, en ervaring met empirisch onderzoek Heeft niet alleen oog voor de wetenschappelijke waarde van GV maar ook vertaling hiervan voor de samenleving
  • Ervaring met het begeleiden van studenten die aan hun masterthesis werken;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een gerichtheid op effectieve samenwerking met collega’s, ook in een interdisciplinaire context, is een goedde team-player;
  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
  • Voldoet aan de eisen zoals verwoord in de apostolische constitutie Veritatis Gaudium. Kandidaten dienen een venia docendi (of een missio canonica en nihil obstat) te verkrijgen van de grootkanselier van de TST.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

PROFIEL universitair hoofddocent
In aanvulling op het profiel van UD dient de UHD te voldoen aan:

  • Begeleiden van collega’s op wetenschappelijk niveau, mede door meerjarige ervaring, op een (sociaal) veilige wijze waarbij integriteit in brede zin centraal staat.
  • Kan op grond van persoonlijkheid en ervaring managementtaken binnen de faculteit en het departement verrichten. Kan door de hoogleraar/decaan gedelegeerde taken verrichten op zowel vakinhoudelijk als managementgebied.
  • Is open, zeer communicatief, werkt uitstekend samen met collega’s in- en extern.
  • Heeft ervaring en is in staat om over de grenzen van het vakgebied te kijken en daarmee verbanden te leggen tussen verschillende disciplines binnen en buiten de universiteit.
  • Dient een BKO en bij voorkeur een SKO behaald te hebben.

Arbeidsvoorwaarden

ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITAIR DOCENT 0,5 FTE
De functie wordt ingedeeld als ‘universitair docent’ in het Nederlandse Universitaire functie-ordeningssysteem (UFO). Het aanvangssalaris bij een volledige aanstelling bedraagt (minimaal) € 3.746,- in schaal 11 tot (maximaal) € 5.127, - bruto per maand. In beginsel wordt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar aangeboden. Daarna is, afhankelijk van de prestaties, een vast contract mogelijk. Eén van de voorwaarden voor een vast dienstverband is het behalen van een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO).  De vereiste beheersing van de Nederlandse of Engelse taal dient binnen twee jaar na aanstelling te zijn bereikt. De universiteit faciliteert, indien nodig, taalcursussen.

ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITAIR HOOFDDOCENT 0,7 FTE
De functie wordt ingedeeld als ‘universitair hoofddocent’ in het Nederlandse Universitaire functie-ordeningssysteem (UFO). Het aanvangssalaris bij een volledige aanstelling bedraagt (minimaal) € 5.190, - in schaal 13 tot (maximaal) € 6.317-, bruto per maand. In beginsel wordt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar aangeboden. Daarna is, afhankelijk van de prestaties, een vast contract mogelijk. Eén van de voorwaarden De vereiste beheersing van de Nederlandse of Engelse taal dient binnen twee jaar na aanstelling te zijn bereikt. De universiteit faciliteert, indien nodig, taalcursussen. 

ARBEIDSVOORWAARDEN ALGEMEEN
Tilburg University behoort tot Nederlands beste werkgevers en hanteert een excellent arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden en verhuiskostenvergoeding. Kandidaten buiten Nederland kunnen in aanmerking komen voor een belastingvrije vergoeding gelijk aan 30% van hun belastbare salaris. De TST zal hulp bieden bij het vinden van geschikte huisvesting. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing. 
De gewenste startdatum voor beide functies is 1 september 2021.

Werkgever

Tilburg University

Het motto van Tilburg University is ‘Understanding Society.’ Vanuit die visie doen onze ruim 1.500 medewerkers onderzoek, inspireren ze op grond daarvan ruim 19.000 studenten van 110 nationaliteiten en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen om te leren van elkaar. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie. We zoeken de verbinding tussen de verschillende vakgebieden om zo oplossingen te vinden voor de grote vraagstukken waar we als samenleving mee te maken hebben. Onze studenten worden opgeleid tot verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving. Tilburg University heeft een cultuur van samenwerking en co-creatie, op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

De Tilburg School of Catholic Theology (TST) oefent haar taken van onderzoek, onderwijs en de daarmee verbonden dienstverlening uit in aansluiting op de academische wereld en de Rooms-Katholieke Kerk, en in dialoog met de hedendaagse cultuur en samenleving. De faculteit staat open voor iedereen die zijn/haar geloof wil verdiepen maar ook alle vermogens van de menselijke rede wil gebruiken om kritisch te denken. De komende jaren zet de faculteit in op de ontwikkeling van het beroepsprofiel van geestelijk verzorgers in het publieke domein.
De faculteit is gevestigd in Utrecht en Tilburg, kerkelijk erkend door Rome, en leidt studenten op voor alle functies waar professionele kennis van religie voor nodig is: onder andere de gewijde ambten, functies in het pastoraat, de geestelijke verzorging en het levensbeschouwelijke onderwijs. De TST kenmerkt zich door haar korte lijnen, snelle communicatie en open sfeer.

 

Specificaties

  • Universitair hoofddocent; Universitair docent
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 20—28 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 17765

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwegracht 65, 3512 LG, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you