Universitair docent Rechtsgeschiedenis

Universitair docent Rechtsgeschiedenis

Geplaatst Deadline Locatie
10 sep 3 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Kent u de ‘spelregels van de samenleving’ als geen ander en wilt u een maatschappelijke bijdrage leveren? Als Universitair Docent Rechtsgeschiedenis helpt u studenten hun juridische vaardigheden te ontplooien en verricht u onderzoek in samenwerking met de juridische beroepspraktijk. Zo draagt u bij aan het opleiden van de nieuwe generatie juristen en nieuwe inzichten in uw vakgebied.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste universitair docent met een stevige onderzoeksambitie (35% van de aanstelling), een groot engagement met onderwijs (55% van de aanstelling) en bereidheid om op termijn bestuurs- en beheerstaken op zich te nemen (10% van de aanstelling). 

Als universitair docent bent u inzetbaar voor de uitvoering van het bestaande onderwijs binnen de vaksectie Rechtsgeschiedenis. U draagt bij aan de voortdurende ontwikkeling van het onderwijs. Uw expertise en/of belangstelling ligt bij voorkeur op het terrein van de historische ontwikkeling van het (privaat)recht (het Romeins recht).

U voert zelfstandig onderzoek uit, hetgeen uitmondt in wetenschappelijke publicaties. Verder levert u een bijdrage aan de werving van onderzoeksubsidies door bijvoorbeeld het indienen van NWO-voorstellen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • U bent (bijna) gepromoveerd in de Rechtsgeleerdheid op een Romeinsrechtelijk of rechtshistorisch onderwerp.
  • U beschikt over uitstekende didactische vaardigheden en u bent gedreven als docent.
  • U beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.
  • U beschikt over creativiteit bij het ontwikkelen van nieuw onderwijs.
  • U bent betrokken bij de studenten en kunt hen enthousiasmeren voor het vakgebied.
  • U heeft bij voorkeur ervaring met de inhoudelijke begeleiding van jonge onderzoekers.
  • Wanneer u publicaties kunt overleggen is dat een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar met uitzicht op een vast contract.

  • Een dienstverband van 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 4.612 en maximaal € 5.922 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12). 
  • Afhankelijk van uw relevante werkervaring behoort het aangaan van een ontwikkeltraject van één tot maximaal twee jaar tot de mogelijkheden. In dat geval wordt u ingeschaald in de aanloopschaal (salarisschaal 11).
  • Indien u nog niet gepromoveerd bent dan volgt aanstelling als docent (UFO profiel: docent 4, salarisschaal 10) tot promotie. 
  • U ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast contract.
  • U krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kunt u kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit ziet u terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kunt u afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kunt u bij ons een gedeelte van uw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van uw sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. U krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om uw talenten te ontwikkelen en uw ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Rechtsgeschiedenis van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. Dat gebeurt bijvoorbeeld via het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R).

Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. Door de structurele kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk worden onderzoeksresultaten behaald, die niet slechts voor de rechtswetenschap maar ook voor de rechtspraktijk van belang zijn.

De vaksectie Rechtsgeschiedenis verzorgt in de bachelorfase twee hoofdvakken: Historisch-vergelijkende ontwikkeling van het Publiekrecht en Historisch-vergelijkende ontwikkeling van het Privaatrecht (Publiekrecht). De vaksectie bestaat uit acht medewerkers.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. U bent nodig!

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Recht
  • €4612—€5922 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1168047

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you