junior onderzoeker (minimaal 32 uur per week)

junior onderzoeker (minimaal 32 uur per week)

Geplaatst Deadline Locatie
18 okt 1 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderzoeksinstituut ECRi is op zoek naar een junior onderzoeker

Functieomschrijving

De werkzaamheden als junior onderzoeker variëren van het uitvoeren van literatuuronderzoek, kwalitatieve en kwantitatieve analyses, uitzetten van enquêtes en afnemen van interviews, tot het schrijven van rapporten. Daarnaast lever je een bijdrage aan het opzetten en implementeren van economische gedragsexperimenten, aan het opbouwen van een netwerk van opdrachtgevers en samenwerkingspartners, en aan acquisitieactiviteiten. Onderdeel van de acquisitieactiviteiten is het bedenken van toepassingen van gedragseconomische concepten en het op de markt brengen daarvan. Daarnaast word je gestimuleerd om te publiceren in nationale en internationale (populair) wetenschappelijke tijdschriften.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Een met mooie cijfers afgeronde masteropleiding in economie of econometrie, bij voorkeur met een specialisatie in de gedragseconomie.
  • Aantoonbare belangstelling voor een of meerdere van de expertiseterreinen van ECRi.
  • Ervaring met het uitvoeren van econometrische analyses met behulp van statistische software zoals Stata, R, SPSS, eViews.
  • Bij voorkeur enige ervaring met Qualtrics ten behoeve van het afnemen van enquêtes.
  • Goede analytische vaardigheden.
  • Goed in staat zowel binnen een team als zelfstandig te werken.
  • Affiniteit met zowel de publieke als private sector.
  • Ondernemende instelling.
  • Open en flexibele houding bij externe contacten.
  • Goede communicatieve en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Vlotte pen, gestructureerd kunnen schrijven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: vooralsnog voor de duur van een jaar.

ECRi biedt een leerzame, praktijkrelevante en uitdagende werkomgeving waarin het toepassen van economische kennis en het meewerken aan de oplossing van concrete beleidsvraagstukken centraal staat. Een uitdagende baan dus met veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. ECRi is bezig om het gedragseconomische expertiseterrein verder uit te breiden. Je krijgt alle kans vorm en richting te geven aan deze uitbreiding.

Het betreft een aanstelling van minimaal 32 uur, vooralsnog voor de duur van een jaar. In geval van goed functioneren, ter beoordeling van de werkgever, en bij gelijkblijvende omstandigheden behoort een verlenging en mogelijke overeenkomst voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en vindt plaats overeenkomstig de salaristabel van de CAO-NU, schaal 10. Deze CAO is echter nadrukkelijk niet van toepassing. ERBS biedt je voorts een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder meer een ruime verlofregeling en aandacht voor je eigen ontwikkeling.

Werkgever

Erasmus Competition & Regulation Institute (ECRi)

Het Erasmus Competition & Regulation Institute (ECRi) is een onderzoeksinstituut voor mededingingsbeleid en marktregulering aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast mededingings- en reguleringsonderzoek voert ECRi ook gedragseconomisch onderzoek uit en onderzoek op het snijvlak van recht & economie. ECRi doet onderzoek voor klanten zoals ministeries, private bedrijven, advocatenkantoren en toezichthouders. ECRi wil met toegepast en wetenschappelijk onderzoek een bijdrage leveren aan de oplossingen van maatschappelijke vraagstukken. Kortom, impact creëren vanuit onderzoek.

Organisatie

ECRi is een impact centre opererend onder ERBS (Erasmus Research & Business Support). ERBS heeft als missie: “Creating impactful business by using high scientific knowledge and transforming it into useful ideas, solutions and services”. Alle 7 impact centres van ERBS dragen hieraan bij. ERBS is een zelfstandige BV, onderdeel van de Erasmus Enterprise Holding BV. Binnen ECRi wordt er onafhankelijk onderzoek uitgevoerd en wetenschappelijk verantwoorde methoden toegepast. Ook wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en/of externe specialisten kunnen deel uitmaken van een onderzoeksteam. In dat geval vervult de wetenschapper van de EUR vaak de rol van adviseur of ‘quality controller’ voor het onderzoek dat wij uitvoeren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie
  • 32—40 uur per week
  • €2836—€4474 per maand
  • Universitair
  • ECRi 10/01

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you