Privacy officer

Privacy officer

Geplaatst Deadline Locatie
23 dec 14 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Weet jij alles van de AVG, hou je van afwisseling en ben jij degene die nagenoeg alle vragen over privacy en dataprotectie kan beantwoorden? Ben jij op zoek naar een innovatieve en internationale werkomgeving? Lees dan snel verder, want dan is dit vast jouw droombaan!

Functieomschrijving

Jij beantwoordt als de Privacy Officer PRO (Professional Services) zelfstandig de vragen over privacy en dataprotectie die je gesteld worden door jouw collega’s bij PRO. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Bij complexere vraagstukken kun je terugvallen op expertise van je collega Privacy Officers in de privacy-organisatie van de EUR. Je schat in welke risico’s er zijn in de verschillende processen en wat er nodig is om die risico’s beheersbaar te maken. Om dit te kunnen doen zorg je ervoor dat je goed bekend raakt met de organisatie en de processen van de EUR en dat je de historie van de organisatie begrijpt. Je zoekt dus actief de context van je werk en daarom schakel je gemakkelijk en actief met je collega’s van PRO. Deze collega’s zet je ook in om risico-inschatting mee te delen. Kortom, samenwerken en afstemmen zit in je genen!

Je geeft graag gevraagd en ongevraagd advies en deelt jouw ervaringen en casuïstiek met de collega Privacy Officers. Je werkzaamheden voer je uit binnen het kader van PRO ten behoeve van de verschillende diensten binnen PRO, waaronder Human Resources, Finance, Marketing & Communications, Erasmus Research Services, Real Estate & Facilities en Education & Student Affairs. De verschillende onderdelen van PRO verwerken veel persoonsgegevens, waardoor zij behoefte hebben aan gevraagd en ongevraagd advies. Voor de privacyaspecten ben je betrokken bij verschillende aanbestedingstrajecten. Ook het uitvoeren van DPIA’s behoort tot een van je taken. De complexe DPIA’s voer je in samenwerking met de Chief Privacy Officer uit.

Ook ben je verantwoordelijk voor de ontvangst en afhandeling van verzoeken van betrokkenen die hun privacy rechten uitoefenen binnen PRO, in de zin van hoofdstuk 3 van de AVG. Voor de afhandeling van deze verzoeken en andere juridische (complexe) vragen kun je een beroep doen op de Privacy Jurist.

Jouw werkweek wordt dus gevuld met:

  • Het fungeren als privacy aanspreekpunt voor je collega’s bijPRO;
  • Het hebben van een aanjaagfunctie op privacy gebied, zoals uitleg geven over de do’s en dont’s en toezien dat deze toegepast door je collega’s (awareness);
  • Het uitvoeren van privacy-intakes bij nieuwe projecten;
  • Het opstellen van en onderhandelen over overeenkomsten met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens (al dan niet in samenwerking met de Privacy Jurist);
  • Het adviseren over de privacyaspecten bij aanbestedingstrajecten;
  • Het (al dan niet in samenwerking met de Chief Privacy Officer) uitvoeren van DPIA’s;
  • Het aanspreekpunt zijn voor de Functionaris Gegevensbescherming en Chief Privacy Officer;
  • Het afhandelen van verzoeken van betrokkenen (al dan niet in samenwerking met Privacy Jurist);
  • Het aanspreekpunt zijn voor datalekken bij PRO om deze door te leiden naar onze Functionaris Gegevensbescherming en Chief Information Security Officer.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je CV is voor ons niet leidend, je persoonlijke eigenschappen, motivatie en overtuigingskracht zijn dat wel. Natuurlijk is bepaalde kennis en ervaring nodig om succesvol te starten in deze functie:

  • Je hebt minimaal een afgeronde WO-opleiding in Rechten;
  • Je hebt (diepgaande) kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, UAVG) en relevante privacyregels. Ook ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen op gebieden HR, Marketing & Communicatie, Onderwijs en Onderzoek in het bijzonder in relatie tot gegevensbescherming en privacy;
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van DPIA’s;
  • Je hebt ervaring met privacy management (risicomanagement);
  • Je bent in bezit van een IAPP-certificering (CIPP/E, CIPM of CIPT) of bereid deze op korte termijn te behalen.

Als je kennis van de onderwijs- en onderzoeksprocessen en de bijbehorende wetgeving hebt, is dat een voordeel. Denk daarbij aan de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

De volgende competenties heb je hoge mate nodig om de functie binnen onze organisatie succesvol te kunnen vervullen:

  • Organisatiesensitiviteit en inlevingsvermogen;
  • Communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk; Nederland en Engels);
  • Plannen en organiseren;
  • Zelfstandig kunnen werken maar ook in multidisciplinaire teams (dus met collega’s die gespecialiseerd zijn in andere disciplines);
  • Analytisch vermogen en oordeelsvorming;
  • Initiatiefrijk;
  • Integriteit.

Ook starters worden aangemoedigd te solliciteren. Daarbij worden de mogelijkheden geboden tot het (verder) leren en ontwikkelen op bovengenoemde functie-eisen en competenties.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.846,00 en maximaal € 4.490,00 bruto per maand op basis van schaal 10, conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

De dienst Information Technology Services (IT Services)

De diensten binnen Professional Services (PRO) van de EUR bieden hoogwaardige, proactieve en flexibele diensten als onmisbare kracht achter excellent onderwijs en onderzoek. Dit betekent dat PRO verantwoordelijk is voor professional services op de gebieden Human Resouces, Finance, Marketing & Communications, IT, Real Estate & Facilities, Education & Student Affairs en Erasmus Research Services. Daarbij wordt effectief aangesloten op de kernprocessen en is de focus gericht op end-to-end bedrijfsprocessen en klantprocessen. De professional services medewerkers werken samen met de faculteiten en afdelingen om onderzoek, onderwijs en impact over de gehele linie te verbeteren.

De dienst Information Technology Services (IT Services) van de EUR draagt zorgt voor de dienstverlening op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Dit betekent dat de dienst enerzijds verantwoordelijk is voor de virtuele werkplek van de EUR, waardoor medewerkers 'any time', 'any place' en op 'any device' kunnen werken. Anderzijds stelt IT Services de faculteiten en andere EUR-organisatieonderdelen in staat om succesvol diensten te verlenen aan studenten, medewerkers en bestuurders/management. Zij heeft capaciteit en kennis in huis om de noodzakelijke IT-ontwikkeling, integratie en projectleiding inhoud te geven. IT Services bestaat uit een aantal domeinen waaronder Research, Education, Business Operations en Generic Services.

Naast de domeinen zijn er ook enkele stafafdelingen waaronder de afdeling Policy. Bij deze afdeling kom je te werken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • €2846—€4490 per maand
  • Gepromoveerd
  • PRO/IT/23122021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you