Universitair hoofddocent contractenrecht

Universitair hoofddocent contractenrecht

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 20 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen het departement Law & Business van Erasmus School of Law is ruimte voor een universitair hoofddocent (UHD) op het gebied van het contractenrecht.
Gestart wordt op een tijdelijke aanstelling van 18 maanden, daarna is er uitzicht op een vaste aanstelling. Onder de voor benoemingen gebruikelijke voorwaarden is er tevens uitzicht op een positie als hoogleraar.

Functieomschrijving

De nieuwe UHD contractenrecht zal een centrale rol vervullen binnen het departement Law & Business. Van de UHD wordt in onderwijs, onderzoek en bestuur een actieve rol verwacht bij het behoud en de verdere versterking van het contractenrechtelijke profiel van het departement. Het is de bedoeling dat de UHD een ontwikkeltraject doorloopt met als mogelijk doel een aanstelling als hoogleraar te verwerven, onder de voor deze benoemingen gebruikelijke voorwaarden.

Onderwijs

Als UHD draagt u bij aan het initiëren, ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs op het gebied van het contractenrecht in de bachelor Rechtsgeleerdheid en in de masters Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht, Aansprakelijkheid & Verzekering en Ondernemingsrecht. U bent inzetbaar in de verschillende vakken die het departement Law & Business aanbiedt. U verzorgt hoorcolleges en werkcolleges, u begeleidt bachelor- en masterscripties en u verricht leidinggevende en coördinerende taken, inclusief de begeleiding van jongere docenten.

Onderzoek

U verricht – zelfstandig en waar mogelijk in samenwerking met collega’s binnen het departement – hoogwaardig rechtswetenschappelijk onderzoek op het gebied van het contractenrecht. Uw onderzoek sluit aan bij het facultaire motto ‘Where law meets business’, waarbij het recht niet op zichzelf staat maar een connectie heeft met de rechtspraktijk, en de onderzoeksinitiatieven van het departement Law & Business. U bent actief betrokken bij het opbouwen en onderhouden van relevante wetenschappelijke en maatschappelijke netwerken ten behoeve van rechtswetenschappelijk onderzoek en u levert een bijdrage aan de werving van tweede en derde geldstroomfinanciering. U draagt uw onderzoek uit in externe netwerken, zowel binnen de faculteit als daarbuiten. U publiceert in gerenommeerde nationale en internationale rechtswetenschappelijke tijdschriften en uw onderzoek heeft maatschappelijke impact. Tevens bent u (naar gelang van uw aanstellingsomvang) betrokken bij de begeleiding van promovendi.

Bestuur

Naast uw onderwijs- en onderzoeksactiviteiten vervult u (naar gelang van uw aanstellingsomvang) bestuurlijke taken binnen het departement en eventueel ook binnen de faculteit. Deze taken kunnen bijvoorbeeld het voeren van beoordelingsgesprekken alsook de organisatie van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten en van excellentieprogramma's op facultair niveau omvatten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor de functie van UHD zijn wij op zoek naar kandidaten die voldoen aan de volgende vereisten:

  • De kandidaat is gepromoveerd, bij voorkeur op het terrein van het contractenrecht.
  • De kandidaat beschikt over een ruime kennis van, en bij voorkeur ook praktijkervaring met, het contractenrecht.
  • De kandidaat heeft uitstekende didactische vaardigheden en is in staat om zowel grotere als kleinere groepen studenten op een aansprekende manier te onderwijzen.
  • De kandidaat beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs of een vergelijkbare kwalificatie, dan wel is bereid deze op korte termijn te behalen.
  • De kandidaat heeft een bewezen staat van dienst op het terrein van het contractenrecht, tot uitdrukking komend in toonaangevende publicaties in gerenommeerde nationale, en bij voorkeur ook internationale, rechtswetenschappelijke tijdschriften.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur een bewezen staat van dienst in het verwerven van externe onderzoeksfinanciering.
  • De kandidaat heeft uitstekende sociale vaardigheden.

                                                                                                                                                                                                                                           

Arbeidsvoorwaarden

Een in eerste instantie tijdelijke functie als universitair hoofddocent met (onder de voor benoemingen gebruikelijke voorwaarden) uitzicht op een mogelijke positie als hoogleraar in een dynamische onderzoeksomgeving met volop mogelijkheden tot persoonlijke en inhoudelijke groei. Het ontwikkeltraject omvat, bij aanvang, de opstelling van een ontwikkelplan. In het ontwikkelplan zet de kandidaat uiteen welke activiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en bestuur worden ondernomen en welke resultaten worden beoogd. Het ontwikkeltraject is gericht op het bereiken van de positie van hoogleraar op het terrein van het contractenrecht (onder de voor benoemingen gebruikelijke voorwaarden) en duurt naar verwachting maximaal vijf jaar. De aanstelling als UHD geschiedt in eerste instantie voor 18 maanden, met uitzicht op een verlenging voor onbepaalde tijd.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team van rechtswetenschappers en docenten die het privaatrecht beoefenen op het hoogste niveau, met veel oog voor de rechtspraktijk en met een sterke focus op de kerngebieden van het vermogensrecht: het commercieel contractenrecht, het aansprakelijkheidsrecht en het goederenrecht.

Goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd/omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van uw kennis en ervaring en bedraagt tussen € 5.294,- en € 7.079,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 38 uur per week (schaal 13/14). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat betekent dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Een selectie- en ontwikkelassessment behoort tot de selectieprocedure.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

 

Afdeling

Erasmus School of Law

Erasmus School of Law bestaat uit vier departementen, elk departement met zijn eigen expertise. Het departement Law & Business beweegt zich in het hart van het facultaire motto ‘Where law meets business’ en kenmerkt zich door enerzijds een sterke focus op het klassieke, positiefrechtelijke Nederlandse privaatrecht, inclusief de Europese invloed daarop, en de rechtspraktijk en anderzijds een focus op de rechtseconomie. Het uitgangspunt is dat beide stromingen, het juridische en de rechtseconomische, elkaar wederzijds dienstbaar kunnen zijn en zo tot een vruchtbare samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek leiden. Het onderzoek en onderwijs van het departement Law & Business bestrijkt de volle breedte van het privaatrecht, inclusief het arbeidsrecht, financieel recht, ondernemingsrecht, vermogensrecht en verzekeringsrecht.

Specificaties

  • Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • 22—38 uur per week
  • €5294—€7079 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT-2022.05/UHD contractenrecht

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you