Junior onderzoeker in het Academisch Outreach Programma (0,8 fte-1,0 fte)

Junior onderzoeker in het Academisch Outreach Programma (0,8 fte-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 dec 20 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je inzetten voor gelijke onderwijskansen voor alle leerlingen? Ben jij maatschappelijk betrokken? En vind jij onderzoek doen leuk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Jij gaat als junior onderzoeker aan de slag in het Academisch Outreach Programma ‘Onze Toekomst Verbinden’ van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Met dit programma wil de EUR bijdragen aan gelijke onderwijskansen voor alle jongeren. Specifiek beoogt het programma om het aandeel jongeren uit historisch ondervertegenwoordigde groepen op het hoger onderwijs te vergroten en hun succes in het hoger onderwijs te verbeteren. Het Academisch Outreach Programma is één van de pijlers van het Inclusion, Diversity, Equity en Access (IDEA) Center van de EUR en bestaat uit drie programmalijnen, i.e., Early Outreach, Student-Centered Support en Building New Blocks.

Early Outreach richt zich op het verbeteren van de toegang tot het hoger onderwijs. In deze programmalijn werken wij nauw samen met scholen en partners in de stad, met wie wij samen outreach interventies voor kinderen en jongeren ontwikkelen, uitvoeren en evalueren. Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk betrokken junior onderzoeker die samen met onze postdoc onderzoeker effectstudies gaat doen naar enkele interventies die wij op basisscholen en middelbare scholen uitvoeren. Daarbij zal jij met name gebruik maken van kwantitatieve methoden (bijv. vragenlijsten), aangevuld met kwalitatieve methoden (bijv. interviews). Ook draag jij bij aan de dataverzameling voor de (programma) evaluatie van Early Outreach.

Als junior onderzoeker ben jij nauw betrokken bij alle fasen van het onderzoek, i.e., het schrijven van aanvragen voor de ethische toetsingscommissie, het voorbereiden en uitvoeren van datacollectie, het doen van data-analyse en het (mee-)schrijven van manuscripten voor internationale peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften. In deze rol werk jij nauw samen met onze postdoc onderzoeker en met jouw wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke collega’s bij het IDEA Center.

Wij zoeken een gedreven en enthousiaste junior onderzoeker. In deze rol zijn dit jouw meest belangrijke taken:

  • Het doen van effectstudies naar enkele interventies die wij op basis- en middelbare scholen uitvoeren;
  • Het verzamelen van data voor de (programma) evaluatie van Early Outreach;
  • Publiceren in internationale peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften;
  • Superviseren van MSc studenten en BSc studenten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een MSc diploma (bij voorkeur een onderzoek georiënteerd MSc diploma) in een relevante discipline zoals onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie, sociologie, antropologie of verwante discipline;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in kwantitatief onderzoekmethoden;
  • Je bent bereid om je in kwalitatieve onderzoekmethoden te bekwamen;
  • Je spreekt en schrijft op goed niveau Nederlands en Engels (beiden op ten minste C1 niveau);
  • Je kan zelfstandig, doel- en resultaat gericht werken;
  • Je hebt ervaring met/ affiniteit voor thema’s als diversiteit, inclusie en outreach.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijkheid op verlenging.

Het werk betreft internationaal georiënteerd en afwisselend werk binnen een enthousiast team, met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Nederlandse Universiteiten (CAO-NU).

Wij bieden een contract aan van in eerste instantie voor een jaar op basis van 0.8 fte-1,0 fte, met mogelijkheid tot verlenging.  Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960,- en € 4.670,- bruto per maand (schaal 10), conform de cao-NU.

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.
 

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is de centrale staforganisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie en ondersteuning van het beleid en de administratie van de EUR op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur bij het vervullen van haar verantwoordelijkheden op het gebied van kwaliteit, toegankelijkheid en financiering van de onderwijs- en onderzoeksprogramma's van de EUR. De ABD draagt ​​zorg voor de gezamenlijke vormgeving van integraal beleid, draagt ​​zorg voor het tijdig indienen van beleid binnen besluitvormingsprocedures en de uitvoering van de vastgestelde beleidsmaatregelen en bewaakt en evalueert de ontwikkelingen voortdurend met het oog op verdere verbetering. De ABD omvat de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Het onafhankelijke universitaire tijdschrift Erasmus Magazine valt organisatorisch ook onder de ABD. De directie staat onder leiding van de directeur van de directie Algemene Directie, tevens secretaris van het College van Bestuur.

Inclusion, Diversity, Equity, and Access Center
De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt hard aan haar ambities op het gebied van diversiteit en inclusie. Daarom is er een centraal Inclusion, Diversity, Equity, and Access (IDEA) Center opgericht, met een team dat zich bezighoudt met deze thema’s op de universiteit. Daarnaast heeft elke faculteit een eigen Faculty Diversity Officer (FDO). Het IDEA Center bestaat uit vijf pijlers: Onderwijs & Studenten, Academisch Outreach Programma, Monitoring en Onderzoek, HR en een Institutionele pijler. Het IDEA team is een multidisciplinair team, bestaande uit 17 leden en wordt gekenmerkt door een warme en vriendelijke sfeer, verenigd in hun passie en ambitie voor het creëren van een inclusieve EUR. Je bent een zeer welkome aanvulling op het team.

Specificaties

  • Universitair docent; Beleid- en staf
  • 30.4—40 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • ABD/AZ/19122023

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you