Wetenschappelijk Docent (0,8 - 1,0 fte) voor de periode van 4 jaar

Wetenschappelijk Docent (0,8 - 1,0 fte) voor de periode van 4 jaar

Geplaatst Deadline Locatie
7 feb 12 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als Wetenschappelijk Docent bij Erasmus School of Economics lever je een actieve bijdrage aan de vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van het onderwijsprogramma en heb je een afwisselend en veelzijdig takenpakket.

Functieomschrijving

Je belangrijkste werkzaamheden in hoofdlijnen:

  • Het actief meewerken en verder vormgeven aan het onderwijs binnen de ESE;
  • Het verzorgen van vakken op verschillende niveaus binnen de opleiding Toegepaste Economie;
  • Ontwikkeling – samen met collega vakdocenten - van onderwijsmateriaal en tentamens;
  • Bijdrage leveren aan eventuele onderwijsvernieuwingen;
  • Verantwoordelijk voor de werving, selectie, training en begeleiding van student-assistenten.

Een deel van de tijd zul je enerzijds besteden aan het geven van onderwijs, binnen de capaciteitsgroep Toegepaste Economie. Je verzorgt en ontwikkelt onderwijs voor bachelor- of masterstudenten, en levert een inhoudelijke academische bijdrage aan diverse seminars. Ook begeleid je scripties en werk je actief mee aan andere onderwijstaken. Wij bieden de juiste opleidingsmogelijkheden aan om je verder te ontwikkelen tot expert, zodat je zowel vakinhoudelijk als didactisch een bijdrage kan leveren aan leerlijnen van de programma’s binnen TE. Naast het geven van onderwijs, heb je ruimte om je eigen onderzoek uit te voeren en je wetenschappelijke kennis up to date te houden.

Anderzijds zul je als Wetenschappelijk Docent werkzaamheden verrichten voor de ESE Tutor Academy, die gericht zijn op de praktische en didactische realisatie van het kleinschalig onderwijs voor eerstejaars en tweedejaars bachelor vakken binnen Toegepaste Economie (TE). Binnen dit kleinschalig onderwijs worden student-assistenten ingezet voor de uitvoering van het werkgroep- en practicumonderwijs. Je monitort de kwaliteit van de student-assistenten en stuurt bij waar nodig. Je signaleert hierbij mogelijkheden voor verbetering en bedenkt manieren om deze zo nodig in te kunnen voeren. In samenwerking met de docenten Tutor Academy ontwikkel je onderwijsmaterialen en lever je een bijdrage aan eventuele onderwijsvernieuwingen. Je rapporteert over je werkzaamheden binnen de capaciteitsgroep rechtstreeks aan een van de hoogleraren en binnen de Tutor Academy aan de academic lead hiervan.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een voltooide academische opleiding en bent gepromoveerd op het gebied van economie, econometrie, of een aanverwant vakgebied;
  • Je hebt sterke affiniteit met onderwijs en onderwijsorganisatie;
  • Aantoonbare ervaring met lesgeven (bij voorkeur in een academische omgeving);
  • Je hebt goede didactische, relationele, mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en onderhandelingsvaardigheden;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift op uitstekend niveau (niveau C1, CEFR).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Economics (ESE). Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van vier jaar. De functie heeft een omvang van 0,8 tot 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen € 3.974,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand (schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Zie voor meer informatie https://www.eur.nl/werken-bij/onze-werkgeversvisie/arbeidsvoorwaarden 

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Economics (ESE)

De ESE is de economische faculteit van de EUR. Binnen de faculteit bestaan vier verschillende capaciteitsgroepen (Bedrijfseconomie, Algemene Economie, Toegepaste Economie en Econometrie) met daarnaast o.m. de afdeling Bedrijfsvoering. De vacature bevindt zich binnen de capaciteitsgroep Toegepaste Economie. Deze vakgroep is georganiseerd in drie onderwijs- en onderzoeksgroepen, Economie & Strategie, Gedragseconomie en Gezondheidseconomie. ESE is een van de grootste en meest succesvolle economiescholen in Europa en biedt uitstekende onderzoeksfaciliteiten aan haar faculteit. ESE faculteitsleden nemen actief deel aan de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van het Tinbergen Instituut en het Erasmus Research Institute of Management (ERIM). Daarnaast is er een nauwe samenwerking met andere scholen van de universiteit, zoals RSM (via het onderzoeksinstituut ERIM).

Specificaties

  • Onderwijs; Lector
  • Economie
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€4670 per maand
  • Universitair
  • ESE/07022023-2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you