Onderzoeksmedewerker

Onderzoeksmedewerker

Geplaatst Deadline Locatie
17 okt 5 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Werk mee aan onderzoek naar Kansengelijkheid, en maak verschil met je collega's aan Erasmus School of Economics!

Functieomschrijving

Erasmus School of Economics zoekt een onderzoeksmedewerker die Universitair Docent Bastian Ravesteijn ondersteunt bij het doen van kwantitatieve analyses met microdata van het CBS. Het gaat om onderzoek naar kansengelijkheid in Nederland.

Functie-omschrijving
Projectwerkzaamheden:
  1. Het produceren van nieuwe resultaten die zullen worden getoond op KansenKaart.nl en KansenKloof.nl.
  2. Ondersteuning van onderzoeksprojecten die leiden tot wetenschappelijke publicaties: pre-processen van data, het onder begeleiding doen van econometrische analyses (bijvoorbeeld OLS), het produceren van tabellen en figuren, andere ondersteunende werkzaamheden.
  3. Werken met data die beschikbaar zijn via de beveiligde omgeving van het CBS.
  4. Je werkt in een multidisciplinair team met collega’s met expertise op het gebied van econometrie, data science en gezondheid(szorg).

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Behaald bachelor- of masterdiploma in econometrie, economie, statistiek of data science.
  • Ervaring met R en Stata of aantoonbare capaciteiten om dat snel te leren. Wij werken voornamelijk in R.

Deze positie is met name geschikt voor iemand die onderzoekservaring wil opdoen, om in de toekomst in een onderzoeksomgeving te werken bij bijvoorbeeld de overheid, het CPB, of bedrijven. Deze functie is ook geschikt voor mensen die mogelijk promotie-onderzoek zouden willen gaan doen. Bijvoorbeeld voorafgaand of na de onderzoeksmaster van het Tinbergen Instituut die toegang zou kunnen geven tot een promotieplek op de Economische faculteiten van UvA, EUR en VU. Bij kandidaten met deze ambitie is een bachelordiploma voldoende.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is in overleg. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 2.693 en € 4.103 bruto per maand (Schaal 7 a 8), conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Economics (ESE). De functie-omvang is in overleg 0,4 fte - 1,0 fte. Het contract wordt aangegaan voor een nader overeen te komen periode, en maximaal tot en met 31 oktober 2024.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Erasmus School of Economics (ESE) behoort tot een van de grootste faculteiten van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) met meer dan 7000 studenten en 340 fte personeel. De geschiedenis grijpt terug tot 1913, het jaar waarin het particulier initiatief tot oprichting van de Nederlandsche Handels-Hoogeschool op brede steun mocht rekenen van het Rotterdamse bedrijfsleven. Een voortdurende focus op kwaliteit van onderzoek en opleidingen heeft geleid tot een toonaangevende faculteit die meedraait in het mondiale academische speelveld. De faculteit bestaat uit vier verschillende capaciteitsgroepen: bedrijfseconomie, algemene economie, toegepaste economie en econometrie. Hierin zijn de wetenschappers werkzaam die dagelijks topprestaties leveren op het gebied van onderwijs, onderzoek en impact. De capaciteitsgroepen en de decaan van de faculteit worden ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering onder leiding van de directeur bedrijfsvoering, bestaande uit het bestuurssecretariaat, business control, Human Resources Management, IT/IV, support, privacy office en andere facilitaire onderdelen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 16—40 uur per week
  • €3072—€4103 per maand
  • Universitair
  • 3777

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you