Impact Researcher (medior/senior)

Impact Researcher (medior/senior)

Geplaatst Deadline Locatie
1 nov 7 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Impact Centre Erasmus (onderdeel van EURAC BV) heeft een vacature voor een ervaren Impact Researcher (0,8 - 1 FTE)

Functieomschrijving

Doelstelling en werkzaamheden

De impact researcher initieert en voert zelfstandig en in teamverband onderzoek uit in opdracht van een grote diversiteit aan organisaties, instanties en overheden. Hij/zij/hen werkt onderzoeks- en onderwijsvoorstellen uit en weet hier pakkend over te rapporteren, presenteren en publiceren. Het onderzoek omvat het gehele spectrum van de valorisatieketen. Bij onderzoek voor de diverse organisaties maak je gebruik van diverse methoden voor informatieverzameling, -analyse en -deling. Je maakt gebruik van diverse wetenschappelijke methoden voor kwantitatief en kwalitatief onderzoek, diverse werkvormen, (expert-)panels en klankbordgroepen. Presentaties en publicaties zijn voornamelijk publieksgericht, zowel on- als offline. Je draagt bij aan inzicht in (het vergroten van positieve) maatschappelijke impact van diverse organisaties: commerciële bedrijven, sociaal ondernemers, overheden, fondsen en goede doelen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Profiel Impact Reseacher

  • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur met een master in bestuurskunde, (bedrijfs- of commerciële) economie, bedrijfskunde of sociale wetenschappen.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, bijvoorbeeld in organisatie advies en/of met het opzetten en uitvoeren van impact onderzoek voor diverse organisaties.
  • Je hebt kennis van en ervaring met diverse kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.
  • Je hebt ervaring met het managen van diverse, gelijktijdige projecten of wil je hierin bekwamen.
  • Je beschikt over goede didactische vaardigheden.
  • Je bent in staat zelfstandig een geschikte werkaanpak te bepalen en deze uit te voeren.
  • Je bent motiverend en enthousiasmerend en beschikt over een grote mate van autonomie.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
  • Je beschikt over een netwerk binnen vermogensfondsen, goede doelen en/of in het bedrijfsleven of wilt deze op- of uitbouwen.
  • Een PhD of de capaciteiten om deze te gaan behalen kan waarde toevoegen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor bepaalde tijd, met uitzicht op verlenging en op termijn een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?

  • Een betekenisvolle en afwisselende baan.
  • Werken met en voor een breed portfolio aan koplopers en verschillende maatschappelijke vraagstukken.
  • Werken bij hét kennisinstituut op het gebied van impactdenken, -meten en -sturen.
  • Werken voor en met gemotiveerde professionals.
  • Een ondernemende omgeving met veel vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en kansen om jezelf (academisch) te ontwikkelen.
  • Mogelijkheid om internationaal -binnen Europa- te werken en te ontwikkelen.
  • Kiezen voor een eigen ontwikkelrichting. Ook een PhD behoort tot de mogelijkheden.
  • Last but not least: Werken voor een gerenommeerde universiteit!

Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor bepaalde tijd, met uitzicht op verlenging en op termijn een aanstelling voor onbepaalde tijd.

De functies is part- of fulltime, voor minimaal 4 dagen per week, beschikbaar. Salarisschaal 10, de trede is afhankelijk van opleiding, mate van zelfstandigheid en relevante werkervaring.  Op deze vacature is de CAO-NU niet van toepassing.

Werkgever

Impact Centre Erasmus / Erasmus Universiteit Rotterdam

Impact Centre Erasmus* is een onderwijs- en onderzoeksinstituut verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Impact Centre Erasmus wil met impact denken, meten en sturen organisaties stimuleren de grootst haalbare maatschappelijke bijdrage te leveren. Waardoor mensen en middelen bewust en effectiever worden ingezet om economische, maatschappelijke en ecologische ambities te behalen. Impact Centre Erasmus werkt met en voor het bedrijfsleven, de overheid, NGO’s en goede doelen om hen te ondersteunen weloverwogen keuzes te maken. Impact Centre Erasmus wil inspireren door onderzoeksinitiatieven, projectonderzoek in opdracht, initieel onderwijs en opleidingen aan professionals en executives.

Impact Centre Erasmus wordt gerund als een sociale onderneming en is ontstaan uit een rijke historie op het gebied van onderzoek naar maatschappelijke impact en corporate social responsibility. Impact Centre Erasmus wil groeien in kwaliteit boven kwantiteit en daarmee relatief klein blijven in menskracht. We zijn een klein, hecht en divers team. We willen vernieuwen en inspireren, bespreken en delen. Impact Centre Erasmus wil betekenisvol onderzoek en bijzondere opdrachten doen, allen vanuit een strategische visie op impact en maatschappelijke vraagstukken. We werken daarom veel met anderen samen om vooral focus te houden op onze eigen bijdrage en meerwaarde. Samen maken we impactdenken, -meten en -sturen groter.

* Impact Centre Erasmus is een handelsnaam onder EURAC B.V. en is gelieerd aan de Erasmus School of Economics, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Over Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.

Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend zijn en streven naar succes.

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • EURAC 11/02

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you