Postdoc: Het ontwikkelen van een digitale leefstijlinterventie voor jongeren

Postdoc: Het ontwikkelen van een digitale leefstijlinterventie voor jongeren

Geplaatst Deadline Locatie
31 jan 18 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Werk samen met ons aan het verbeteren van het mentale en fysieke welzijn van jongeren

Functieomschrijving

Heb je interesse in het verbeteren van het mentale en fysieke welzijn van jongeren? Wil je mee ontwikkelen aan een gecombineerde digitale leefstijl interventie? Werk je graag samen in een multidisciplinair team? Dan is deze postdoc positie precies wat je zoekt!

Functie-omschrijving
Er is een toename van zowel overgewicht als mentale problemen, waaronder angst en depressie, bij jongeren. Veel interventies richten zich op deze gezondheidskwesties, maar beperken zich vaak tot slechts één van deze aspecten en laten daarbij de cruciale rol van de sociale omgeving, specifiek de rol van vrienden, buiten beschouwing. Daarom is het doel van dit project om een gecombineerde digitale leefstijlinterventie, waarin de rol van leeftijdsgenoten centraal staat, te ontwikkelen en te testen. Werk jij mee aan de ontwikkeling van deze interventie?

In dit project hanteren we een multidisciplinaire aanpak, waarbij theoretische en praktische kennis wordt opgedaan om inzicht te verkrijgen in de complexe wisselwerking tussen fysieke en mentale welzijnsfactoren. Dit verkregen inzicht vormt de basis voor het ontwikkelen van een effectieve digitale leefstijlinterventie. We werken nauw samen met verschillende stakeholders, waaronder professionals, scholen, en vooral ook met de jongeren zelf. Het doel is om de interventie in co-creatie te ontwikkelen.

Als postdoc speel je een essentiële rol in het ontwikkelen en testen van de gecombineerde digitale leefstijlinterventie. Je past diverse onderzoeksmethoden toe, zoals participatief actieonderzoek (Participatory Action Research – PAR), focusgroepen, interviews en systematische reviews, om inzicht te verkrijgen, de interventie te ontwikkelen en te testen. Daarnaast ben je betrokken bij het co-creëren van digitale prototypes, die je vervolgens test met behulp van focusgroepen. We verwachten dan ook dat je ruime ervaring hebt met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek.

Je krijgt als postdoc de kans om deel uit te maken van een multidisciplinair team. Binnen ons team werken we nauw samen aan diverse onderwerpen, waaronder het thema: Het versterken van veerkracht bij jongeren. De postdoc positie maakt deel uit van het team Jeugd en Gezin. Voor meer informatie over het team zie het kopje “Afdeling”

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wat we van je verwachten:
  • Een afgeronde PhD (of proefschrift goedgekeurd) in een relevant veld binnen sociale en gedragswetenschappen (bijvoorbeeld, pedagogiek, (sociale) psychologie, ontwikkelingspsychologie, of communicatiewetenschappen) of binnen Design;
  • Affiniteit met het onderwerp van het project en digitale technologie;
  • Ervaring met verschillende methodologische vaardigheden, bij voorkeur zowel kwantitatief als kwalitatief (participatief actieonderzoek, co-creatie en focusgroepen);
  • Ervaring met team science en open science wordt gewaardeerd;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Als deze vacature je aanspreekt, maar je twijfelt of je DE persoon bent, voel je vooral uitgenodigd te solliciteren. We bouwen een team dat bestaat uit diverse mensen die ieder op hun eigen unieke manier een bijdrage leveren. Complementariteit is wat we zoeken, geen homogeniteit, omdat we geloven dat ons onderzoek en onze samenwerking daar beter van wordt.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 18 maart 2024. Het salaris bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) € 4.332 bruto per maand (schaal 11 trede 0), conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden worden verlengd.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Afdeling

Department of Psychology, Education and Child Studies (DPECS)

DPECS omvat de disciplines van Psychologie, Onderwijswetenschappen en Pedagogische Wetenschappen. Meer informatie over het onderzoek van DPECS is hier te vinden: https://www.eur.nl/en/essb/research-0/lab-society

Team Jeugd en Gezin
Als postdoc kom je te werken in team Jeugd en Gezin. Toekomstige generaties verdienen de best mogelijke kansen op persoonlijke groei, levensgeluk en mentale gezondheid. De missie van team Jeugd en Gezin is het genereren de theoretische kennis, toepassingen en professionele kunde die nodig is om invloedrijke omgevingsfactoren (zoals opvoeding) te optimaliseren.

We onderzoeken thema’s die praktisch relevant zijn en actueel spelen in de maatschappij, gebruik makend van state-of-the-art onderzoeksmethoden. Onze onderzoeksvragen halen we op uit de maatschappij (bijv. met co-creatie). Methoden waarin we excelleren zijn kwantitatief (bijv. observaties, Experience Sampling Methoden) en kwalitatief (bijv. co-creatie met doelgroepen). We lopen voorop in Open Science. Team Science is ons uitgangspunt, omdat we geloven dat samenwerken niet alleen leuker is, maar ook leidt tot betere resultaten.

Deze relevante state-of-the-art kennis vertalen we naar producten (bijv. opvoedinterventies, adviezen voor ouders en professionals, preventieve eHealth apps) die aansluiten bij de professional, opvoeder en/of jeugdige in de huidige maatschappij.

Als team streven we ambitieuze doelen binnen de context van een inclusief en gezellig werkklimaat. We omarmen “Erkennen en Waarderen” en bieden ruimte voor diversifiëren van carrièrepaden. Ook moedigen we collega’s aan om in hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap te investeren.

Wil je meer weten over ons team? Bekijk dan onze website.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Universitair
  • 3948

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you