Data monitor Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE)

Data monitor Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE)

Geplaatst Deadline Locatie
4 mei 27 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Klinische Informatiekunde (KIK) bewerkt en analyseert de landelijke database van de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Voor deze NICE registratie wordt een data monitor gezocht.

De NICE registratie heeft als doel de kwaliteit van zorg op de Nederlandse Intensive Cares (IC’s) te meten en waar mogelijk te verbeteren. Alle Nederlandse IC’s leveren gegevens aan deze kwaliteitsregistratie. NICE omvat verschillende registratiemodules waaraan IC’s kunnen deelnemen. Alle IC’s leveren minimaal de basismodule aan welke bestaat uit de patiënt en opnamegegevens (bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, reden van IC opname,  laboratoriumuitslagen en mortaliteit). Daarnaast zijn er modules voor dagelijks orgaanfalen, organisatiekenmerken, complicaties, verpleegkundige werklast en sepsis.  Via rapporten en een webapplicatie ontvangen IC’s informatie over de kwaliteit van zorg en wordt deze vergeleken met de prestaties van vergelijkbare IC’s. Hiermee kunnen IC’s de kwaliteit van IC zorg monitoren over de tijd en verbeterpunten identificeren. Daarnaast worden de gegevens gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Zowel voor het identificeren van verbeterpunten binnen de IC zorg als voor wetenschappelijk onderzoek is het noodzakelijk dat de kwaliteit van de gebruikte data optimaal is om te voorkomen dat er onjuiste conclusies worden getrokken.

De primaire taak van de data monitor is het uitvoeren van activiteiten om de datakwaliteit van de registratie te monitoren en verbeteren. Daarom bent u samen met de andere leden van het team verantwoordelijk voor:

  1. Bewaken tijdige en accurate aanlevering van datasets door de IC’s.
  2. Actieve controle op de kwaliteit van de gegevens en het invoeren van (nieuwe) stimulerende maatregelen voor het bevorderen van datakwaliteit.
  3. Contact opnemen met IC’s waar de datakwaliteit verbeterd kan worden.
  4. Plannen en uitvoeren van site visits bij de deelnemende IC’s om via steekproeven de kwaliteit van de aangeleverde data te controleren. Hiervoor ben u gemiddeld één dag in de week op locatie in een deelnemend ziekenhuis door heel Nederland.
  5. Ondersteunen bij het genereren en ontwikkelen van (half)jaarrapportages.
  6. Het up-to-date houden en mogelijk uitbreiden van de E-learning modules waarin de definities van de registratie items voor de deelnemers worden toegelicht.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

  • U bent (IC) verpleegkundige en heeft aantoonbare affiniteit met gegevensverwerking; of u heeft een medisch administratieve functie met kennis over het (intensive care) zorgproces; of u heeft een afgeronde bachelor of master opleiding paramedische wetenschappen zoals (medische) informatiekunde, gezondheidswetenschappen, biomedische wetenschappen of epidemiologie, en bij voorkeur ervaring in zorg.
  • U heeft bij voorkeur ervaring met data monitoring in de medische sector en het verwerken van medische data.
  • U bent analytisch en heeft oog voor detail.
  • U kunt uitstekend overweg met MS Excel en Word.
  • Ervaring met databases en statistische software zoals SPSS/R en programmeertalen zoals SQL/Java is een pré.
  • U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling en schriftelijk).
  • U heeft er plezier in om zelfstandig zaken te organiseren en mensen te motiveren.
  • U bent assertief en denkt graag mee over nieuwe methoden om de datakwaliteit te verbeteren.
  • U bent flexibel en beschikt over een dienstverlenende mentaliteit.
  • Een incidenteel lange werkdag i.v.m. een bezoek aan een verder weg gelegen Nederlandse intensive care vindt u geen probleem.
  • In verband met het bezoeken van Nederlandse intensive care afdelingen is het bezit van rijbewijs B en beschikking over een auto een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband van 1 jaar bij AMC Medical Research BV. Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.391,- (schaal 8 cao UMC) bij een volledige werkweek. De aanstelling is voor 20-24 uur per week wanneer de ervaring met databases en statistische software ontbreekt. Wanneer deze kennis aanwezig is, bestaat de mogelijkheid voor een voltijdse aanstelling (36-uur). De aanstelling is voor 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Wij bieden ruime gelegenheid tot extra scholing, verdieping en verbreding, een plek om te groeien! Werken in het AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd. Het salaris is conform de CAO UMC met veel aantrekkelijke extra`s, zoals een eindejaarsuitkering van 8.3 %, vakantietoeslag, collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen en tegemoetkoming reiskosten OV en gratis parkeren!

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

De afdeling klinische informatiekunde bestaat uit ongeveer 55 personen (onderzoekers, docenten, software engineers, datamanagers en secretariaat) vanuit diverse disciplines. Hiervan zijn 14 personen actief betrokken zijn bij de NICE registratie. Het NICE team is een jong en enthousiast team, met een gedreven senior management, waar teamwerk belangrijk wordt gevonden maar ieder ook zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 24—36 uur per week
  • max. €3391 per maand
  • Universitair

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you