Docent / Onderzoek (0,8-fte)

Docent / Onderzoek (0,8-fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 19 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Docent / Onderzoek (0,8-fte) voor de Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functieomschrijving

Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is per direct op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van Docent / Onderzoek (0,8-fte)
Tweedegraads lerarenopleidingen Exact en Beroepsonderwijs

Wil jij zorgen voor een nieuwe generatie docenten? 
Ben jij op een punt in je carrière aangekomen dat je jouw kennis en ervaring wilt overbrengen op een nieuwe generatie? Wij zijn op zoek naar een ervaren docent / onderzoeker die er energie van krijgt om samen met ons studenten op te leiden tot betrokken docenten in het voortgezet- en beroepsonderwijs. 

en voor toekomstbestendig onderwijs? 
Als docent besteed je uiteraard de grootste zorg aan je lessen en toets je de leerresultaten van de studenten die je bovendien begeleidt bij hun studieloopbaan, onderzoek en stages. Omdat je weet wat nodig is voor een goede overgang naar de praktijk, ben je in deze functie ook betrokken bij de ontwikkeling van het curriculum en zet je je netwerk in voor het onderwijs. 

verbonden met onderzoek? 
Heb je aantoonbare onderzoekservaring en doe je dit op een inspirerende en betrokken manier? Dan is de rol van onderzoeker echt iets voor jou. Je doet onderzoek binnen het onderwijs gerelateerde projecten en werkt hierin samen met de hoofddocenten van ons cluster en het kenniscentrum van onze faculteit.

Als docent/onderzoeker ontwikkel en verzorg je onderwijs in de tweedegraads lerarenopleiding binnen het cluster exact en beroepsonderwijs. Afhankelijk van je achtergrond begeleid je studenten in het vak, de vakdidactiek, stages, onderwijskundige vakken en bij hun professionele ontwikkeling. Daarnaast begeleid je studenten bij het opzetten en uitvoeren van afstudeeronderzoek. Je signaleert en agendeert relevante ontwikkelingen in het vakgebied en in het werkveld en vertaalt deze naar het onderwijsprogramma binnen de opleidingen. De opleiding streeft na het onderwijs flexibel en eigentijds aan te bieden, met als een van de speerpunten Urban Education. Je levert hier een bijdrage bij de ontwikkeling van het curriculum. Je participeert in onderzoeksprojecten en neemt initiatieven in het opzetten van nieuwe (onderzoeks)projecten. 

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Dit neem je mee 
Als docent / onderzoeker heb je recente ervaring in het onderwijs, liefst in het voortgezet of beroepsonderwijs en in de grootstedelijke context. Je hebt affiniteit met de exacte/technische vakken. Daarnaast heb je ervaring op het gebied van curriculumontwikkeling of met het doen van onderzoek. Je beschikt over een goed netwerk dat je kunt inzetten binnen ons cluster. Je hebt bent in het bezit van een HBO of WO Master op het gebied van Onderwijskunde of vergelijkbaar en/of een 1e graads lerarenopleiding). Je bent bereid om ook in de avonduren te werken. 

Trefwoorden van jouw persoonlijke competenties zijn: zelfstandig, communicatief, samenwerken, accuraat en resultaat -en doelgericht. 

Arbeidsvoorwaarden

Dit hebben we jou te bieden 
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en de toestroom van nieuwe studenten. Het betreft een aanstelling als docent/onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 (cao hbo) met een maximum van € 4.661,12 bruto per maand bij een volledige aanstelling. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. 

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren. Docenten dienen een didactische bevoegdheid te hebben, dan wel binnen een vastgestelde periode te behalen. De HvA biedt je deze opleiding aan. 

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten en medewerkers de mogelijkheid om hun talent te ontplooien in studie en werk. Medewerkers en studenten bouwen dagelijks aan hun eigen toekomst en werken samen met bedrijven en organisaties in en om Amsterdam. Midden in de grote stad krijgen studenten en medewerkers de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

http://www.hva.nl/

Afdeling

Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Dit wordt jouw werkplek binnen onze faculteit 
Je komt te werken binnen het Cluster Exact en Beroepsonderwijs van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding. Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs bestaat uit de tweedegraads lerarenopleidingen Wiskunde, Biologie, Natuur- en scheikunde, Horeca & Voeding, Gezondheidszorg & Welzijn en Mens & Technologie, waarin ca. 1200 studenten voorbereid worden op het beroep van leraar door ruim 70 docenten. In het cluster worden tevens contractactiviteiten voor leraren verzorgd. 

In het onderwijs en onderzoek van de faculteit is het ‘onderwijzen en opvoeden in grootstedelijke context’, aangeduid met de term ‘Urban Education’ een speerpunt. Het opgroeien in de grote stad betekent voor leerlingen en jongeren opgroeien in een wereld vol verschillen. Scholen in de grote stad tellen soms meer dan honderd nationaliteiten. In het afstudeerprofiel van onze opleidingen worden leraren voorbereid op het werken in deze context. 

http://www.hva.nl/faculteit/foo/over-onderwijs-en-opvoeding.html

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie
  • max. 32 uur per week
  • max. €4661 per maand
  • Universitair
  • SP 982213

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you