Data-analist / onderzoeker

Data-analist / onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
6 jun 25 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de stafafdeling Strategie & Informatie (S&I) is een vacature voor jou beschikbaar, als je je herkent in de rol van een data-analist / onderzoeker die enthousiast is over de verdere ontwikkeling en benutting van UvAdata, en als je bekend bent met de bedrijfsvoering en economie van het onderwijs en onderzoek om de verbinding te leggen tussen financiële data en deze primaire processen van de universiteit. 

Taken

Je beschikt over een universitaire master- of doctorsgraad en bent goed bekend met tools voor kwantitatieve en statistische analyse (bijvoorbeeld R). Uiteraard heb je een passie voor onderwijs en wetenschap in het algemeen en voor de UvA in het bijzonder. Je hebt gevoel voor ICT en kwantitatieve analyses, en ziet het belang van data stewardship – het beheer van gegevens, hun structuur en definities. Samen met collega’s uit de bestuursstaf en faculteiten en met systeem­beheerders en -bouwers uit het AC en ICTS voel je je verantwoordelijk voor de samenhangende informatievoorziening in de UvA.  Je voert daarvan ook zelf analyses uit en verwerkt de bevindingen in inzichtelijke rapporten of beleidsadviezen over het effect en de kosten van beleidsinterventies.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde masteropleiding of PhD, bent bekend met datasystemen en dataverwerking, en hebt kennis van financieel-administratieve processen. Bij voorkeur ben je al bekend met UvAdata en de datasystemen van de UvA. Daarnaast:

  • geef je blijk van affiniteit met onderwijs en wetenschap en heb je gevoel voor de verhoudingen in een universitaire werkomgeving;
  • ben je analytisch, kun je verbanden leggen op basis van complexe informatie en deze in heldere rapportages verwoorden;
  • heb je gevoel voor de vertaling van beleid in de uitvoeringspraktijk en voor de evaluatie van beleid;
  • ben je resultaatgericht, zowel zelfstandig als in teamverband;
  • ben je flexibel en samenwerkingsgericht, met het nodige doorzettingsvermogen;
  •  kun je uitstekend mondeling en schriftelijk rapporteren, zowel in het Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

De functie wordt aangeboden in de rang van controller 4 (maximum schaalsalaris €4.757 per maand), met de nadruk op de functiegebieden 1, 2, 3, 6 en 8 (toetsing, rapportering, administratieve organisatie, aansturing projecten en professionalisering). In geval van ruime relevante eerdere werkervaring is indeling in de rang controller 3 (maximum schaalsalaris €5.405) mogelijk, en op termijn kun je verder doorgroeien. De functie is per 1 september 2018 beschikbaar. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. 

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Bestuursstaf UvA - Afdeling Strategie en Informatie

In de stafafdeling Strategie & Informatie (S&I) is de functie Institutional Research ondergebracht, die zich bevindt op het snijvlak van onderzoek, beleid en ICT. Deze functie heeft als kerntaak de organisatie, productie en analyse van informatie, bedoeld voor het management op de diverse niveaus en voor de externe verantwoording en verslaggeving. De afdeling verricht ook zelf onderzoek op basis van deze data en vertaalt de resultaten in strategisch beleidsadvies. De afdeling heeft in dat kader voor de UvA onder meer het datawarehouse UvAdata ontwikkeld als managementinformatiesysteem.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • max. 32 uur per week
  • €3475—€5405 per maand
  • Universitair
  • 18-332

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you