Programmacoördinator

Programmacoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 30 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Je werkt bij de afdeling Strategische Ondersteuning van het bureau van NWO-I. Je ondersteunt en adviseert de NWO-instituten op het vlak van beleid en strategie. Je zorgt voor verbinding met de rest van de NWO-koepel en adviseert of vertegenwoordigt NWO-instituten in internationale samenwerkingen. Daarnaast ondersteun je het bestuur van NWO en NWO-I door het voorbereiden van besluiten, het (mede) ontwikkelen van beleid en het signaleren van relevante ontwikkelingen. Je bent aanspreekpunt voor leden van de raad van bestuur, instituutsdirecteuren en anderen in de organisatie.

Als programmacoördinator treed je zelfstandig op als vertegenwoordiger van NWO-I, je beheert zelfstandig een of meerdere dossiers (uiteenlopend van meer beleidsmatige of meer praktische aard). In die rol maak je soms ook onderdeel uit van een NWO-breed team, stimuleer je proactief nieuwe verbindingen, en/of fungeer je als aanjager binnen of ook buiten de organisatie.

Je voert daarnaast het secretariaat van een of meerdere (advies)commissies. Een belangrijk deel van je tijd ben je liaison voor een van de NWO-instituten: je fungeert daarin als aanspreekpunt voor het instituut vanuit de bureau-organisatie en vice versa. Je bent (of zorgt dat je dat snel raakt) goed verbonden met het voor het instituut relevante onderzoeksveld (nationaal en internationaal) en adviseert de instituutsdirecteur over de te voeren tactiek en strategie bij interne en externe ontwikkelingen. Je bent goed ingevoerd in de inhoudelijke programmalijnen van het instituut en bent regelmatig op het betreffende instituut aanwezig.

Specificaties

NWO-I

Functie-eisen

Wat verwachten we van jou?
Je hebt een academische opleiding bij voorkeur afgesloten met een promotie.

Je beschikt over uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden en past je makkelijk aan verschillende situaties aan.

Je hebt snel gevoel voor wat er speelt in een organisatie en kunt daar strategisch op inspelen.

Je hebt affiniteit met beleid en organisatie van wetenschappelijk onderzoek.

Je begrijpt de beweegredenen van wetenschappers en kunt daardoor beleid en praktijk goed op elkaar afstemmen.

Je hebt een pragmatische, proactieve en dienstvaardige instelling en werkt graag samen met anderen om een doel te bereiken.

Je weet partijen met verschillende belangen te verbinden en bent in staat snel een relevant netwerk op te bouwen.

Ervaring met het werken in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving en met bestuurlijke en beleidsprocessen is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende en betekenisvolle functie met ruimte voor eigen initiatief en veel variatie, in het hart van het Nederlandse wetenschapsbeleid. Je treedt voor een periode van twee jaar in dienst als (senior)beleidsmedewerker, met uitzicht op een vast dienstverband.

Het bruto jaarsalaris inclusief vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering ligt bij een fulltime aanstelling, afhankelijk van je ervaring, tussen € 37.300,- en € 78.480, (salarisrange 10 t/m 12) conform de Cao-Onderzoekinstellingen.

Daarnaast bieden we je een uitstekende cao, waaronder 42 verlofdagen, een goede pensioenvoorziening (ABP) en flexibele werktijden. Werken in deeltijd is bespreekbaar met een minimum van 32 uur.

NWO-I zet zich in voor diversiteit op de werkplek. Je standplaats is Utrecht, maar je zult met enige regelmaat in de NWO-vestiging Den Haag werken.

De arbeidsvoorwaarden van NWO-I zijn geregeld in de Cao-Onderzoekinstellingen. De Sollicitatiecode is van toepassing op deze vacature.

Werkgever

NWO-I

Over ons
NWO-I, de institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

NWO financiert wetenschappelijk onderzoek op basis van kwaliteit en onafhankelijke beoordelings- en selectieprocedures.

NWO-I beheert negen nationale onderzoeksinstituten: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. De NWO-instituten bundelen hun krachten rondom een onderzoeksvraag en verbinden de Nederlandse wetenschap met de internationale wetenschappelijke gemeenschap.

Het bureau van NWO-I, gevestigd in Utrecht, bestaat uit centrale afdelingen die ondersteuning bieden aan de instituten en het bestuur van de stichting.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 40 uur per week
  • max. €5622 per maand
  • Universitair
  • AT-38283

Locatie

Van Vollenhovenlaan 659, 3527 JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you