Docent Bestuursrecht

Docent Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
9 nov 3 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 dec 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als docent Bestuursrecht verzorgt u bestuursrechtelijk onderwijs in de bachelorfase van de juridische opleiding. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan het geven van werkgroeponderwijs, het beoordelen van schrijfopdrachten en het optreden als docent in het kader van de oefenrechtbank (Rota Administrativa). Gelet op de digitalisering van het onderwijs wordt ook een inzet verwacht met het oog op de elektronische leer- en onderwijsomgeving.

Bij voorkeur doet u tijdens de aanstelling ook promotieonderzoek. In dit verband wordt onder begeleiding van de betrokken hoogleraar gewerkt aan een proefschrift op het terrein van het algemeen bestuursrecht. U wordt daarom uitdrukkelijk uitgenodigd om een kort uitgewerkt voorstel voor onderzoek bij uw sollicitatie te voegen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

U bent (bijna) juridisch afgestudeerd met, bij voorkeur, een specialisatie in het staats- en bestuursrecht. U heeft belangstelling voor en de vaardigheid om onderwijs te geven. U weet studenten te enthousiasmeren voor het vakgebied. Daarnaast heeft u bij voorkeur een sterke ambitie om wetenschappelijk onderzoek te verrichten.
 
U bent in staat zelfstandig en in teamverband uw (onderzoek)werkzaamheden te verrichten en beschikt over een goede presentatie en een uitstekende schrijfvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden

  • aanstelling: 1,0 fte
  • maximum salaris per maand € 4.166,- bruto op basis van een 38 urige werkweek (salarisschaal 10)
  • de hoogte van het salaris is afhankelijk van relevante werkervaring. De indeling in het genoemde maximumsalaris wordt bereikt bij 12 relevante werkervaringsjaren
  • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • contractduur: indien er op het moment van het aangaan van de arbeidsovereenkomst een door de wetenschapscommissie goedgekeurd onderzoeksvoorstel ligt, is een contractduur van zes jaar mogelijk
  • UFO-Functieprofiel: Docent, niveau 4.

 
De beoogde datum indiensttreding is 1 februari 2019.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De vaksectie Bestuursrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. De vaksectie Bestuursrecht draagt zorg voor de bestuursrechtelijke basis van aankomend juristen. In het maatschappelijk leven speelt de overheid een belangrijke rol en op veel gebieden treedt zij regulerend op. Het bestuursrecht is het deel van het recht dat hier toezicht op houdt. Het bestuursrecht is een rechtsgebied waarbij de actualiteit van de dag, nationaal en internationaal, een belangrijke rol speelt. De vaksectie Bestuursrecht participeert in het onderzoekcentrum Staat en Recht (SteR). De vaksectie bestaat uit ongeveer 15 medewerkers.
 
Meer over Vaksectie Bestuursrecht
Meer over STeR Onderzoekcentrum voor Staat & Recht

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • max. €4166 per maand
  • Universitair
  • 22.29.18

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you