Bijzonder Hoogleraar Internationale Handelsarbitrage (0,2 fte)

Bijzonder Hoogleraar Internationale Handelsarbitrage (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 8 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De te benoemen hoogleraar wordt ingezet bij het onderwijs van de sectie Internationaal Privaatrecht. Het vak ‘International Commercial Dispute Settlement Law’ zal centraal staan in het onderwijs van de leerstoelhouder. Het vak benadert de problematiek vanuit internationaal (recht

Functieomschrijving

De te benoemen hoogleraar wordt ingezet bij het onderwijs van de sectie Internationaal Privaatrecht. Het vak ‘International Commercial Dispute Settlement Law’ zal centraal staan in het onderwijs van de leerstoelhouder. Het vak benadert de problematiek vanuit internationaal (rechtsvergelijkend) perspectief en combineert daarbij theorie en praktijk. In het verlengde van genoemd vak laat een postacademische cursus over deze problematiek zich goed denken. De leerstoelhouder heeft tevens de taak om de studenten intensief te begeleiden, hen te prepareren en om hen te coachen voorafgaand en tijdens de jaarlijkse ‘Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot’ in Wenen.
Het onderzoek op het gebied van internationale handelsarbitrage valt binnen het facultaire onderzoeksprogramma Public Interests and Private Relationships. De leerstoelhouder zal zich inzetten voor het aantrekken en begeleiden van buitenpromovendi.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

De hoogleraar moet beschikken over:
• brede en diepgaande kennis van internationale commerciële geschilbeslechting en internationale handelsarbitrage in het bijzonder
• affiniteit met onderwijs en aantoonbare didactische kwaliteiten
• ruime onderzoekservaring blijkend uit een dissertatie op het terrein van internationale commerciële geschilbeslechting (in het bijzonder internationale handelsarbitrage), een substantiële lijst van andere publicaties, waaronder bij voorkeur een tweede boek
• ervaring met het begeleiden van promovendi strekt tot aanbeveling
• ruime praktijkervaring op het gebied van de internationale commerciële geschilbeslechting
• het vermogen de leerstoel (inter)nationaal te profileren op congressen en via publicaties
• uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
• een breed nationaal/internationaal netwerk
• een uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 60 maanden.

Aanstellingsperiode: vijf jaar.
Aanvangsdatum: per 1 september 2019.

Belangstellenden kunnen een exemplaar van het structuurrapport opvragen bij mevrouw G. Steendam, telefoon 050-363 5653, e-mail: g.steendam@rug.nl

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en publicatielijst te sturen vóór 9 mei 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met rond de 4000 studenten en bijna 350 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen wordt vanwege de Stichting ter bevordering van onderwijs en onderzoek op het terrein van internationale handelsarbitrage een bijzondere leerstoel gevestigd met als leeropdracht ‘Internationale Handelsarbitrage’. De leerstoel is onbezoldigd; de te verrichten taken nemen gemiddeld een dag per week in beslag (0,2 fte).
De bijzondere leerstoel Internationale Handelsarbitrage zal worden ondergebracht bij de sectie Internationaal Privaatrecht van de vakgroep Bedrijfsrecht, Europees Recht en Belastingrecht.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 8 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 219236

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you