Postdoc onderzoeker richtlijn lage rugklachten en werk

Postdoc onderzoeker richtlijn lage rugklachten en werk

Geplaatst Deadline Locatie
5 mrt 2 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In dit project worden de bedrijfsgeneeskundige richtlijnen en verzekeringsgeneeskundige protocollen voor lage rugklachten en lumbosacraal radiculair syndroom herzien tot één gezamenlijke richtlijn voor het handelen van bedrijfs- en verzekeringsarts. Voor dit door UWV gefinancierd onderzoek ontwikkelt de Postdoc onderzoeker ‘richtlijn lage rugklachten en werk’ zoekstrategieën in PubMed en andere medische databases op basis van de door een projectgroep opgestelde uitgangsvragen, voert de literatuurstudie uit conform het PRISMA statement en maakt een data-synthese (met GRADE) om tot aanbevelingen te komen. Naast het ontwikkelen van een gezamenlijke  richtlijn is het doel om minimaal twee internationale artikelen te publiceren over dit onderwerp.

De richtlijn zal aanbevelingen  voor het beoordelen, behandelen en begeleiden van werkenden met de diagnose lage rugklachten en lumbosacraal radiculair syndroom bevatten met als doel behoud en terugkeer naar werk. Hierbij wordt bedrijfs- en verzekeringsgeneeskundige kennis, overwegingen en aanbevelingen geïntegreerd in één gezamenlijke. Aansluiting met de Leidraad Kwaliteitsstandaarden van het Zorginstituut stimuleert onderlinge afstemming en het ontstaan van een medisch handelingskader voor beide beroepsgroepen.

Als Postdoc onderzoeker ‘richtlijn lage rugklachten en werk’ wordt u bijgestaan door een projectteam bestaande uit dr. Jan Hoving, dr. Paul Kuijer, Prof. dr. Carel Hulshof en experts/vertegenwoordigers van bedrijfs- en verzekeringsartsen uit de  beroepsverenigingen NVAB, NVVG en GAV. De uiteindelijke richtlijn tekst wordt geschreven door de beroepsverenigingen. 

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Specifiek: 
- U heeft specifieke aantoonbare kennis over en affiniteit met het onderwerp lumbosacraal radiculair syndroom of lage rugklachten blijkend uit opleiding en/of werkervaring.


Algemeen:
- U bent gepromoveerd in gezondheids-/bewegingswetenschappen, geneeskunde of een gelijkwaardige studie.
- U heeft aantoonbare kennis en ervaring met het ontwikkelen, uitvoeren, schrijven en publiceren van systematische reviews of evidence-based richtlijnenontwikkeling blijkend uit wetenschappelijke publicaties.
- Ervaring met GRADE strekt tot de aanbeveling.
- U heeft affiniteit met het vakgebied arbeid en gezondheid.
- Naast een kundig onderzoeker bent u ook communicatief vaardig, heeft u humor en bent u een prettige collega.
- U heeft bewezen goed te kunnen samenwerken alsook goed zelfstandig te kunnen werken. 

Arbeidsvoorwaarden

Dit betreft een door UWV gefinancierd onderzoek van 21 maanden met een deeltijd aanstelling (0.8 Fte: 28,8 uur). Hoewel dit een tijdelijke aanstelling is ontwikkelt u kennis en ervaring ten aanzien van richtlijnontwikkeling waar, naar ons idee, grote behoefte aan is. Wij bieden een salaris in schaal 10 CAO UMC, afhankelijk van ervaring. Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC); aanstelling bij AMC Medical Research BV.

 

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

Als Postdoc onderzoeker ‘richtlijn lage rugklachten en werk’ bent u werkzaam bij het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, een multi-disciplinaire afdeling bestaande uit 65 collega’s. Het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid in het Academisch Medisch Centrum (AMC) is de afdeling Arbeid en Gezondheid van het AMC. De missie van de afdeling is ‘werken aan gezonder(laten) werken’.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 28.8 uur per week
  • Gepromoveerd

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you