Universitair Docent Theoretische filosofie

Universitair Docent Theoretische filosofie

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 6 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit der Geesteswetenschappen, Instituut voor Wijsbegeerte zoekt per 1 september 2018 een Universitair Docent Theoretische filosofie (0.8–1.0 fte).

Functieomschrijving

Als universitair docent verzorgt u Nederlands- en Engelstalig onderwijs op het gebied van de logica, epistemologie en taalfilosofie in de BA-opleiding Filosofie, de MA-opleidingen Philosophy en andere opleidingen van de Universiteit Leiden. U begeleidt studenten bij het schrijven van hun BA- en MA-werkstukken. Daarnaast verricht u zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de theoretische filosofie. Tevens participeert u in het bestuur van het instituut.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Promotie op het gebied van de theoretische filosofie, in het bijzonder de logica, epistemologie en/of taalfilosofie;
  • Onderzoekskwaliteiten die tot uitdrukking komen in vernieuwende wetenschappelijke publicaties in toonaangevende tijdschriften;
  • Onderwijservaring op het gebied van de theoretische filosofie, in het bijzonder de logica, epistemologie en/of taalfilosofie;
  • Uitstekende communicatieve en didactische vaardigheden, blijkend onder meer uit onderwijsevaluaties;
  • Affiniteit met comparatieve filosofie en niet-Westerse filosofische tradities strekt tot aanbeveling;
  • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • In het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid om deze binnen twee jaar te halen;
  • Teamspeler, maar ook in staat zelfstandig onderzoek en onderwijs uit te voeren;
  • Flexibel, initiatiefrijk en enthousiast.

Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband is in eerste instantie tijdelijk voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal
€ 3.111,- en maximaal € 5.405,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10–12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn. Vrouwen worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

 

De Faculteit der Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. De faculteit is gesitueerd in het historische hart van Leiden. Zij biedt een inspirerende, internationale werkomgeving en ruimte voor diversiteit en vernieuwing aan medewerkers en studenten uit binnen-en buitenland . Zie voor meer informatie onze facultaire website www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen.

 

Het Instituut voor Wijsbegeerte verricht onderzoek en verzorgt onderwijs in de gangbare deelgebieden van de filosofie, zowel in de analytische als in de continentale tradities, alsmede in de vergelijkende filosofie. Met ca. 35 medewerkers en 350 studenten biedt het instituut een inspirerende, vernieuwende en internationale werkomgeving. Zie voor meer informatie https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen/instituut-voor-wijsbegeerte.

 

https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 30.4—38 uur per week
  • €3111—€5405 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-087

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you