Health Research Data Steward / Medisch Informaticus (32-38 uur per week)

Health Research Data Steward / Medisch Informaticus (32-38 uur per week)

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 25 feb Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Research Data Steward ondersteunt de organisatie en de individuele onderzoekers bij het inrichten van hun onderzoek m.b.t. het verzamelen en verwerken van onderzoeksgegevens, met name voor (mensgebonden) onderzoek binnen het Technisch Medisch Centrum.

Met je gedegen kennis van mensgebonden (medisch) onderzoek en inhoudelijk academisch onderzoek ben je in staat gevraagd en ongevraagd advies te geven rondom databeheer. Je stelt beleid op rondom databeheer en draagt dat beleid uit. Je bent in staat om onderzoekers ervan te overtuigen om volgens het geldende beleid databeheer te voeren en je kunt ze helpen bij het inrichten of doorzetten hiervan. Je creëert en onderhoudt draagvlak voor het juist omgaan met allerlei typen onderzoeksgegevens. Je geeft het data stewardship binnen de organisatie vorm.

Je bent benaderbaar en ondersteunt de onderzoekers bij het opstellen van projectvoorstellen en het beantwoorden van vragen t.a.v. veiligheid, privacy van proefpersonen etc. Naast je primaire rol als Research Data Steward voor het TechMed centre ben je tevens de privacy contactpersoon voor de faculteit TNW.

Je hebt een zelfstandige rol in de organisatie maar je kunt goed samenwerken met de medewerkers die zich bezighouden met de medisch-ethische kant van onderzoeken en het generieke beleid t.a.v. datamanagement (o.a. FAIR principe). Je hebt in dit kader veel contact met collega’s die actief zijn bij andere faculteiten en onderhoudt een zeer nauw contact met de centrale dienst Library, ICT Services & Archive (LISA).

Belangrijkste taken

  • Opstellen beleid t.a.v. datamanagement mensgebonden onderzoek.
  • Uitdragen beleid.
  • Creëren en onderhouden draagvlak.
  • Adviseren en ondersteunen van onderzoekers t.a.v. datamanagement.
  • Functioneel beheer van data storage applicaties (bv PACS).
  • Kennis van en ervaring met data analyse is een pré.
  • Actief anticiperen op landelijke en Europese ontwikkelingen (o.a. ELIXER programma).

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je hebt ervaring met mensgebonden medisch onderzoek.
  • Je hebt ervaring met datamanagement m.b.t. mensgebonden (medisch) onderzoek.
  • Je hebt de opleiding medische informatica of een andererelevante opleiding gevolgd aangevuld met relevante werkervaring.
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar werkt ook goed samen in (informele) teams.
  • Je kunt mensen op een prettige manier overtuigen.

Kernbegrippen:

Verantwoordelijk, analytisch, proactief, communicatief.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende functie met ruimte voor eigen ideeën en initiatieven, binnen een uitdagende en prettige werkomgeving met een informele werksfeer. De omvang van de functie bedraagt 32-38 uur per week. Het betreft een functie vooralsnog voor de duur van één jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4757,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, CAO Nederlandse universiteiten). Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remke Burie, Managing Director TechMed Centre, r.burie@utwente.nl

Je schriftelijke sollicitatie, inclusief actueel CV, kun je tot 25 februari 2018 versturen via de sollicitatielink onderaan deze vacature.

Werkgever

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. 

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente zijn ongeveer 700 medewerkers en ruim 1100 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en bio- en vloeistoffysica. De onderzoekers verrichten, veelal deel uitmakend van onderzoeksinstituten, onderzoek dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat. De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in binnen- en buitenland en verricht veel onderzoek voor externe opdrachtgevers en financiers. Een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek verrichten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • max. €4757 per maand
  • Universitair
  • 961248

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you