Promovendus 'Verbinding Onderwijs en Jeugdzorg: Ontwikkeling van een Response to Intervention Model voor de aanpak van School-gerelateerde Stress in de Onderbouw van het Voortgezet Onderwijs' (1,0 fte)

Promovendus 'Verbinding Onderwijs en Jeugdzorg: Ontwikkeling van een Response to Intervention Model voor de aanpak van School-gerelateerde Stress in de Onderbouw van het Voortgezet Onderwijs' (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 jan 24 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht zoekt een Promovendus 'Verbinding Onderwijs en Jeugdzorg: Ontwikkeling van een Response to Intervention Model voor de aanpak van School-gerelateerde Stress in de Onderbouw van het Voortgezet Onderwijs'. Heeft u interesse? Lees dan het gehele profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

In dit project, gefinancierd door NWO-NRO in het kader van de Startimpuls voor de Nederlandse Wetenschapsagenda (NWA), onderzoeken wij een methode om de verbinding tussen het onderwijs en de jeugdzorg te versterken, zodat leerlingen met een zorgbehoefte sneller en beter worden begeleid.

Binnen dit project is er ruimte voor het aanstellen van een promovendus bij de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht.

Volgens het Response to Intervention model (RtI) hebben wij de verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg in drie fasen ingedeeld: in de eerste fase krijgen leerlingen (en hun ouders en docenten) een algemene les over de oorzaken en gevolgen van stress, in de tweede fase volgen geselecteerde leerlingen een groepstraining om stress te verminderen en in de derde fase worden leerlingen met psychosociale problemen doorverwezen naar de jeugdzorg. Met dit model is het mogelijk om de zorg goed af te stemmen op de behoefte van de leerling en het verlaagt de kans op onder- en over-diagnostiek.

 

Dit project is tot stand gekomen in nauw overleg tussen wetenschappers en mensen uit de praktijk. Het model is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en reageert op een duidelijke behoefte in de praktijk. In het project wordt dan ook nauw samengewerkt tussen mensen uit diverse kennisinstellingen (Universiteit, hbo, TNO) en praktijkinstellingen (vo-scholen, Jeugdzorg, Jeugd maatschappelijk werk). Dit betekent dat de promovendi deel gaan uitmaken van een team van professionals met uiteenlopende achtergrond. De promovendi zullen veel samenwerken en hebben ieder ook een eigen aandachtsgebied. Neem voor meer informatie over het onderzoek  contact op met de hoofdonderzoekers (zie de contactgegevens onder ‘Aanvullende informatie’).


De werkzaamheden

  • Ontwikkelen van meetinstrumenten en interventies;
  • Ondersteuning bieden aan de uitvoering van het RtI model;
  • Uitvoeren van dataverzameling op scholen;
  • Analyseren van kwantitatieve data;
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen, dat resulteert in een proefschrift;
  • Samenwerken in een interdisciplinair onderzoeksteam;
  • Onderwijstaak, bijvoorbeeld het begeleiden van bachelor- en masterstudenten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Een diploma op masterniveau in psychologie of pedagogiek; Een Research masterdiploma strekt tot de aanbeveling;
  • Affiniteit met het thema jeugdzorg en onderwijs;
  • Ervaring met gevorderde statistische technieken;
  • Interesse in interdisciplinair onderzoek;
  • Proactief, hands-on mentaliteit, flexibel en zelfstandig;
  • Sociaal vaardig, overtuigingskracht en een teamspeler;
  • Uitstekende organisatorische vaardigheden;
  • Uitstekende communicatieve uitdrukkingsvaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van zowel het Nederlands als het Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende, afwisselende baan met zowel wetenschappelijke als maatschappelijke impact. Deze PhD plek biedt de mogelijkheid om te werken aan uw interdisciplinaire academische ontwikkeling en om een groot netwerk op te bouwen in de academie en in de praktijk van het onderwijs en de zorg.

De aanstelling van 1,0 fte (startdatum 1 april 2018) vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten voor een periode van één jaar met mogelijke verlenging tot een promotietraject van vier jaar. De aanstelling wordt afgesloten met een promotie. Het salaris bedraagt € 2.222,- in het eerste jaar oplopend tot € 2.840,- bruto per maand in het vierde jaar bij een fulltime aanstelling (salarisschaal P).

Daarnaast bieden de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en uitstekende opleidingsfaciliteiten. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega’s uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

Sociale Wetenschappen is een toonaangevende faculteit voor wetenschappelijk onderzoek en academisch onderwijs. De faculteit herbergt de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Educational and Learning Sciences, en Methodology and Statistics for the Behavioural and Social Sciences.

 

De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma’s.

De faculteit telt ongeveer 850 medewerkers, die ieder op hun eigen wijze bijdragen aan de opleidingen en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

 

Dit onderzoek is onderdeel van het overkoepelde NWA-project ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’ (penvoerders: prof. dr. Monique Volman (Universiteit van Amsterdam) en prof. dr. Judi Mesman (Universiteit Leiden). Het deelproject ‘Verbinding onderwijs en jeugdzorg’ wordt geleid door prof. dr. Michiel Westenberg (Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, Universiteit Leiden) en prof. dr. Jessica Asscher (Forensisiche Orthopedagogiek, Universiteit Utrecht).

 

In de praktijk zullen beide promovendi veel in Den Haag zijn waar het onderzoek wordt uitgevoerd. De afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van de Universiteit Leiden is onderdeel van de faculteit der Sociale Wetenschappen. De afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Utrecht is onderdeel van de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • 38—40 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 954462

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 1, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you