Promovendus Preventie Kindermishandeling

Promovendus Preventie Kindermishandeling

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 1 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) zoekt drie kandidaten voor de functie van Promovendus.

Kindermishandeling is een omvangrijk probleem met ernstige gevolgen voor individuele slachtoffers en de maatschappij. Prevalentiecijfers lijken erop te wijzen dat inspanningen die in de afgelopen jaren zijn verricht om kindermishandeling te verminderen, niet hebben geleid tot een substantiële vermindering van het aantal jaarlijks mishandelde kinderen. Bovendien laten overzichtsstudies zien dat interventies slechts in beperkte mate effectief zijn in het voorkomen van kindermishandeling. Het huidige project is daarom gericht op het vergroten van de effectiviteit van vroegtijdig interveniëren. Hiervoor is het essentieel te achterhalen waarom sommige preventieve interventies wel en andere niet werken.

Het huidige project (fase 2) bestaat uit 7 deelstudies die voortbouwen op de voorstudie en die zich richten op de in de voorstudie geconstateerde knelpunten voor effectieve preventie. De eerste studie is gericht op verbetering van signalering van (risico’s op) kindermishandeling door scholen, huisartsen, de volwassen-GGZ en JGZ. In de voorstudie werd het tekortschieten in signalering namelijk het meest consistent als knelpunt genoemd, zowel door ouders, kinderen als professionals. In deze studie wordt ook onderzocht hoe voorlichting over kindermishandeling op scholen beter kan, omdat jongeren het vaakst voorlichting noemen als antwoord op de vraag wat werkt bij het voorkomen van kindermishandeling. Voor een uitgebreidere beschrijving van de 7 deelstudies kan de projectbeschrijving worden opgevraagd bij Dr. Claudia van der Put: C.E.Vanderput@uva.nl

In overleg wordt bepaald op welke projecten de postdoctoraal onderzoeker/promovendi zal (zullen) worden ingezet.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het:

  • opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek waarbij deskundigen uit de praktijk worden geïnterviewd;
  • opzetten en uitvoeren van onderzoek naar de effectiviteit van het RNR-model;
  • opzetten en uitvoeren van onderzoek naar de effectiviteit van modules;
  • uitvoeren statistische analyses op de in dit project verzamelde data en eerder verzamelde data over de effectiviteit van interventies;
  • publiceren van de resultaten in het Engels in internationale wetenschappelijke tijdschriften;
  • geven van presentaties op nationale en internationale congressen en bijeenkomsten;
  • deelnemen aan scholingsactiviteiten in het kader van de PhD-opleiding van de Graduate School of Child Development and Education, Universiteit van Amsterdam;
  • verzorgen van onderwijs voor bachelor- en masterstudenten Pedagogiek en Onderwijskunde.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De kandidaten die wij zoeken beschikken over:

  • een afgeronde (of bijna afgeronde) masteropleiding op het gebied van (forensische) orthopedagogiek of aanverwante opleiding (b.v. psychologie);
  • uitstekende studieresultaten;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in zowel Nederlands als (academisch) Engels;
  • aantoonbare ervaring met empirisch onderzoek, bijvoorbeeld door het hebben gevolgd van een researchmaster;
  • een sterk analytisch vermogen en goede statistische vaardigheden;
  • uitstekende communicatieve, sociale en organisatievaardigheden;
  • een ondernemende persoonlijkheid, gericht op samenwerking, resultaat en kwaliteit;
  • kennis over jeugdbescherming en (vroegtijdig) preventie van kindermishandeling strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar (omvang 38 uur per week) met uitzicht op verlenging van 2 jaar (in totaal 3 jaar) in geval van een goede beoordeling na het eerste jaar en onveranderde (onderzoeks)omstandigheden. Het salaris bedraagt €2.222 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot €2.840 op basis van volledige werktijd plus 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma’s pedagogiek, onderwijskunde, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

De nieuwe medewerkers zullen deel uitmaken van de programmagroep Forensische Orthopedagogiek. Het project waarop de promovendi worden aangesteld betreft een grootschalig onderzoek naar vroegtijdig handelen ter voorkoming van kindermishandeling en wordt gefinancierd door ZonMw die de onderzoeksagenda Effectiviteitsonderzoek kindermishandeling voert.

Voor het project is een omvangrijk consortium samengesteld dat bestaat uit een groot aantal onderzoekers en praktijkprofessionals. Bij het consortium zijn 8 universiteiten aangesloten en onder meer de volgende praktijk- en kennisinstellingen: SPIRIT, De Opvoedpoli, Parnassia Groep, GGD Hollands Noorden, GGZ Rivierduinen, Horizon, Veilig Thuis, Jeugdbescherming Regio Amsterdam, De Bascule, Nederlands Jeugd Instituut (NJI), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ), het Trimbos Instituut en het Netwerk Effectieve Jeugdzorg Amsterdam (NEJA). Op deze manier is een omvangrijk landelijk kennisnetwerk gevormd met uitgebreide expertise over vroeg preventief interveniëren.

Het consortium heeft in fase 1 van het project een voorstudie uitgevoerd waarin de kennis over de effectiviteit van interveniëren werd geïnventariseerd. Deze voorstudie bestond onder andere uit een meta-analyse naar werkzame elementen, en interviews met professionals, ouders en kinderen. De samenvatting van deze voorstudie is te downloaden via de volgende link. De aan te stellen promovendi zullen gaan werken aan fase 2 van het project.

http://www.uva.nl/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 18-023

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you